Ο Νεοκλής Λεμονίδης στο EOK Webradio: «Όλοι γίναμε ένα κουβάρι στη Δράμα, θα κυνηγήσουμε την 6η θέση»

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή κέρδισε με 66-64 εκτός έδρας τον ΚΑΟ Δράμας, σε αγώνα για τη 16η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1 και ο προπονητής των νικητών, Νεοκλής Λεμονίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά, δήλωσε:

Για τη νίκη επί του ΚΑΟ Δράμας: «Για ‘μας φέτος δεν υπάρχει εντός και εκτός, προσπαθούμε να “χτυπάμε” κάθε παιχνίδι. Ήδη έχουμε τρεις νίκες εκτός έδρας, με πιο πρόσφατη αυτήν, η οποία έγινε στα τελευταία λεπτά. Όπως και με τη ΔΕΚΑ, που στα τελευταία 2 λεπτά βρεθήκαμε ένα καλάθι πίσω, αλλά κάναμε ένα 7-0 και το πήραμε κι εκείνο με τον ίδιο τρόπο. Στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ ήμασταν αρκετά κακοί και αντίστοιχα ο αντίπαλος καλός, ήμασταν αρκετά άστοχοι, χάσαμε 12 βολές, αλλά παλέψαμε και ήρθε αυτή η ανατροπή, η οποία μάς άφησε όλους πάρα πολύ χαρούμενους και όλοι γίναμε ένα “κουβάρι”. Το χαρήκαμε πάρα πολύ, περισσότερο κι απ’ το να κερδίζαμε ευκολότερα. Μέσα στα αποδυτήρια το χαρήκαμε ακόμη περισσότερο».

Για τον στόχο του ΓΑΣ Κομοτηνή: «Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο ν’ αποφύγει τις θέσεις των play-out, γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει εκείνη την περίοδο. Από ‘κει και πέρα, ό,τι προκύψει καλύτερο θα το διεκδικήσουμε. Πιστεύω ότι με αυτήν τη νίκη ίσως να… αποφύγαμε τα play-out. Προσπαθούμε να πλαισιωθούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Εδώ που είμαστε πλέον θα “κυνηγήσουμε” την 6η θέση, για να μην τελειώσει και νωρίς η σεζόν μας, να έχουμε περισσότερα παιχνίδια και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε».

Για τον «κορμό» της ομάδας: «Έχουμε κάποιους ντόπιους παίκτες και κάποιους φοιτητές που έχουν άλλα 2-3 χρόνια σπουδών στην πόλη μας. Οπότε με την προσθήκη των έμπειρων φτιάξαμε ένα πολύ καλό σύνολο, αθλητικό και πάνω σ’ αυτούς θα στηριχτούμε. Οι 11 παίκτες που κρατήσαμε από πέρυσι, μάλλον θα μείνουν και του χρόνου, οπότε πάνω σ’ αυτούς θα “χτίσουμε” γενικά».

Για το αν σκέφτονται την άνοδο στην Elite League: «Δε θα έλεγα ότι δε μπορούμε να το “κυνηγήσουμε” σ’ αυτήν την κατηγορία, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε, γιατί δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα προς το παρόν. Φέτος και να γινόταν, δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για το “άλμα” αυτό. Έχουμε μια πολύ σταθερή διοίκηση, βρίσκει τα χρήματα, βρίσκει χορηγούς, όλα είναι ρυθμισμένα “ρολόι”, οπότε ίσως κι αυτό μπει στα πλάνα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ανέκαθεν η πόλη ήταν μπασκετική, ανέκαθεν στηρίζουμε το μπάσκετ στην πόλη. Έχουμε 5 ομάδες μπάσκετ, εμείς που είμαστε στη National League 1 και άλλες τέσσερις που είναι στη ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μεταξύ μας αλληλοϋποστηριζόμαστε. Τα σαββατοκύριακα είναι ένας τόπος συνάντησης και για τις άλλες ομάδες που παίζουν. Έχουμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο».