ΕΠΣ Ξάνθης: 3 στα 3 με Πετεινό και στον τελικό ο Άρης Αβάτου με «λυτρωτή» τον Βαφειάδη στις καθυστερήσεις!

Σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο γήπεδο του Κουτσού που κρίθηκε στο φιναλε ο Άρης Αβάτου με λυτρωτή τον Δημήτρη Βαφειάδη στις καθυστερήσεις επικράτησε με 2-1 και έστειλε την ομάδα του για μια ακόμγ φορά στον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Βαφειάδης μάλιστα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και σε ένα γήπεδο που είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν μια διετία, ωστόσο όχι μόνο αγωνίστηκε αφού ήταν άρρωστος αλλά σκόραρε και δυο φορές ενώ έκανε και «κοπάνα» από το πανεπιστήμιο (φώτο αγώνα xanthi-sport).

Ο Άρης Αβάτου ήταν καλύτερος αλλά δεν μπόρεσε στο α’ μέρος να πέτυχει ένα τέρμα. Αντίθετα το σκορ άνοιξε σε ξαφνική αντεπίθεση ο Πετεινός κάνοντας το 1-0 όταν σε όμορφη μακρινή συρτή ασίστ ο Λαζαρος παπαδοπουλος βρήκε τον Σάββα Σιδηρόπουλο (είχε μπει αλλαγή ένα πεντάλεπτο νωρίτερα) που πρόλαβε τον Νταφόπουλο τσίμπησε την μπάλα η οποια συρτα και βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα, με τους ανθρώπους του Αβάτου να διαμαρτύρονται στον διαιτητή Κτίστη και στον επόπτη για οφ σαιτ.

Το 1-1 έκανε στο 70′ ο Βαφειαδης όταν πήρε το ριμπάουντ μετα το δυνατό σουτ του Γκιορτζινη στο κάθετο δοκάρι. Στο 79′ ο Αλη Ερτολουλ αποβλήθηκε με απ΄ευθειας κόκκινη για εξυβριση στον διαιτητή Κτίστη, με τον Βαφειάδη να λυτρώνει το Άβατο στο 92′ με σουτ εκτός περιοχής με την μπαλα να σκάει και να αιφνιδιάζει τον Κοτσάκη.

Πλέον ο Αρης Αβάτου θα περιμένει 2 εβδομάδες να μαθει τον αντίπαλό του, εαν θα είναι ο ΑΟΞ ή ο Παύλος Μελάς Κουτσού.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Ασλανίδης, Τυριάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Χριστοφορίδης, Τσέκος, Τσαγαλάς (71′ Γιαννακός), Τσέκος, Ερτολουλ Αλή, Ρ. Μελισσόπουλος (50′ Σιδηρόπουλος).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Φούντας, Λεωντσάκος, Τενεκές, Βασιλάκης (58′ Γκιορτζίνης), Τσάπαρης (93′ Καρυπίδης), Κουτσούμπας, Αναγνωστόπουλος, Κοντογιαννίδης (70′ Κοτόπουλος), Βαφειάδης (93’ Παπαχρήστου), Θεολόγου (46′ Χασάνογλου).