Super League: Αγχωτικό το πρώτο ημίχρονο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθάρισε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη για το τρίποντο ανατροπής κόντρα στη Λαμία

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία Λαμία που πίεσε στο πρώτο μέρος, όμως με πρωταγωνιστή τον Στέφαν Σβαμπ που ήρθε από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή, επικρατώντας με 3-1 στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Η Λαμία μπήκε δυνατά, απείλησε από νωρίς και βρήκε μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης το γκολ με τον Μαρτίνεθ μετά από λάθος του Κοτάρσκι για το 0-1.

Σε λιγότερο από 10 λεπτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα για 2η φορά, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Στο 16′ ο Μαρτίνεθ έκανε την κάθετη στον Τσιλούλη, εκείνος πλάσαρε απευθείας, με τον βοηθό όμως να σηκώνει το σημαιάκι. Η φάση ελέγχθηκε κι από το VAR, που συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού, και δεν μέτρησε το γκολ λόγω οφσάιντ.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίβκοβιτς βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μιχαηλίδη, ο οποίος ανενόχλητος με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ, γονάτισε κι αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Η ολική ανατροπή έγινε στις αρχές του β’ μέρους, με τον Σβαμπ να κάνει το κοντρόλ με το αριστερό, μετά την πάσα του Ζίβκοβιτς, και με βολίδα λίγο έξω από την περιοχή να νικάει τον Κοσέλεφ για το 2-1.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τη Λαμία, καθώς ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Σαμάτα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, παρότι ο κόσμος φώναζε να το εκτελέσει ο Σαμάτα. Ο Αυστριακός ήταν εύστοχος, κι έγραψε το 3-1.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το τέταρτο γκολ, αλλά το σουτ του Μπάμπα σταμάτησε στο δοκάρι στο 90+3′.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρια, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46′ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46′ Σαντάνα), Τζανδάρης (90′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88′ Τόσιτς), Λέικ (78′ Στάνκο), Σλίβκα (78′ Μάλτσι).