ΕΠΣ Θράκης: Η μάχη του τίτλου για Ν. Σιδηροχώρι, Γρατινή και Παγούρια με ρυθμιστές Σάπες και Θρυλόριο! «Γολγοθάς» με 7 αγωνιστικές σε 29 ημέρες…

Πολύ σημαντική νίκη πήρε στο ντέρμπι κορυφης του Σαββάτου η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος ομάδα της Δόξας Ν. Σιδηροχώριου επί της Αναγέννησης Παγουρίων μετά την ήττα στο μεγάλο ντέρμπι με την Γρατινή την προηγούμενη αγωνιστική διατηρώντας το πλεονέκτημα από τους διώκτες της.

‘Ετσι έχοντας ακόμα 6 αγώνες (έχουν και ένα τρίποντο ανευ αγώνα και οι τρεις με τις Ελπίδες που έχουν αποχωρήσει) να δώσουν οι τρεις πρωτοπόροι Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου (48 βαθμοί), Δόξα Γρατινής (46 βαθμοί) και Αναγέννηση Παγουρίων (42 βαθμοί) μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Θράκης και με σχεδόν τους ίδιους αντιπάλους, φαίνεται πως πολλά θα κρίνει το ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στην Γρατινή και τα Παγούρια με τους γηπεδούχους έαν χάσουν βαθμούς να κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος από το Ν. Σιδηροχώρι, όπως και οι φιλοξενούμενοι θα αποχαιρετήσουν οριστικά τις βλέψεις τους για το πρώτο τους πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε σε περίπτωση ισοβαθμίας η Γρατινή έχει κερδίσει δυο φορές το Ν. Σιδηροχώρι στο πρωτάθλημα, επομένως θελει να καλύψει τους δυο πόντους που τους χωρίζει στην βαθμολογία.

Ωστόσο πέραν του ντερμπι υπάρχουν και οι ρυθμιστές του τίτλου κυρίως η Ελπίδα Σαπών και ο Πόντος Θρυλορίου αλλά και οι Κοσμιο και Μίσχος ομάδες που θα αντιμετωπίσουν και οι 3 μονομάχοι του τίτλου. Ιδίως η Ελπίδα και ο Πόντος που ξεκίνησαν με βλέψεις πρωταθλητισμού αλλά έχασαν έδαφος στην διάρκεια του πρωταθλήματος είναι ομάδες που μπορούν να κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους και να φέρουν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σημαντικός ακόμα παράγοντας ίσως θα είναι και η κούραση αφού οι τρεις ομάδες θα έχουν να ανέβουν ένα Γολγοθά πριν το Πάσχα, με 6 ματς σε 29 ημέρες με δυο εμβόλιμες αγωνιστικές (έχει το ματς με τις Ελπίδες σε μια από αυτές το Ν. Σιδηροχώρι) πράγμα δύσκολο για ερασιτεχνικές ομάδες και με παίκτες που εργάζονται αλλά και οι περισσότεροι είναι φοιτητές με υποχρεώσεις και μαθήματα στις σχολές τους.

Μάλιστα κάποιες ομάδες όπως η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, ο Ορφέας Στρύμης και η Ελπίδα Σαπών που έχει την ρεβανς των ημιτελικών με τον Πανθρακικό, έδωσαν σε 3 εβδομάδες 7 αγώνες αφού είχαν εκτός από το πρωτάθλημα και τους ημιτελικούς του κυπελλου, δηλαδή θα δώσουν οι ομάδες αυτές συνολικά 13 ματς σε 50 ημέρες, αγώνες που ούτε στην Αγγλία είναι συνηθισμένοι να δίνουν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 20 ΑΓΩΝΕΣ-υπολογίζεται και ο αγώνες με τις Ελπίδες)
1. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 48 (55-7)
—————————————————-
2. Δόξα Γρατινής 46 (51-10)
3. Αναγέννηση Παγουρίων 42 (38-9)

Το πρόγραμμα του των 3 μονομάχων του τίτλου:

20η αγωνιστική (23/3)
Γρατινή- Παγουρια
Ν. Σιδηροχωρι – Κοσμιο

21η αγωνιστική (30/3)
Κοσμιο-Γρατινή
Μισχος- Ν. Σιδηροχωρι
Αγ. Θεόδωροι- Παγούρια

22η εμβόλιμη αγωνιστική (3/4)
Παγούρια-Κοσμιο
Γρατινή-Μίσχος
Ν. Σιδηροχώρι- Ελπίδες 3-0 α.α.

23η αγωνιστική (6/4)
Μίσχος-Παγούρια
Ελπίδες- Γρατινή 0-3 α.α.
Ελπίδα Σαπών – Ν. Σιδηροχώρι

24η αγωνιστική (13/4)
Παγούρια – Ελπίδες 3-0 α.α.
Γρατινή – Ελπίδα Σαπών
Ν. Σιδηροχώρι – Πόντος Θρυλορίου

25η εμβόλιμη αγωνιστική (17/4)
Ελπίδα Σαπών – Παγούρια
Ν. Σιδηροχώρι – Στρύμη
Πόντος Θρυλορίου – Γρατινή

26η αγωνιστική (20/4)
Αμάραντα – Ν. Σιδηροχώρι
Παγούρια – Πόντος Θρυλορίου
Γρατινή – Στρύμη