Γ’ Εθνική: Νέα νίκη «χρυσάφι» του Άβατου έστειλε την Δόξα Δράμας στο τοπικό! Σφαγιαστική διαιτησία καταγγέλλουν οι μαυραετοί

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολύ κόσμο, πέντε γκολ, 2 αποβολές, 2 πέναλτι και πρωταγωνιστές εκτός από τους ποδοσφαιριστές την διαιτητική τριάδα από την Ροδόπη, που δύσκολα θα θέλουν να θυμούνται οι εκατοντάδες Δραμινοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Φελώνης, ο ελλιπής Άρης Αβάτου επικράτησε με 3-2 της Δόξας Δράμας, αποτέλεσμα που στέλνει τους μαυραετούς στο τοπικό της Δράμας για πρώτη φορά στην ιστορία της και τον Άρη για 8η σερί σεζόν στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής.

Και όμως το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά με τρια τέρματα στα πρώτα 13 λεπτά! Στο 3′ η Δόξα που καιγόταν για το τρίποντο απείλησε με μακρινό σουτ του Ντραμέ που πέρασε αρκετά έξω. Στο 7′ μετά από λάθος στην άμυνα της Δόξας, ο Θεολόγου σκόραρε σε τετ α τετ με τον Ηλιάδη κάνοντας το 1-0. Το άγχος των Δραμινών μεγάλωσε και άλλο και στο 10′ ο Θεολόγου κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα Ηλιάδη με τον Τσάπαρη να πετυχαίνει το έκτο του τέρμα στην σεζόν. Στο 13′ ωστόσο κέρδισε και η Δόξα πέναλτι που καταλόγισε αμέσως ο Παναγιωτίδης, με τον Χατζηδημητρίου να ανατρέπεται από τον πορτιέρε Σοφούλη και τον Κυριακίδη να μειώνει σε 2-1 με το έβδομό του τέρμα. Στο 27′ τρομερό σουτ του δραστήριου Θεολόγου από μακριά ανάγκασε τον Ηλιάδη σε καταπληκτική εκτίναξη στο δεξί του παραθυράκι.

Στο 33′ ο Κόντος σε αντεπίθεση έδωσε στον Χατζηδημητρίου που νίκησε τον Σοφούλη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια σε 2-2 με το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Μάλιστα στο 39′ παραλίγο να είχαμε και το 2-3 μετά από φάση διαρκείας αλλά το γκολ του Κυριακίδη ακυρώθηκε ως οφσαιντ από την επόπτη Σιώνη μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους Δραμινούς φίλαθλους, ποδοσφαιριστές αλλά το επιτελείο της Δόξας.

Οι Δραμινοί με την ψυχολογία υπέρ τους και το κοινό τους να τους ενθαρρύνει πίεσαν για το 2-3 με τον Κυριακίδη να αναγκάζει με την καρφωτή κεφαλιά του τον Σοφούλη να κάνει την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας στην δεξιά του γωνία, ενώ στο 64′ το καταπληκτικό σουτ του Κόντου από μεγάλη απόσταση πέρασε μόλις άουτ. Νέα ευκαιρία για την Δόξα που είχε δοκάρι στο 72′ όταν από το κόρνερ του Κόντου η κεφαλιά του Μαντζανά, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αβατου, ενώ λίγο αργότερα σε αντεπίθεση της Δόξας ο Κοντος έκλεψε την μπάλα αλλά καταλογίστηκε φάουλ ενώ βρέθηκε απέναντι από τον Σοφούλη. Στο 83′ οι Δραμινοί ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μαντζανά με τον Παναγιωτίδη να τον αποβάλλει, ενώ απέβαλλε και τον Ιορδανίδη για διαμαρτυρία στην συνέχεια. Ακολουθήσε δεκαλεπτη περίπου διακοπή με τον διαιτητή να πηγαίνει στα αποδυτήρια. Με την επανέναρξη του αγώνα στο 93′ ενώ η Δόξα αγωνιζόταν με 9 παίκτες, ο Αναγνωστόπουλος με το έκτο και αυτός φετινό του τέρμα έγραψε το τελικό 3-2 (φωτο xanthi-sport).

Νεα σπουδαία νίκη για τον Άρη Αβάτου μετά από αυτήν στην Μηχανιώνα που με τους 51 βαθμούς που έφτασε θέλει 1-2 ακόμα για την μαθηματική του σωτηρία, έχοντας το ΄Σαββατο δύσκολο ματς στην Χρυσούπολη με τον Νέστο. Από την άλλη η Δόξα με τους 38 βαθμούς και έχοντας δυο ματς ακόμα βρέθηκε στο -5 από την Ευκαρπία και μόνο με θαύμα ελπίζει στην σωτηρία της.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιωτίδης που όπως και οι βοηθοί του Παπαδόπουλος και Σιώνη από την ΕΠΣ Θράκης, δέχτηκαν τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Δόξας Δραμας για τις αποφάσεις τους σε αρκετές φάσεις. Μαλιστα ο προπονητής της Άκης Στολτίδης δήλωσε σήμερα δεν τελειώσαμε με την παραμονή αλλά μας τελειώσανε!

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Σοφούλης, Φούντας (73′ Βαφειάδης), Τενεκές, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Θεοδωρόπουλος (65′ Μαραγκός), Γκιορτζίνης, Τσάπαρης, Παπαχρήστου (46′ Καραμανίδης), Αναγνωστόπουλος, Θεολόγου.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στολτίδης): Ηλιάδης, Μπλιος, Ιορδανίδης, Μαντζανάς, Παπαϊωάννου, Κυριακίδης, Χατζηδημητρίου, Ρούτσης  (86’ Ελ Μαραγκί), Ντραμέ, Θεοδοσιάδης (70′ Ξανθόπουλος), Κόντος