Σχορτσιανίτης: «Θέλω να πάρει τη σειρά η Μακάμπι, σημαντικό για τον κόσμο της με όσα έχουν συμβεί»

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε σε ισραηλινό σάιτ και έκανε την εκτίμησή του για το ζευγάρι Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελα Αβίβ.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει άμεση σύνδεση τόσο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε το 2014 την Euroleague, όσο και με τον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε επίσης.

Ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας που ξεκίνησε από τη Θράκη μίλησε στο one.co.il, σάιτ του Ισραήλ, και κατέθεσε τη δική του γνώμη για την έκβαση της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα, ο «Big Sofo» δεν έκρυψε την προτίμησή του στη Μακάμπι για νικήτρια του ζευγαριού, δεδομένου της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

«Αν μιλήσω αντικειμενικά και όπως το σκέφτομαι, ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί γιατί έχει την έδρα, αλλά αυτό που πραγματικά θέλω είναι να κερδίσει ένα ματς στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη σειρά. Θα είναι σημαντικό για τους φιλάθλους με τα όσα έγιναν φέτος με τον πόλεμο να πάνε στο Final 4».

Ο θηριώδης πρώην σέντερ μίλησε για τους παίκτες που μπορούν να κρίνουν τα τις επερχόμενες αναμετρήσεις καθώς και για την διαδικτυακή… μάχη μεταξύ Ναν και Μπόλντουιν.

«Η Μακάμπι έχει τον Μπόλντγουιν, τον Μπράουν και τον Μπλατ στην περιφέρεια, αλλά έχουν δύσκολο έργο να σταματήσουν τον Σλούκα, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τον εμπιστεύεται πολύ η ομάδα του. Επίσης ο Μήτογλου και ο Χουάντσο παίζουν πολύ καλά στο ‘4’. Και φυσικά υπάρχει ο Ναν που είναι ένας φοβερός σκόρερ. Τόσο ο Ναν όσο και ο Μπόλντγουιν είναι δύο μεγάλοι σκόρερ. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Εγώ όταν έπαιζα δεν πολυμιλούσα πριν τους αγώνες».