Γ’ Εθνική: Τέλος στο σερί των νικών για τον ελλιπή Πανθρακικό που ισοφάρισε αν και με δέκα παίκτες στο φινάλε τον δυνατό ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Σε ένα μέτριο ματς ο ελλιπής επιθετικά Πανθρακικός έμεινε στο 1-1 κόντρα στον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, έχασε το σερί των 8 νικών του και έδαφος από την δεύτερη θέση και τον Νέστο Χρυσούπολης.

Παρουσία αρκετών φιλάθλων στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο Πανθρακικός χωρίς τις επιθετικές αιχμές της Βάσκο και Μπρούνο που ήταν τιμωρημένοι και η έλλειψη βάθος στον πάγκο μετά την παραχώρηση παικτών (έγιναν μόλις 2 αλλαγές), δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των Κιλκισιωτών του Εβρίτη κόουτς Βασιλη Παμπορίδη έφτασε τους 11 χαμένους βαθμούς στην έδρα του που φέτος είναι η αχίλλειος πτέρνα του σχέση με εκτός όπου έχει χάσει μόλις ..5 με ματς περισσότερο!

Οι παίκτες του Γιώργου Μαραντα ήταν μέτριοι έως κακοί στο α ημίχρονο απέναντι σε έναν αντίπαλο που κοίταξε πρωτίστως την άμυνα του και απειλήθηκε ελάχιστα, ενώ από την αρχή έκαναν καθυστερήσεις και έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο. Μοναδική φάση για τους γηπεδούχους στο 33′ όταν σε σέντρα του Ρουμπιε στο δεύτερο δοκάρι μόνος ο Γιαννακιτσιδης δεν πρόλαβε την μπάλα από καλή θέση.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά αλλά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 49′ με πλασέ του Βενιαμίν Αγαθαγγελίδη μετά από μπαλιά του Τριανταφυλλίδη, ο οποίος νίκησε τον Παϊτέρη σημειώνοντας το 7ο φετινό του τέρμα. Στο 50′ σε μπαλιά του Ρουμπιέ ο Ιβάν Σίλβα έπιασε μονοκόμματο σουτ αλλά ο Σακαλιδης έδιωξε σωτηρία, ενώ στο 53′ το σουτ του Παχουμη πέρασε λίγο άουτ, όπως και στο 60′ το δυνατό σουτ του Κωσταρέλη. Ο Πανθρακικός πίεσε και στο 68′ η καρφωτή κεφάλια του Λαρεα πέρασε λίγο άουτ, με τον Ξανθιώτη διαιτητή Κτιστη να αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη τον Αργεντινό αμυντικό για χτύπημα εκτός φάσης αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στο 72 οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτυ σε χέρι του Αϊβάζη και στο 82′ σε υπέροχη σέντρα του Χιντζιδη που μπήκε νωρίτερα ως αλλαγή με καρφωτή κεφάλια ο Ιβαν Σίλβα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 85′ ο Ρουμπιες έπιασε καλό σουτ αλλά ο Σακαλιδης έδιωξε υπέροχα σε κόρνερ, με τους Μακεδόνες σε αντεπίθεση στο 93′ παραλίγο να κάνουν το 1-2 αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Χατζηγεωργίου ανάγκασε τον Παιτερη σε σωτηρία εκτίναξη διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων παρά την τέταρτη ισοπαλία του στην έδρα του σε 11 αγώνες (6 νίκες και μια ήττα), έδωσε κουράγιο στον τρίτο Πανθρακικό ενόψει των 13 εναπομεινάντων αγώνων, που έφτασε τους 46 βαθμούς και έχασε έδαφος σε σχέση με την δεύτερη Χρυσούπολη, ενώ την επόμενη εβδομάδα φιλοξενεί παλι στην έδρα του την ουραγό Αγία Μαρίνα.

Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης σωστά στημένος για μια ακόμη φορά από τον Βασίλη Παμπορίδη δικαιολόγησε τον τίτλο της δυσκολοκαταβλητης ομάδας ιδίως μετά τον Νοέμβριο όπου έχει σε 11 αγώνες, 8 νίκες και μόλις μια ήττα και με τους 33 βαθμούς που έφτασε δείχνει πως δύσκολα θα κινδυνεύσει, έχοντας δύσκολη αποστολή στο Κιλκις την επόμενη αγωνιστική, αφού υποδέχεται την φορμαρισμένη επίσης Μηχανιώνα.

Διαιτητές οι Κτίστης, Ασικίδης και Κουτσογιάννης από την ΕΠΣ Ξάνθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογρανάς, Πεχλιβανόπουλος, Σαπνάρας, Κωσταρελης, Γιαννακιτζίδης (59′ Χιντζίδης), Παχούμης (71′ Καψάσκης), Λαρέα, Γκουτσίδης, Ιβάν Σίλβα, Ρουμπιές

ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ (Παμπορίδης): Σακαλίδης, Τριανταφυλλίδης (82’ Χατζηγεωργίου), Παπαδόπουλος (82’ Μακάριος), Αϊβάζης, Μαυροκεφαλίδης, Παυλίδης, Κυρανάς (46’ Ευθυμιάδης), Τριφηνόπουλος (62’ Χατζηλιάδης), Αγαθαγγελίδης, Νίκος (46’ Ρωμανίδης), Κυριακίδης.