Γ’ Εθνική: «Σπάει» τα κοντέρ το Άβατο με την 7η σερί νίκη του στον Πετεινό με «από μηχανής… αρειανό θεό» στο Ξανθιώτικο ντέρμπι τον Νεκτάριο Κοτόπουλο!

Το καλύτερο σερι στην ιστορία συνεχίζει ο Αρης Αβάτου που έστω και στο φινάλε της αναμέτρησης νίκησε με ανατροπή 1-2 στον Πετεινό τον συνονόματο ουραγό Άρη και κατά μεγάλο ποσοστό εξασφάλισε πολύ πρόωρα την παραμονή του 11 αγωνες πριν το φινάλε.

Όπως διαβάζουμε στο xanthi-sport από όπου και η φωτογραφία στο 1′ ο Άρης Αβάτου διαμαρτυρήθηκε ζητώντας πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή με τους γηπεδούχους στο 7′ να ανοίγουν το σκορ όταν σε εκτέλεσή κόρνερ του Τσεκου ο Γιάννης Χριστοφορίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 σκοράροντας το 5ο του φετινό τέρμα χωρίς να  το πανηγυρίσει παιζοντας κόντρα στην πρώην ομάδα του. Στο 11′ το σουτ του Αναγνωστόπουλου από μακριά πέρασε άουτ, ενώ στο 16′ ο Τενεκές με κεφαλιά από κόρνερ έκανε το 1-1 σκοράροντας πρώτη φορά φέτος. Στο 31′ το σουτ του Αναγνωστόπουλου απέκρουσε ο Κοτσάκης ενώ πριν λήξει το ημίχρονο θα μπορούσαν είχαν καλύτερη κατάληξη οι προσπάθειες του Τυριάκη.

Στο β’ μερος στο 49′ ο Πετεινός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, ενώ στο 52′ το σουτ του Τσέκου απέκρουσε ο Νταφόπουλος. Στο 66′ ο Τσάπαρης απείλησε με πλάγιο φάουλ όμως ο Κοτσάκης ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στο 69′ ο Τσάπαρης νικήθηκε και πάλι από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Πετεινού στο τετ α τετ. Στο 83′ ο Βαφειάδης σούταρε με την μπάλα να σκάει αλλά τον Κοτσάκη να μπλοκάρει για να φτάσουμε στη φάση στο 90′ με τον Ψεμματάς να κάνει την σέντρα και τον Νεκτάριο Κοτόπουλο με προβολή να λυτρώνει το Άβατο που κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος την ομάδα του Πετεινού, λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης όπου θέλει να τριτώσει το καλό.

Με την νίκη του αυτή την πέμπτη εκτος έδρας, την τέταρτη συνεχόμενη και έβδομη σερί ο Αρης Αβάτου έφτασε τους 39 βαθμούς ανέβηκε πεμπτος και σφράγισε την 7η παραμονή του στην Γ’ Εθνική διαγράφοντας και την καλύτερη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Μπεδρελή θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Παραλιμνιου που θέλει τους βαθμούς. Από την άλλη ο Πετεινός έμεινε τελευταίος με την 8η εντός έδρας ήττα και θέλει να ανέβει αφού έχει ένα ανευ αγώνα τρίποντο με το Αγγελοχώρι ενώ υποδέχεται και την αδύνατη Επανομή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Χατζηνάκο και Παυλίδης όλοι τους της ΕΠΣ Δράμας.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Ασλανίδης, Δασκαλάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Χριστοφορίδης (74′ Σιδηρόπουλος), Τσέκος, Τυριάκης, Γιαννακός (86′ Πουτακίδης), Τσαγαλάς.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Φούντας (46′ Ψεμματάς), Τσαπάρης (94′ Καραμανίδης), Χασάνογλου, Αναγνωστόπουλος (95′ Παπαχρήστου), Κοντογιαννίδης (79′ Κοτόπουλος), Βαφειάδης.