Γ’ Εθνική: Τα μάτια στην Χρυσούπολη για το Νέστος-Πανθρακικός, δοκιμάζονται σε Ευκαρπία και Βέροια Άβατο και Ορέστης, νέος «τελικός» για την Δόξα Δράμας (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 25η αγωνιστική συνεχιζεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις , με την μάχη της παραμονής να φουντώνει 10 αγωνες πριν το φινάλε και ένα μεγάλο ντερμπι όπου θα κρίνει πιθανότατα και την 2η θέση του πρωταθλήματος αφού η πρώτη είναι «καπαρωμενη» από την Καβάλα σχεδόν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στην Χρυσούπολη ο τριτος Πανθρακικός (55 βαθμούς) θα φιλοξενηθεί από τον δεύτερο Νέστο (60) του Νίκου Κεχαγιά με τις δυο ομάδες σε εκπληκτική κατάσταση να είναι αήττητες μέσα στο 2024. Οι Κομοτηναίοι θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να μειώσουν την διαφορά στους 2 βαθμούς, ωστόσο ο Νέστος με Ράνο και Σέα σε εκπληκτική κατάσταση τελευταία και ο τερματοφύλακας Παιτερης του Πανθρακικού αναμένεται να έχει δύσκολη αποστολή. Στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο Νέστος επικράτησε με 0-1. Φαβορί στις στοιχηματικές ο Νέστος με τον άσο να παίζεται στο 2.10 στην stoiximan, ωστόσο αυτό φαντάζει μικρό κόντρα σε μια ομάδα με 9 νίκες σε 11 αγώνες εκτός έδρας.

Στην Θεσσαλονίκη ο αήττητος το 2024 Αρης Αβάτου (42 βαθμοί) έχοντας οχτώ σερί τρίποντα σκαρφαλώνοντας τέταρτος θα δοκιμαστεί στην Ευκαρπία κόντρα στην Νίκη (29 βαθμοί) που καιγεται για τους βαθμούς. Οι Θεσσαλονικείς μετα το διπλο στον Θερμαικό κυνηγούν το Παραλίμνιο για άμεση παραμονή ή να σωθούν μέσω μπαράζ έχοντας διαφορά στο +4 από την Δόξα Δραμας που υποδέχεται σε ενα τελικό την αδιαφορη Μηχανιώνα. Παρόλο που το Άβατο έχει 8 σερί νίκες κανοντας ρεκορ στα 7 χρόνια του στην Γ’ Εθνική θα κατέβει με αρκετές απουσίες με τον ασο να παίζεται στο …1,20 και το διπλο στο 10 (bet365).

Δύσκολη αποστολή έχει και ο Ορέστης που έχει μέινει στους 39 βαθμοί πεφτοντας έβδομος και δοκιμάζεται στην Βέροια (23 βαθμοί) που ένα απο τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή. Ο Ορέστης μετρά τέσσερις εκτός έδρας νίκες ωστόσο έχει καλή ψυχολογία μετά το διπλό στο κύπελλο του Έβρου μέσα στην Αλεξανδρούπολη στο α’ ημιτελικό. Οι Ημαθιώτες βρίσκονται στο -6 από την Ευκαρπία και στο -11 από το Παραλίμνιο (παίρνει άνευ αγώνα τρίποντο με το Αγγελοχώρι) και η νίκη είναι απαράιτητη κόντρα σε μια ομάδα σχεδόν σωσμενη. Η stoiximan έχει φαβορί την Βσσίλισσα του Βορρά με 1,65 ενώ το διπλό παίζεται στο 4,5.

Στην Ξάνθη και στον Πετεινό ο ‘Αρης Πετεινού (15 βαθμοί) θα φιλοξενήσει σε ένα διάφορο ματς αφού οι δυο ομάδες περιμενουν τον μαθηματικό υποβιβσμό τους την Αναγέννηση Επανομης (17 βαθμοί). Οι δυο ομάδες αδίκησαν το ευατό τους αφού ηττήθηκαν δύσκολα σε πολλά ματς και κάνοντας πολλές ζημιές ιδίως η Επανομή που είναι καλύτερη εκτός έδρας με 3 δίπλα, 4 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες σε αντίθεση με την έδρα της που δεν έχει νίκη και μετρά 8 ήττες. Ο Αρης θέλει την τρίτη νίκη στην έδρα του και την πέμπτη συνολικα με την bet365 να δίνει φαβορί τους ξανθιώτες με 1,50 και το διπλό στο 6.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το παιχνίδι της Δόξας Δράμας με την Μηχανιώνα (1,90 οι στοιχηματικές στον άσο) με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους Δραμινούς, ενώ έχουμε ακόμα Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Αετός Βαρβάρας σε ένα ματς αδιάφορο μεταξύ υποβιβασμενων ομάδων, ένα ακόμα αδιάφορο ματς ανάμεσα σε ΑΟ Χανιώτης – Θερμαϊκός Θέρμης και το Καβάλα με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης σε αγώνα που θα ξεκινήσει νωρίτερα (13.00). Ακόμα το Παραλίμνιο θα πάρει μετά από καιρό τρίποντο και θα αναπνεύσει βαθμολογικά αφού θα το παρει ανευ αγώνα κόντρα στο Αγγελοχώρι.

Το πρόγραμμα (25η αγωνιστική, Κυριακή 3/3/2024, 15:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Αετός Βαρβάρας
Δόξα Δράμας – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
Άρης Πετεινού – Αναγέννηση Επανομής
Νέστος Χρυσούπολης – Πανθρακικός
ΑΟ Καβάλα – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Νίκη Ευκαρπίας – Άρης Αβάτου
Βέροια – Ορέστης Ορεστιάδας
ΑΟ Χανιώτης – Θερμαϊκός Θέρμης
Απόλλων Παραλιμνίου – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.