Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: To πλήρες πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των μπαράζ για τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική

Ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Crowne Plaza η κλήρωση των ομίλων του πρωταθλήματος πρωταθλητριών των ΕΠΣ για τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Την κλήρωση διενήργησε ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ Κώστας Τσάνας ενώ την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Στο ειδικό πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, οι οποίοι προέκυψαν από την κλήρωση, θα προβιβασθούν οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης κάθε ομίλου. Συνολικά 24 ομάδες θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2024–25.

Στον 1ο όμιλο γνωρίζουμε τους τέσσερις από τους 7 πρωταθλητές, την Αλεξανδρούπολη από τον Έβρο, τον Άρη Πηγών από την Καβάλα, την ΑΕ Ευόσμου από την Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή Αμμουδιάς από τις Σέρρες, ενώ εκκρεμούν οι πρωταθλητές Ξάνθης (κοντά στον τίτλο το Κουτσό), Ροδόπης (έχει σημαντικό προβάδισμα η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου) και της Δράμας όπου γίνεται μάχη ανάμεσα σε Ν. Αμισό και Δόξα Βώλακα.

Οι δυο πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν πριν το Πάσχα ενώ τα μπαράζ θα ολοκληρωθούν αρχές Ιουνίου με δυο εμβόλιμες αγωνιστικές να υπάρχουν στο πρόγραμμα. Στην πρεμιέρα στις 28/4 ρεπό θα έχει η Αλεξανδρούπολη, με το πρωταθλητη Ροδόπης να υποδέχεται αυτόν της Δράμας και της Ξάνθης να αγωνιζεται στην Αμμουδιά, ενώ 3 μέρες μετά θα έχουμε θρακιώτικο ντερμπι ανάμεσα σε Αλεξανδρούπολη και πρωταθλητή Ροδόπης, ενώ η ομάδα της Ξάνθης θα φιλοξενήσει τις Πηγές. Τυχερή στην δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική (4η, 15/5) θα είναι η ομάδα της Ροδόπης αφού δεν θα έχει κανένα συνεχόμενο ματς με 3 αγωνες σε μια εβδομάδα όπως οι υπόλοιποι.

Αναλυτικά, το πλήρες πρόγραμμα και οι ημερομηνίες του 1ου ομίλου:

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΠΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/4)
Άρης Πηγών – ΑΕ Ευόσμου
ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Δράμας
Ηρακλής Αμμουδιάς – ΕΠΣ Ξάνθης
ΡΕΠΟ: Αλεξανδρούπολη

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/5)
ΕΠΣ Ξάνθης – Άρης Πηγών
ΕΠΣ Δράμας – Ηρακλής Αμμουδιάς
Αλεξανδρούπολη – ΕΠΣ Θράκης
ΡΕΠΟ: ΑΕ Ευόσμου

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/5)
Ηρακλής Αμμουδιάς – ΕΠΣ Θράκης
ΑΕ Ευόσμου – ΕΠΣ Δράμας
Αλεξανδρούπολη – Άρης Πηγών
ΡΕΠΟ: ΕΠΣ Ξάνθης

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/5)
Άρης Πηγών – ΕΠΣ Δράμας
ΕΠΣ Ξάνθης – Αλεξανδρούπολη
Ηρακλής Αμμουδιάς – ΑΕ Ευόσμου
ΡΕΠΟ: ΕΠΣ Θράκης

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/5)
Άρης Πηγών – Ηρακλής Αμμουδιάς
ΕΠΣ Θράκης – ΕΠΣ Ξάνθης
ΑΕ Ευόσμου – Αλεξανδρούπολη
ΡΕΠΟ: ΕΠΣ Δράμας

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/5)
ΑΕ Ευόσμου – ΕΠΣ Θράκης
Αλεξανδρούπολη – Ηρακλής Αμμουδιάς
ΕΠΣ Δράμας – ΕΠΣ Ξάνθης
ΡΕΠΟ: Άρης Πηγών

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/6)
ΕΠΣ Δράμας – Αλεξανδρούπολη
ΕΠΣ Ξάνθης – ΑΕ Ευόσμου
ΕΠΣ Θράκης – Άρης Πηγών
ΡΕΠΟ: Ηρακλής Αμμουδιάς