Υποψήφιος να κληθεί στην εθνική Ρωσίας ο Λοντίγκιν

Στα υπόψη της εθνικής Ρωσίας βρίσκεται ο Γιούρι Λοντίγκιν, μετά τον τραυματισμό του Νικίτα Κχαΐκιν.

Οι φετινές εμφανίσεις του Γιούρι Λοντίγκιν με τον Παναθηναϊκό, με αποκορύφωμα εκείνη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που κρίθηκε στα πέναλτι, τον έχουν θέσει και πάλι στα ραντάρ της εθνικής Ρωσίας. 

Ο προπονητής τερματοφυλάκων των Ρώσων Βιτάλι Καφάνοβ τόνισε πως θα μιλήσει με τον Γιούρι Λοντίγκιν, αφού είναι από τους υποψήφιους για να κληθούν στην εθνική Ρωσίας για τα φιλικά του Μαρτίου. 

«Δυστυχώς ο Νικίτα Κχαΐκιν δεν έχει ακόμη επανέλθει εντελώς από τον τραυματισμό του. Ελπίζω να τον δούμε στο γήπεδο στα επόμενα παιχνίδια. Αν εμείς μιλήσουμε για υποψήφιους για την εθνική ομάδα της Ρωσίας, πρόκειται να επικοινωνήσω με τον Γιούρι Λοντίγκιν, που επιτέλους ξεκίνησε να αγωνίζεται. Ελπίζω να συνεχίσει να παίζει και είναι ένας υποψήφιος για να κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Metaratings.ru.

Η Ρωσία θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στη διακοπή του Μαρτίου αντιμετωπίζοντας αρχικά την Σερβία στις 21/3 κι έπειτα την Παραγουάη στις 25/3.

Ο Λοντίγκιν φέτος έχει μπει πιο ενεργά στο ροτέισον του Παναθηναϊκού, μετρώντας 13 συμμετοχές, ενώ έχει κρατήσει επτά φορές ανέπαφη την εστία του. Στην εθνική Ρωσίας έχει αγωνιστεί συνολικά 11 φορές, αλλά η τελευταία ήταν το 2016, σε ένα φιλικό με την Τσεχία.