Γ’ Εθνική: Ο Πανθρακικός «τελείωσε» την Βέροια μετά την ισοπαλία που διαμορφώθηκε στο φινάλε (+photos)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι κυριως στο πρώτο ημίχρονο σε εναν κακό αγωνιστικό χώρο που κάποτε φιλοξενούσε αγώνες Α’ Εθνικής με τους δυο αντιπάλους σχεδόν μια πενταετια να αγωνίζονται στο ανωτερο επίπεδο, η Βέροια και ο Πανθρακικός έμειναν στο 1-1 αποτέλεσμα καταδικαστικό για τους Ημαθιώτες που μόνο σε θαύμα πλέον ελπίζουν για την παραμονή.

Ο Πανθρακικός αν και χωρίς Σίλβα και Πεχλιβανόπουλο στα χαφ ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία και στο 18′ απείλησε με σουτ του Βάσκου με τον Ιωαννίδη να εκτινάσσεται εκπληκτικά στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 26′ η Βέροια απειλησε με σουτ του Γιαννόπουλου εκτός περιοχής με τον Παϊτέρη να μλποκαρει την μπάλα όπως και στο 41′ με διαγώνιο σουτ του Ντόγου το οποίο έστειλε σε κόρνερ ο Λαρισαίος κηκερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 48′, με τον Ρουμπιέ σε θέση βολής από λαθος της άμυνας, ωστόσο ο Ιωαννίδης αντέδρασε σωστά και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 50′ η Βέροια βγήκε στην επίθεση με τον Γανόπουλο να σεντράρει αλλά ο Φασίδης δεν κατάφερε να φτασει τη μπάλα με το κεφάλι του. Ο Πανθρακικός ήταν επικίνδυνος με την αμυνα της Βέροιας σε κακή θέση αλλη μια φορά με τον Ιωαννιδη να διωχνει με τα πόδια το πλασε του Βασκου στο 59′. Στο 66′ οι γηπεδούχοι σε σεντρα του Γιαννόπουλου η μπαλα κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς τα διχτυα με τον Παϊτέρη να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ. Η Βέροια άρχισαν να πιέζουν και είχαν ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μπλέτσα στο 71′ αλλα το γυριστό σουτ του πέρασε ψηλά αουτ. Κοντρα στην ροη του ματς ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ, με τον Βάσκο στο 75′ να βγαινει στην κόντρα από μπαλιά του Παχούμη και να πλασαρει όμορφα τον Ιωαννίδη σημειώνοντας το 16ο φετινό του τερμα.

Η Βεροια ωστόσο πίεσε στο 79′ σε γεμισμα στην περιοχή του Πανθρακικού, δεν βρέθηκε κάποιος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κατι που έγινε στο 84’ όταν σε φάουλ του Ντόγου, ο Τζημογιάννης πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κανοντας το 1-1. Στο 86’ ο Πανθρακικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παχούμη από τον Ζε Εσόνο, αλλα ο διαιτητής Κοσμογλου έδειξε να συνεχιστεί το ματς, όπως λίγο αργότερα σε ανατροπή του Φασίδη. Στο φιναλε παραλίγο ο Πανθρακικός να κάνει κηδεία στην Βέροια αλλά το σουτ του Γιαννακιτσίδη πέρασε μόλις άουτ.

Με την ισοπαλία αυτή ο Πανθρακικός έμεινε στο -10 από την Χρυσούπολη και πλέον χωρίς άγχος θα πρέπει να δει την επόμενη ημέρα αφού θα τερματίσει τρίτος έχοντας ακόμα έξι αγώνες μέχρι το φιναλε (εχει και έναν τρίποντο ανευ αγώνα με Αγγελοχωρι), έχοντας την επόμενη αγωνιστική δύσκολα αγώνα με τον Θερμαικό.

Από την άλλη η Βεροια με τον Γιώτη Τσαλουχίδη πλεον στον πάγκο έχοντας μόλις 27 βαθμούς θέλει το θαύμα και το 7/7 στα επόμενα ματς αφού βρισκεται στο -9 από την παραμονή και την Ευκαρπία, εχοντας δύσκολο αγώνα στην Μηχανιώνα την επόμενη αγωνιστική.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κοσμόγλου με βοηθούς τους Χατζηβασιλείου και Παντακίδη, όλοι από την Μακεδονίας.

ΒΕΡΟΙΑ (Τσαλουχίδης): Ιωαννίδης, Κουτσούκης, Τζημογιάννης, Ισαακίδης, Ντόγος, Φασίδης, Μπάλλας (62’ Βασιλακάκης), Ζε Εσόνο, Μπλέτσας, Γιαννόπουλος, Χατζηπάντος (46’ Γανόπουλος).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογρανάς, Λαρέα, Σαπνάρας, Χιντζίδης, Κωσταρέλης, Παχούμης, Γιαννακιτσίδης, Ρούμπιες (68’ Γκαγκάνης), Χαλκιαδάκης (62’ Καψάσκης), Βάσκος