Back to back τίτλοι στο NCAA ο Ξανθιώτης Απόστολος Ρούμολου στο Κονέκτικατ!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ έκανε… παρέλαση στον τελικό της March Madness και έκανε με άνεση το back to back σε κατακτήσει του NCAA και έγινε η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει μετά τους Γκέιτορς την σεζόν 2006-2007.

Οι Χάσκις ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 36-30, ενώ στο δεύτερο μέρος το Κονέκτικατ προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους (65-47), όμως το Περντιού δεν παράτησε το ματς.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεκίνησαν μια μίνι αντεπίθεση προς το τέλος του αγώνα, όμως οι Χάσκις άντεξαν και πήραν ξανά διαφορά ασφαλείας που τους εξασφάλισε την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του NCAA.

Ο Τρίστεν Νιούτον με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το Κονέκτικατ, ενώ ο Απόστολος Ρούμογλου μπήκε στο φινάλε της αναμέτρησης καταγράφοντας συμμετοχή, για να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο κολεγιακό πρωτάθλημα της καριέρας του.

Για το Περνιού ξεχώρισε ο εκπληκτικός Ζακ Ίντι που είχε 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, με τον Καναδό ψηλό να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για τους Χάσκις κάτω από την ρακέτα, όμως έπαιζε… μόνος του.