Μοιραίοι στα δραματικά πέναλτι τρεις Ξανθιώτες! Στα… «Αστρα» και στα προημιτελικά του κυπέλλου η Καβάλα κόντρα στον Νέστο Χρυσούπολης (+video)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι που θα μπορούσε ωστόσο να είναι ο τελικός της ΕΠΣ Καβάλας αναμετρήθηκαν για την φαση των 16 σε νοκ αουτ αγώνα οι δυο καλύτερες του Νομού που οδηγούν την κούρσα και του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η Καβάλα και ο Νεστος Χρυσούπολης.

Οι γηπεδούχοι «αργοναύτες» του Καβακά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ώστοσο ο Νέστος στάθηκε αρκετά καλά στο ανασταλτικό κομμάτι κυρίως για την πρώτη ώρα του παιχνιδιού ενώ είχε σε εξαιρετική ημέρα τον πρωην πορτιέρε του Αβάτου Γιώργο Νομικό, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις στον αγώνα αλλά και στα πέναλτι.

Ο Νέστος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο σε όλη την παράταση αφού λίγο νωρίτερα στο 89’ αποβλήθηκε ο Μύφταρι με δεύτερη κίτρινη, με τον ΑΟΚ να έχει μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει στο 92’ και στο 103’ με τα σουτ των Μέτσε και Αλτιτζή να σταματούν στο δοκάρι. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ μετά από 120’ αγώνα και η πρόκριση οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον ΑΟΚ να επικρατεί 4-3 του Νέστου και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού (φωτο Πρωινή, video kabalapamegipedo).

Οι ομάδες σούταραν 12 πέναλτι, από τον ΑΟΚ αστόχησε ο Γκέκας σε σουτ αλα Πανένκα και ο Παπαδόπουλος, ενω από τον Νέστο οι Ξανθιώτες Τορομανίδης, Οκάν και ο Μυλόπουλος. Το νικητήριο τερμα της Καβάλας στα πέναλτι σημέιωσε ο τερματοφύλακας Αστρας της Καβάλας αφού νωρίτερα έπιασε το πέναλτι. Για τον ΑΟΚ ευστόχησαν οι Δαλιανόπουλος, Καρακώστας, Μέτσε, Αστράς, ενω για τον Νέστο οι ξανθιώτες Ράνος, Τανζού και ο Σιδηρόπουλος.

Στα προημιτελικά σε μονούς αγώνες θα έχουμε τα ζευγάρια, Βύρωνας-Ελευθερούπολη, Μακεδονικός Αγιάσματος – Ηρακλής Καβάλας /Αρης Πηγών, ενω ανευ αγώνα πέρασαν η Καβάλα και τα Λιμενάρια.

Στα ημιτελικά θα έχουμε τα ζευγάρια Λιμενάρια – Βύρωνας/ Ελευθερούπολη και Καβάλα – Αγίασμα ή Ηρακλής ή Πηγές.

ΑΟΚ: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Λαγός, Σμίλτος, Περδίκης, Μέτσε, Τζελίδης, Γκέκας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης. Αγωνίστηκαν και οι: Δαλιανόπουλος, Ιωαννίδης, Αλτιντζής, Καρακώστας, Ρ. Παπαδόπουλος.

Νέστος: Νομικός, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κοτταρίδης, Κουκόλης, Μυφτάρι, Γκατζολάρι, Ορφανίδης, Τανζού, Μπαρέττας, Σέα. Αγωνίστηκαν και οι: Τορομανίδης, Μυλόπουλος, Ράνος, Οκάν.