Γ’ Εθνική: Δίπλα στην Θεσσαλονίκη αγωνίζονται Ορέστης και Άβατο, «τέλος» στα σερί της Κρηστώνης βάζει ο Πανθρακικός, τελικοί για Βέροια και Δράμα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 21η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, αλλά και για τις ψηλότερες θέσεις με τις 4 ομάδες της Θράκης να έχουν δύσκολες αποστολές.

Στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο Πανθρακικός (45 βαθμοί) αφού έσπασε το αήττητο της έδρας του Ορεστη φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης (32 βαθμοί) σε ένα ματς με δυο ομάδες που μετράνε σερί νικών με 16 σε 17 αγώνες! Ο Πανθρακικός βρίσκεται στο -3 από τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης και σε πρώτη φάση θέλει να διεκδικησει την δέυτερη θέση αφού η πρωτοπόρος Καβάλα έχει 10 βαθμούς παραπάνω. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης αν και έχει μέτριο ρόστερ μετρά 8 νικες σε 9 αγώνες και βρίσκεται πλέον 7 βαθμούς πάνω από την παραμονή, μετά και από την νίκη στο εξ’ αναβολής ματς της Τετάρτης με τον Ορεστη. Οι στοιχηματικές δίνουν μεγάλο φαβορί με 1,40 τον Πανθρακικό.

Στην Μηχανιώνα δύσκολη αποστολή έχει ο Ορέστης (36 βαθμοί) που κάνει κάποια κοιλιά στο 2024 αφού θα αντιμετωπίσει τον ισόβαθμο Ποσειδώνα (36 βαθμοί) που μετρά 5 σερί νίκες εντός και 7 σε 8 αναμετρήσεις οπου είναι και αήττητος. Στον αγώνα αυτό που αφορά την τέταρτη θέση οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τον Ποσειδώνα με 1,65 αφού ο Ορέστης μετρά δυο σερί εκτός έδρας ήττες και μεγάλη κούραση από τις συνεχείς μετακινήσεις και τον αγώνα με την Κρηστώνη στο Κιλκίς.

Δίπλα στην γειτονική Επανομή ο Άρης Αβάτου (30 βαθμοί) ψάχνει το τέταρτό του διπλό, το τρίτο συνεχόμενο και το πέμπτο σερί στο πρωτάθλημα κόντρα σε μια υποβιβασμένη αλλά σκληροτράχηλη ομάδα όπως η Αναγέννηση (11 βαθμοί). Ο Αρης βρίσκεται στο +5 από την Ευκαρπία που αυτή την στιγμή υποβιβάζεται με τις στοιχηματικές να τον δίνουν φαβορί με απόδοση 1,55.

Τέλος να βάλει δύσκολα σε μια ακόμη ομάδα θέλει να βάλει ο πρωταθλητής Ξάνθης Αρης Πετεινού (9 βαθμοί) αφού υποδεχεται την ανεβασμένη Βέροια (20 βαθμοί) και να κάνει ότι έκανε και στον πρώτο γύρο να την κερδισει. Οι Ημαθιώτες ωστόσο είναι ανεβασμένοι σε σχέση με τότε με πέντε νίκες το τελευταίο διάστημα και ελπίζουν στο θαύμα της παραμονής. Φαβορί η Βέροια με 1,50 σύμφωνα με τις στοιχηματικές.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Δόξα Δράμας με τον ΑΟ Χανιώτης σε έναν ακόμα τελικό για τους Δραμινούς και του Απόλλωνα Παραλιμνίου με την πρωτοπόρο ΑΟ Καβάλα με τους Σερραίους να μην ξεχνούν την διαιτησία του α γύρου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Αετός Βαρβάρας – Θερμαϊκός Θέρμης και Νέστος Χρυσούπολης – Νίκη Ευκαρπίας, ενώ έχουμε και Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.

Το πρόγραμμα (21η αγωνιστική, Κυριακή 4/2/2024, 15:00)
Αναγέννηση Επανομής – Άρης Αβάτου
Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας – Ορέστης Ορεστιάδας
Αετός Βαρβάρας – Θερμαϊκός Θέρμης
Δόξα Δράμας – ΑΟ Χανιώτης
Νέστος Χρυσούπολης – Νίκη Ευκαρπίας
Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Καβάλα
Πανθρακικός – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Αρης Πετεινού – Βέροια
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.