Γ’ Εθνική: Πάει για ιστορικό ρεκόρ στο Ξανθιώτικο ντέρμπι το Άβατο, ματσάρες σε Δράμα, Μηχανιώνα, Χρυσούπολη και Ευκαρπία (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 23η αγωνιστική και ίσως μέχρι στιγμής πιο ενδιαφέρουσα με πολλά αμφίρροπα παιχνίδια συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου το ενδιαφέρον κυρίως επικεντρώνεται στην μάχη της παραμονής, αφού τα πάντα στην κορυφή φαίνεται να έχουν κριθεί 12 αγώνες πριν το τέλος.

Στην Μηχανιώνα ο Πανθρακικός (49 βαθμοί) θα δώσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα κόντρα στον τοπικό και πληγωμένο από την ήττα και τα γεγονότα στην Κρηστωνη Ποσειδώνα (39 βαθμοί) με στόχο την νίκη που θα τον διατηρήσει στο κυνήγι του δεύτερου Νέστο Χρυσούπολης που έχει πέντε περισσότερους βαθμούς. Ωστόσο οι «Ψαράδες» του Ζαζόπουλου μετά το χάσιμο του αήττητου μετά από 9 αγώνες θέλουν να επιστρεψουν στα θετικά αποτελέσματα και να παραμεινουν κοντά στην τετράδα. Οι στοιχηματικές δίνουν πρώτο σημείο την ισοπαλία (3,3) και από 2,45 τον άσο και το διπλό (bet365).

Πολύ δύσκολη αποστολή έχει και ο Ορέστης (39 βαθμοί) που θα αντιμετωπίσει στην Χρυσούπολη τον δευτερο Νέστο (54 βαθμοί) που προέρχεται από 5 σερί νίκες και θέλει να παραμείνει κοντά στην πρωτοπόρο Καβάλα. Οι Εβρίτες προέρχονται από την σπουδαία νίκη επί της Δόξας Δράμας σπαζοντας και σερί 3 ηττών. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά θέλει να πάρει ρεβανς και για την ήττα στην Ορεστιάδα με τις στοιχηματικές να δίνουν ακλόνητο φαβορί τον Νέστο.

Στην Ξάνθη και και στον Πετεινό ο τοπικός Αρης (12 βαθμοί) θα φιλοξενήσει τον συντοπίτη και συνονόματο Άρη Αβάτου (36 βαθμοί) που είναι πολύ κοντά στην πρόωρη παραμονή του για 8η σεζόν στην κατηγορία. Ο Πετεινός μάχεται όλα τα παιχνίδια αν και σχεδόν υποβιβασμένος με το Άβατο από την άλλη να θέλει να κάνει νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στα 7 χρόνια του στην Γ’ Εθνική φτάνοντας τις επτά. Και η bet365 δίνει μεγάλο φαβορί τους φιλοξενούενους με 1,5 με τις δυο ομάδες να ξανασυναντώνται συντομα στα ημιτελικά του κυπελλου Ξάνθης.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το παιχνίδι των μαυραετών της Δόξας Δράμας με ΠΑΟΚ Κρηστώνης με τους Δραμινούς να κάιγονται για την νίκη, όπως σημαντικό είναι και το παιχνίδι της Νίκης Ευκαρπίας με την Βέροια με την φιλοξενούμενη Βασίλισσα του Βορρά εαν χάσει να χάνεται. Ακόμα έχουμε Απόλλων Παραλιμνίου – Θερμαϊκός Θέρμης, ΑΟ Καβάλα – ΑΟ Χανιώτης και το μοναδικό αδιάφορο ματς Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Αναγέννηση Επανομής.

Το πρόγραμμα (23η αγωνιστική, Κυριακή 18/2/2024, 15:00)
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας – Πανθρακικός
Δόξα Δράμας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Άρης Πετεινού – Άρης Αβάτου
Νέστος Χρυσούπολης – Ορέστης Ορεστιάδας
Απόλλων Παραλιμνίου – Θερμαϊκός Θέρμης
ΑΟ Καβάλα – ΑΟ Χανιώτης
Νίκη Ευκαρπίας – Βέροια
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας – Αναγέννηση Επανομής
Αετός Βαρβάρας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.