Ένταση στη Θράκη: Μουσουλμάνοι έδιωξαν τον ψευτομουφτή από τζαμί – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αντέδρασε στις πολιτικές της Τουρκίας και αποφάσισε να διώξει εν μέσω μεγάλης έντασης τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα από το Τέμενος της Σμίνθης.

Ο ίδιος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς μουσουλμάνους τον Ιμάμη της επιλογής του και για τον λόγο αυτό προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης, δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.