Κυπελλούχος Έβρου για 11η φορά ο Ορέστης Ορεστιάδας με επιβλητική τεσσάρα κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης!!! (+photos)

Το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου κατέκτησε για 11η φορά στην ιστορία του ο Ορέστης Ορεστιάδας επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Σουφλί.

Ο Ορέστης πήρε μια δικαιότατη νίκη καθώς από την πρώτη μονομαχία φάνηκε ότι οι παίκτες του ήταν αποφασισμένοι για το θετικό αποτέλεσμα όντας κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Γενικά δεν υπήρχαν υστερήσαντες και ο Ουσταμπασίδης έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι από την αρχή, έκανε πολύ σωστές επιλογές στην ενδεκάδα και αλλαγές και ο Ορέστης Ορεστιάδας έδειξε πόσο ανώτερος είναι από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο αρχηγός Παύλος Σταματόπουλος έδειξε πως είναι ηγέτης, δίνει το κάτι διαφορετικό στην ομάδα έχοντας την εμπειρία να διαχειριστεί κατάλληλα το παιχνίδι και δικαίως αναδείχθηκε mvp του 46ου τελικού.

Ο Ορέστης ξεκίνησε το παιχνίδι επιθετικά έχοντας δύο καλές φάσεις στο πρώτο 15λεπτο όπου πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο επιθετικός μονόλογος του Ορέστη συνεχίστηκε μέχρι που φτάσαμε στο 23ο λεπτό με τον αρχηγό Σταματόπουλο να κερδίζει πέναλτι, που ανέλαβε ο ίδιος να το εκτελέσει. Έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Καρβουνιδη και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ορέστη με 1-0.

Η πρώτη φάση για τον Εθνικό ήρθε στο 35′ όταν σε κόρνερ του Αμπραχαμιάν η μπάλα έφτασε στον Καλλιμάνη που σούταρε εκτός περιοχής αλλά ο Μαδένης κατάφερε να την μπλοκάρει. Η πίεση του Εθνικού συνεχίστηκε και στο επόμενο δίλεπτο σε ξαφνική αντεπίθεση του ο Αμπραχαμιάν έβγαλε τον Λημνιό με τον Μαδένη να βγαίνει και να διώχνει την μπάλα και να χτυπά στην συνέχεια με το πόδι τον επιθετικό του Εθνικού που χτύπησε στο κεφάλι. Ο Λημνιός αντικαταστάθηκε από τον Κυδωνάκη στο 37ο λεπτό.

Μέχρι του τέλους του ημιχρόνου δεν είχαμε άλλη σημαντική φάση και το σκορ παρέμεινε στο 1-0 υπέρ του Ορέστη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Ορέστης πέτυχε και δεύτερο τέρμα, όταν ο Σπυρόπουλος έπιασε ωραίο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και μετά το έδαφος, οι παίκτες του Εθνικού δεν έδιωξαν μακριά και ο kiler Πασχαλίδης με καταπληκτικό σουτ σκόραρε για την ομάδα του κάνοντας το 2-0.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και στο 61ο λεπτό ο Τρανόπουλος που νωρίτερα πέρασε ως αλλαγή κατάφερε να κερδίσει πέναλτι για τον Εθνικό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμπραχαμιάν ο οποίος ευστόχησε νικώντας τον Μαδένη μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του Στοΐνοβιτς.

Στο 70′ έπειτα από βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα Μαδένη η μπάλα πέρασε όλη την άμυνα έφτασε στον Σταματόπουλο στην περιοχή του Εθνικού που με φοβερή ντρίπλα και όμορφο πλασέ νίκησε τον Καρβουνίδη σκοράροντας δεύτερη φορά κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του Ουσταμπασίδη.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό το σκορ έφτασε στο 4-1 από το τέρμα του νεαρού Ντουμανάκη που στο 90΄ είχε περάσει ως αλλαγή. Έτσι και αυτός έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στον μεγάλο τελικό.

Διαιτητές του τελικού ήταν ο Αναστάσιος Φιλιππίδης με βοηθούς τον Ευάγγελο Κατσαντούρα και τον Μιχαήλ Κώνογλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Καρβουνίδης, Ανθόπουλος, Καλλιμάνης, Λημνιός (44′ Κυδωνάκης), Κομεσίδης, Σίνης, Σαραντάκης (c), Λαζαρίδης, Αμπραχαμιάν, Παπαδάκης, Μπουρντίν (58′ Τρανόπουλος).

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Νταμιάν Αρνίς (90′ Αλούπης), Ασπιώτης, Λογαράς, Πετελωτής (90′ Παπαμιχαήλ), Τσιεγγελίδης (90′ Ντουμανάκης), Σπυρόπουλος (76′ Αντωνόπουλος), Πασχαλίδης, Σταματόπουλος (c), Γκιντίδης, Οτέμπερης (84′ Δημητριάδης).