ΕΠΣ Θράκης: Το ντέρμπι του Πολυάνθου θα κρίνει την παραμονή! Το πρόγραμμα των τριών μονομάχων και οι πιθανές ισοβαθμίες δυο στροφές πριν το φινάλε

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες το Σάββατο η Α’ κατηγορία στην Ροδόπη με τα βλέμματα όπως είναι και λογικό των περισσοτερων να είναι στραμμένα στην μάχη του τίτλου όπου η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου έχει κατά 99% εξασφαλίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα, ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη της παραμονής όπου τρεις ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το ένα εισιτήριο που οδηγεί στην Β’ κατηγορία μαζί με τους Πόντο Κομοτηνής και τις Ελπίδες Κομοτηνής.

Μετά τα αποτελέσματα και της 24ης αγωνιστικής ξεκαθάρισε πως η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στην Δύναμη Αμαράντων, τον Κομψάτο Πολυάνθου και τον Αετό Μίσχου αφού ο ΠΑΟ Κοσμίου και ο Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων έχουν σωθεί και μαθηματικά.

Την Τετάρτη θα έχουμε την εμβόλιμη προτελευταία αγωνιστική όπου η παραμονή πιθανότατα θα κριθεί από τον αγώνα του Πολυάνθου ανάμεσα στον τοπικό Κομψάτο και την Δύναμη Αμαραντων. Οι γηπεδούχοι του Αμαξόπουλου πέταξαν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές ότι έχτισαν τον Μάρτιο και έχοντας την ισοβαθμία με τον Αετό θέλουν το 2/2 μετά τα Αμάραντα και κόντρα στον υποβιβασμένο Πόντο ώστε να αγωνίζονται για 3η σεζόν στην Α” κατηγορία.

Τα Αμάραντα μετά το ρεπό τους με 22 βαθμούς έχοντας και το μειονέκτημα των ισοβαθμιών με Πολύανθο και Μίσχο θέλουν οπωσδήποτε το διπλό ώστε να τελειώσουν τον Κομψάτο και να εξασφαλίσουν την κατηγορία. Αλλιώς σε ήττα ή σε ισοπαλία θα περιμένουν να μην κερδίσει ο Πολύανθος τον Πόντο Κομοτηνής, ενώ και οι ίδιοι θα θέλουν αποτέλεσμα και από την πιθανή πρωταθλήτρια Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

Τέλος ο Αετός Μίσχου μετά το διπλο σωτηρίας στο Κόσμιο έφτασε στους 25 (βαθμούς εαν υπολογίσουμε το τρίποντο με τις Ελπίδες) και αφού έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα με τους πρωτοπόρους και έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τα Αμάραντα (μειονεκτεί με τον Πολύανθο) πιθανώς μια ισοπαλία στους Αγιους Θεοδώρους την τελευταία αγωνιστική θα του είναι αρκετή.

Α’ Γύρος
Μίσχος – Αμάραντα 2-2
Μίσχος – Πολυανθος 0-0
Αμάραντα – Πολυανθος 1-1

Β’ Γύρος
Αμάραντα – Μισχος 0-1
Πολυανθος – Μισχος 2-1
Πολυανθος – Αμάραντα (17/4)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ
Πολυανθος 5 (+4)
Μίσχος 5 (+1)
Αμάραντα 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ (υπολογίζεται και το τρίποντο με τις Ελπίδες για Κοσμιο, και Μίσχο)
9.ΑΕΤΟΣ ΜΙΣΧΟΥ (25 βαθμοί – 1 ΑΓΩΝΑΣ): Αγ. Θεόδωροι (εκτός)
10.ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΑΡΑΝΤΩΝ (22 βαθμοί – 2 ΑΓΩΝΕΣ): Πολύανθος (εκτός), Ν. Σιδηροχωρι (εντός)
—————————————————-
11.ΚΟΜΨΑΤΟΣ ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ (21 βαθμοί – 2 ΑΓΩΝΕΣ): Αμαραντα (εντος), Πόντος Κομοτηνής (εκτός)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24 ΑΓΩΝΕΣ)
7. ΠΑΟ Κοσμίου 30 (41-50)**
8. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 28 (38-47)*
9. Αετός Μίσχου 25 (32-45)**
10. Δύναμη Αμαράντων 22 (46-34)*
—————————————————-
11. Κομψάτος Πολυάνθου 21 (23-39)
Οι ομάδες που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους στον β’ γύρο
** Οι ομάδες που θα αγωνιστούν και θα πάρουν τρεις βαθμούς με τις Ελπίδες