ΕΠΣ Ξάνθης: Ο κόσμος και η «βαριά» φανέλα έστειλαν τον ΑΟΞ στον τελικό κόντρα στο Κουτσό με γκολάρα Μελισσόπουλου!

Τεράστια νίκη και πρόκριση με σκορ 1-0 πανηγύρισε ο ΑΟΞ κόντρα στον Παύλο Μελά Κουτσού στο κατάμεστο γήπεδο της Φελώνης στο πλαίσιο του δεύτερου νοκ αουτ ημιτελικού της ΕΠΣ Ξάνθης και θα συναντήσει στον τελικό τον Άρη Αβάτου (2 κατηγορίες παραπάνω) προσπαθώντας για μια νέα ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση.

Με τέτοιο όμως κόσμο στο πλευρό του όλα είναι πιθανά. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Νίκος Μελισσόπουλος στο 39ο λεπτό με μαγικό άπιαστο πλασέ, με τη μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι και να αναπαύεται στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει γκολκίπερ Λαπαδώνη (φωτο xanthi-sport).

Ο Μελισσόπουλος μάλιστα έχασε μοναδικη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στις αρχές του β’ μέρους, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πολύ μακρινή απόσταση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση, καθώς στο 58ο λεπτό κέρδισε την αποβολή του Τυριάκη, αφού έβγαινε απέναντι από τον Λαπαδώνη, με τον αμυντικό του Κουτσού να τον τραβάει από την φανέλα και να βλέπει σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα, καθότι ήταν τελευταίος παίκτης.

Ο ΑΟΞ σημείωσε δεύτερο γκολ στο 89ο λεπτό με τον Καρακάση, ωστόσο ο επόπτης Σκριάπας σήκωσε τη σημαία του για offside και ακύρωσε το τέρμα, σε μια φάση που μοιάζει αρκετά οριακή.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν για να σταματήσει η σύρραξη. Την απευθείας κόκκινη κάρτα είδαν οι Καρακάσης και Μελισσόπουλος από τον πάγκο, ενώ αποβλήθηκε ο Μίλκογλου από πλευράς Παύλου Μελά Κουτσού.

Στα εναπομείναντα λεπτά το κακό Κουτσό που δεν δικαιολόγησε την διαφορά κατηγορίας ούτε ότι είναι κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και με 9 παίκτες κόντρα στους 10 του ΑΟΞ, προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις και φάουλ έξω από την περιοχή, ωστόσο το τελικό 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΑΟΞ προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Άρη Αβάτου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Σαββόγλου και Σκριάπα, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βαμβακίδης.

ΠAΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Μαλαδένης): Λαπαδώνης, Σαμαράς, Τυριάκης, Σεβδίλης Ν., Τεφήκογλου, Δεληωρίδης, Στεπανιάν (77′ Σιδηράς), Μίλκογλου, Μουστάκης, Πεντεζίδης, Κούπας (59′ Μπιζάνης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανθόπουλος): Αραμπατζής, Ανηπαρόπουλος, Κιαχίδης, Καρακάσης Β., Βαφειάδης, Μαλαδένης, Κουτσομιχάλης (69′ Λαζαρίδης 103′ Μοσχίδης), Φλώρος (69′ Κρυστάλλης), Σπυριδωνίδης, Μελισσόπουλος (82′ Δάγκας), Καρακάσης Α.