Εθνική αγοριών Κ18: Πρώτη προπόνηση στην Ιταλία και δηλώσεις του Θρακιώτη αρχηγού Σταύρου Μούχλια

Την πρώτη τους προπόνηση στην αρένα του Πολίκορο στην Ιταλία έκανε η Εθνική αγοριών Κ18, η οποία αύριο Παρασκευή 12/4 ρίχνεται στην μάχη του Α’ ομίλου της 2ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ18.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τουρνουά το Ισραήλ με στόχο τη νίκη που θα του ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ. Την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό αγοριών Κ18 θα πάρουν οι δύο πρώτοι των πέντε προκριματικών ομίλων. Στον όμιλο που βρίσκεται η Ελλάδα είναι εκτός του Ισραήλ και η διοργανώτρια Ιταλία και η Βόρεια Μακεδονία.

Στην αποστολή βρίσκονται οι Σταύρος-Κωνσταντίνος Μούχλιας του ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου, ο Χρήστος Γκοτσίδης του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης αμφότεροι με καταγωγή από τον Έβρο και ο Παναγιώτης Τσότρας ως στατιστικολόγος με καταγωγή από την Ξάνθη.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε όλοι στην ομάδα πεπεισμένοι ότι μπορούμε να προκριθούμε στο ευρωπαϊκό. Η ομάδα έχει εξελιχθεί σε σχέση με πέρυσι που αντιμετωπίσαμε το Ισραήλ και έχουμε βελτιωθεί. Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία που μπορεί να προκύψει» δήλωσε ο Θρακιώτης ακραίος και αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Σταύρος Μούχλιας με καταγωγή από το Σουφλί.

Την 14αδα της Εθνικής αποτελούν οι:

Πασαδόροι: Μηνάς Αραπάκης (ΑΟ Καλαμάτα 80), Ραφαήλ-Γεώργιος Σεμερτζίδης (ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας)

Διαγώνιοι: Γεώργιος Κουβαράς (ΑΟΝΣ Μίλων), Απόστολος Σιώης (ΝΓΣΘ Ηρακλής)

Ακραίοι: Σταύρος-Κωνσταντίνος Μούχλιας (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου), Γεώργιος Αρμάος (ΓΣ Πανιώνιος), Γεώργιος Μαντελίδης (ΑΟΝΣ Μίλων), Θεόφιλος-Φίλιππος Δορδοκίδης (ΑΕ Λάρισας)

Κεντρικοί: Νικόλαος Μπόνιας (ΑΟ Καβάλα), Ηρακλής Δέρβας (ΑΣ Άρης), Δημήτριος Μανίκας (ΣΦΠ Ολυμπιακός), Κωνσταντίνος Τσάκος (ΑΟ Νέοι Βύρωνος)

Λίμπερο: Αναστάσιος Γκρίλλας (ΓΣ Πανιώνιος), Χρήστος Γκοτσίδης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Το πρόγραμμα του Α’ ομίλου

1η αγωνιστική – Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
Ώρα 17:00, Ελλάδα – Ισραήλ
Ώρα 20:00, Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία

2η αγωνιστική – Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Ώρα 17:00, Ισραήλ – Βόρεια Μακεδονία
Ώρα 20:00, Ελλάδα – Ιταλία

3η αγωνιστική – Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Ώρα 17:00, Βόρεια Μακεδονία – Ελλάδα
Ώρα 20:00, Ισραήλ – Ιταλία