Από τις 6.00 το ξημέρωμα στην προπόνηση την επομένη του μεταλλίου για να (ξανα)γράψει ιστορία η Κορακάκη

 

Μπορεί καλά – καλά να μην έχουμε αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει μπει στον πίνακα των μεταλλίων των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων χάρη σε μια αθλήτρια από την ευρύτερη περιοχή μας, την Άννα Κορακάκη, ωστόσο φαίνεται ότι και για την ίδια δεν έχει αλλάξει για την ώρα τίποτα.

Συνεχίζει τις προπονήσεις της και μάλιστα την Δευτέρα, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, η Κορακάκη και ο μπαμπάς Τάσος είχαν… εγερτήριο. Από τις έξι το πρωί για προπόνηση! Ο λόγος; Είχε χαθεί αυτή της προηγούμενης μέρας.

Βλέπετε, η Κυριακή ήταν ημέρα αγώνα και στην συνέχεια πανηγυρισμών. Η Άννα Κορακάκη είχε στεφθεί ολυμπιονίκης εξασφαλίζοντας το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο. Ωστόσο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Δραμινή πρωταθλήτρια δεν έχουν τελειώσει. Αντιθέτως, την Τρίτη έχει άλλον αγώνα στα 25 μέτρα και με την φόρα που έχει πάρει, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Αν μάλιστα η Κορακάκη πάρει μετάλλιο, θα γράψει ιστορία. Όχι ότι δεν έχει γράψει, αλλά με ακόμα πιο χρυσά γράμματα. Κοντεύει αιώνας ολόκληρος από την εποχή που είχαμε άλλον έλληνα αθλητή να κατακτά περισσότερα του ενός μεταλλίου στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ποιος είναι ο επόμενος στόχος.

Και αυτό το αντιλαμβάνεται και η ίδια η Άννα και ο μπαμπάς Τάσος. Κάπως έτσι, η Κορακάκη σηκώθηκε τα χαράματα της Δευτέρας μαζί με τον μπαμπά Τάσο και στις έξι το πρωί είχε προπόνηση, ώστε να αναπληρωθεί αυτή της Κυριακής. Όσο και αν την πολιόρκησαν οι λίγοι έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Ρίο, την Δευτέρα δεν μίλησε στις κάμερες.

Ήταν η επόμένη της κατάκτησης ενός μεταλλίου αλλά και η παραμονή ενός κρίσιμου αγώνα. Που μπορεί να γραφτεί στην ιστορία. Και αυτό υπερτερούσε, καθώς χρειάζεται ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση.  Τα πανηγύρια και οι πιο πολλές δηλώσεις μπορούν να περιμένουν 24 ώρες. Έτσι και αλλιως, ότι κι αν κάνει στα 25 μέτρα, έχει πετύχει.

Και απελευθερωμένη από το όποιο άγχος, κοιτάει ακόμα πιο ψηλά. Όπως έλεγε και στο ThrakiSportS μετά την κατάκτηση του μεταλλίου την Κυριακή, «είχα ονειρευτεί αυτό το μετάλλιο, δεν με ενφιέφερε το χρώμα του αλλά ήθελα πολύ το βάθρο. Τώρα που τα κατάφερα, είναι δικαίωση κόπων και δικών μου και του πατέρα μου. Στόχος όμως πλέον είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά στο μέλλον, αρχής γενομένης από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω αν θα έρθει άλλο μετάλλιο, αλλά πλέον έχοντας πολύ καλή ψυχολογία και πιο απελευθερωμένη, πιστεύω ότι θα πάω και εκεί καλά».

Όπως συνέβη και την Κυριακή, ο προκριματικός της Κορακάκη ξεκινά στις 9.00 το πρωί τοπική ώρα, στις 3.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. Αν προκριθεί στον τελικό, αυτός θα πραγματοποιηθεί δυο ώρες μετά. Το ThrakiSportS θα είναι από νωρίς στο σκοπευτήριο και θα σας μεταφέρει ξεκινώντας από εκεί τον μαραθώνιό του, όλες τις εξελίξεις της 4ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.