Conference League: «Περίπατος» στην Ουγγαρία και πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» με νέο clean sheet Πασχαλάκη επί της Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με άνεση και από την Ουγγαρία, επικράτησαν 1-0 της Φερεντσβάρος και πανηγύρισαν την εξασφάλιση του “εισιτηρίου” τους για τη φάση των 16 του Conference League με συνολικό σκορ 2-0.

Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και σε αυτό στο Groupama Stadium ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ο Μαροκινός στράικερ βρήκε δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης.

Έτσι, οι Πειραιώτες θα μάθουν αντίπαλο στους 16 την Παρασκευή (23/2) στις 14:00. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε.

Το πρώτο ματς της φάσης των 16 θα γίνει στις 7 Μαρτίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αφού ο Ολυμπιακός θεωρείται ανίσχυρος. Το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 του μήνα, στην έδρα του αντιπάλου των ερυθρόλευκων.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46′ Μακρέτσκιτς), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67′ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67′ Ρομντάν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος, Βάργκα, Κόδρο (46′ Πέσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90′ Καρβάλιο), Όρτα (74′ Μασούρας), Φορτούνης (74′ Ιμπόρα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79′ Γιόβετιτς).