Ο Θρακιώτης ποδοσφαιριστής που πήγε τηλεφωνητής στην Ουγγαρία και βγάζει περισσότερα από επαγγελματίες παίκτες στην Ελλάδα

 

Τέλος στις πληροφορίες που ήθελαν τον Παναγιώτη Κουρδάκη να επιστρέφει στην Ελλάδα και να φοράει ξανά την φανέλα της ΑΕ Διδυμοτείχου έβαλε το απόγευμα ο ίδιος ο παίκτης, με ανάρτησή του στο facebook.

Η ανάρτηση -διάψευση του Κουρδάκη προκλήθηκε ουσιαστικά από το πρωινό δημοσίευμα του ThrakiSportS, που  απέκτησε μεγάλη δυναμική στο διαδίκτυο και τα social media, αν και στην ουσία αναπαρήγαγε πληροφορίες από εβρίτικη ιστοσελίδα που βασιζόμενη και se προηγηθέν δημοσίευμα του ThrakiSportS για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, είχε αναφέρει πρώτη ήδη από το βράδυ της Δευτέρας το όνομά του, όπως και άλλα τρία ονόματα (το ένα από τα οποία έχει ήδη επιβεβαιωθεί).

Ο Κουρδάκης με την ανάρτησή του αν και δεν διαψεύδει ότι του έγινε πρόταση και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για την επιστροφή του στην ΑΕΔ, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται στην παρούσα φάση τέτοιο ζήτημα. Η ανάρτηση βγάζει μια μικρή πικρία κατά των «δημοσιογράφων» που αποκάλυψαν τις συζητήσεις και την πιθανή επιστροφή του στην Θράκη, ενδεχόμενο που πάντως διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο, αναφέροντας ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ιστορική ομάδα της Χόνβεντ, πρωταθλήτρια Ουγγαρίας την περσινή σεζόν και γνωστή από τις παλιότερες αναμετρήσεις της με ελληνικούς συλλόγους στα κύπελλα Ευρώπης.

Η κορυφαία ατάκα όμως είναι αυτή που αναφέρει στο υστερόγραφο. «Ακόμα και ένας τηλεφωνητής στο εξωτερικό βγάζει πολλά περισσότερα από πολλούς πρώην συναδέλφους μου ποδοσφαιριστές Β’ Εθνικής στην Ελλάδα». Στο σημείο αυτό  Παναγιώτης Κουρδάκης βγάζει μια πολύ μεγάλη αλήθεια, που δεν πρέπει εύκολα να ξεπεραστεί. Η Ουγγαρία, στην οποία ουσιαστικά αναζήτησε μια καλύτερη επαγγελματική τύχη, δεν είναι χώρα με υψηλότερο κατα κεφαλήν μέσο όρο εισοδήματος σε σχέση με την Ελλάδα. Ωστόσο εκεί ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής βρήκε μια δουλειά που μπορεί να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά ήταν με καλύτερες απολαβές ακόμα και σε σχέση με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Πριν λίγες εβδομάδες ένας άλλος σπουδαίος Εβρίτης αθλητής, ο πρωταθλητής του στίβου Δήμος Μαγγίνας που αποτελεί τον κορυφαίο αθλητή μεγάλων αποστάσεων τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις αντιμετωπίζοντας ακόμα και τον βρετανό θρύλο Μο Φάρα, δεν είχε διστάσει να φωτογραφηθεί με την φόρμα της εργασίας του ως διανομέας σε γνωστή αλυσίδα καφετεριών, αναδεικνύοντας αυτό το μείζον ζήτημα που ουσιαστικά αναφέρει με την ανάρτησή του και ο Κουρδάκης: ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικά σεβασμός στους αθλητές και τους πρωταθλητές, ανεξαρτήτως αθλημάτων (με εξαίρεση φυσικά τους λίγους και προβεβλημένους).

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κουρδάκη, που αναμφισβήτητα αναμένεται να προκαλέσει πλήθος συζητήσεων:

Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούγονται πολλά για το όνομα μου και την υποτιθέμενη επιστροφή μου, εάν οι “δημοσιογράφοι” ξέρανε να κάνουν την δουλειά τους θα μπορούσαν απλά να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους πριν βγάλουν κάτι δημόσια. Ίσως τότε θα βλέπανε ότι εδώ κ 2 μήνες προπονούμαι με την Honvend, ομάδα πρώτης κατηγορίας της Ουγγαρίας κ πρωταθλήτρια 2016-2017. Προς ενημέρωση λοιπόν όλων, κοινών γνωστών, φίλων και “δημοσιογράφων” ,δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής μου, ούτε στην πόλη του Διδυμοτείχου ουτε φυσικά στην ομάδα της Α.Ε.Δ , τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εύχομαι η ομάδα να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της και εγώ αν και μακριά, πάντα θα είμαι δίπλα σε οτιδήποτε χρειαστεί. ☘️
Υ.Γ ακόμη κ ένας τηλεφωνητής στο εξωτερικό βγάζει πολλά περισσότερα από πολλούς πρώην συναδέλφους μου ποδοσφαιριστές Β’ εθνικής στην Ελλάδα ?