Γ’ Εθνική: Ο ιστορικός Παναργειακός των Γιώργου Βαζάκα και Σίμου Συνοδινού μπροστά σε 5000 κόσμο «γκρέμισε» την Κόρινθο και οδεύει για την Β’ Εθνική μετά από 26 χρόνια! Παραιτήθηκε ο Κούγιας

Κοντά στην επιστροφή του στην Β’ Εθνική μετά από 26 χρόνια βρίσκεται ο ιστορικός Παναργειακός του Γιώργου Βαζάκα και του τερματοφύλακα Σίμου Συνοδινού μετά την νίκη ανόδου με 0-1 επί της Κορίνθου μπροστά σε 5000 κόσμο στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Τσούτσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 45′, χαρίζοντας στους πράσινους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σε δύο φάσεις για πέναλτι στο β’ μερος, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Ο 26χρονος δίμετρος Ροδοπίτης πρωην τερματοφύλακας των Πανθρακικού, Καβαλας, Αλεξανδρούπολης, Λεβαδειακού, Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου, Τηλυκράτη Λευκάδας, ΑΟ Πυλίου, Άρη Αβατου, Αιολικού και πέρσι του Φοίνικα Επιδαύρου έμεινε στον πάγκο και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του την μεγάλη νίκη ανόδου 7 αγωνιστικές πριν το φιναλε.

Με την όγδοη σερί του νίκη, ο Παναργειακός βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 βαθμούς, 3 περισσότερους από την Κόρινθο που έμεινε με 44 και προκάλεσε τριγμούς στους Κορίνθιους με την παραίτηση του Αλέξη Κουγια. Ουσιαστικά όμως η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι 3 αλλά 4 βαθμοί καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται ο Παναργειακός o οποίος έχει νικήσει και στους δύο μεταξύ τους αγώνες.

Μάλιστα, η ομάδα του Άργους έχει και το πιο βατό πρόγραμμα από τις υπόλοιπες διεκδικητές, με αποτέλεσμα να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Επίσης η άλλη διεκδικήτρια η Ρόδος μετά την ήττα της απο την ΑΕΡ Αφάντου του βασικού και πάλι Τίτου Στοίνοβιτς και Βασίλη Κουτσιανικούλη με 2-1 τέθηκε νοκ-άουτ, αφού βρίσκεται στο -6 ξανά από την κορυφή, ενώ η ομάδα του Αφάντου έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή της φτάνοντας τους 39 βαθμούς, εναν βαθμό μόλις πάνω από την παραμονή.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του τεχνικού των «πράσινων» Γιώργου Βαζάκα (ξεκίνησε προπονητική από τον Ορεστη Ορεστιάδας): «Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Συγκεντρωνόμαστε, το κεφάλι κάτω. Η αλαζονεία δεν είναι καλό πράγμα. Ματώσατε για να φτάσετε εδώ. Ετοιμαζόμαστε, ένα ματς για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, το κεφάλι κάτω, δε θέλω να ακούσω τίποτα».