Volley League: Η παρουσίαση του Ραφαήλ Κουμεντάκη από τον ΠΑΟΚ πριν την ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ

 

Την ήττα από την γερμανική Φριντρισχάφεν γνώρισε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με 2-0 στα σετ (25-17, 30-28) με την Φριντρισχάφεν αρχικά να μειώνει σε 2-1 με 25 – 14 και στη συνέχεια να ισοφαρίζει με 25 – 17.

Στο τάι μπρέικ, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά ( προηγήθηκε με 5-1) όμως στη ροή του σετ οι Γερμανοί βρήκαν λύσεις. Ετσι επικράτησαν με 9-15 και κάνοντας ολική ανατροπή πήραν τη νίκη.

Στην αναμέτρηση έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος ο Νικολάι Ουσίκοφ, που μια μέρα πριν είχε παρουσιαστεί από το ΤΑΠ ΠΑΟΚ παρέα με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη.

«Σας παρουσιάζω τα δύο νέα αποκτήματά μας στην προσπάθεια να ενισχύσουμε την ομάδα μας, η πρώτη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία κλείνοντας τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και αμέσως μετά την αποχώρηση του Γκόμεζ στραφήκαμε να βρούμε έναν άξιο διαγώνιο και σ’ αυτή τη θέση επιλέξαμε τον Ούτσικοφ.

Και οι δύο είναι αξιόλογοι παίκτες και θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας αρχής γενομένης από το ερχόμενο παιχνίδι, με τη Φρίντρισχάφεν, η ομάδα θα είναι κατά πολύ διαφορετική» ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ, Αντώνης Τσαλόπουλος.

«Είναι χαρά και τιμή μου που είμαι σήμερα, εδώ . Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, γίνεται σοβαρή δουλειά από τους ανθρώπους που αγαπούν το τμήμα και τα τελευταία χρόνια, η ομάδα πρωταγωνιστεί. Κι εγώ και ο συναθλητής μου είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να μείνει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Η ομάδα που μου έκανε την πρόταση (σ.σ. ο ΠΑΟΚ) είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και έχει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό και αυτό το διαβεβαιώνω από τα χρόνια που ήμουν έξω. Είναι μια ομάδα που προσφέρει όλες τις συνθήκες που χρειάζεται ένας αθλητής για να δουλέψει. Από εκεί και πέρα έπαιξαν ρόλο κι άλλοι παράγοντες αλλά ποτέ δεν δυσκολεύτηκα για να πάρω την απόφαση» δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο 24χρονος Εβρίτης ακραίος.

Μετά το ματς με τους Γερμανούς, ο Κουμεντάκης σχολίασε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πήραμε τα πρώτα δύο σετ, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή μας. Κάναμε αβίαστα λάθη, δεν είχαμε πιεστικό σερβίς και όταν δίνεις δικαιώματα σε τέτοιες ομάδες αντιδρούν. Δεν ξέρω αν τους αιφνιδιάσαμε στο ξεκίνημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι παίξαμε πολλά καλά. Μετά όμως ανέβασαν και οι αντίπαλοι την απόδοσή τους».

Για το τι ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ, ο Εβρίτης παίκτης απάντησε: «Τώρα είναι η πιο σημαντική περίοδος για εμάς. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ότι καλύτερο».