Ο Δήμος Ξάνθης απαγόρευσε στον υπεραθλητή Αθανάσιο Μπαμπάτσο να προπονείται στο γήπεδο της Ασπίδας – Του αντιπροτάθηκαν άλλες (ακατάλληλες) ώρες

Αίσθηση και μεγάλη έκταση από την εφημερίδα «Μαχητής», που κάνει μάλιστα και σχετικό πρωτοσέλιδο σχόλιο στην εφημερίδα της Τρίτης, προκαλεί η απαγόρευση του Δήμου Ξάνθη στον υπεραθλητή των μεγάλων αποστάσεων και υπερπρωταυλητή Αθανάσιο Μπαμπάτσο να προπονείται τις ώρες που ζήτησε στο γήπεδο της Ασπίδας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μπαμπάτσος είχε ζητήσει εγγράφως με αίτηση που κατατέθηκε στις 13/12/2023 να μπορεί να προπονείται στο γήπεδο της  Ασπίδας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 16.30-18.30, καθώς παρόλο που έχει ξεπεράσει τα 70 χρόνια, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί σε αγωνες μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ωστόσο με έγγραφο του πρώην αντιδημάρχου Αθλητισμού Μπεκήρ Ογλου Σουά, το αίτημα απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι εκείνες τις ώρες το γήπεδο έχει παραχωρηθεί σε συλλόγους. Του αντιπροτείνεται να προπονείται στο γήπεδο της Ασπίδας είτε τις πρωινες ώρες (που όμως είναι ωρες εργασίας για τους πιο πολλούς πολίτες) είτε… βραδινές, όταν θα έχει πλέον πέσει το σκοτάδι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απάντηση του Σουά, αντιδημάρχου επί δημαρχείας Τσέπελη, κοινοποιήθηκε όχι τις παραμονές των Χριστουγέννων που φέρεται να συντάχθηκε αλλά χθες 22/1/2024, δηλαδή πλέον επί δημαρχίας Στράτου Κοντού και με αντιδήμαρχο Αθλητισμού πλέον τον Τάσο Ταρενίδη.

Οπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσίευσε ο “Μαχητής”, αυτή η απάντηση κοινοποιείται και στους συλλόγους στίβου της Ξάνθης ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη, οι οποίοι είναι πάντως αμφίβολο οτι για τις δικές τους προπονήσεις θα ζητούσαν την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο σε έναν ζωντανό θρύλο του αθλητισμού της πόλης.

«Ρε… Θα σας πάρουν με τις πέτρες!!! Πρώην και νυν…!», σχολιάζει ο Πάνος Παπαδόπουλος στην εφημερίδα και… υπενθυμίζει «αυτους πανάσχετους, απαίδευτους, ανιστόρητους  και αγράμματους που μας διοικούσαν και μας διοικούν ενδεχομένως και τώρα, τι είπε λοιπόν ο εν λόγω κορυφαίος Αθλητής της Ξάνθης (σ.σ. 56 χρόνια τρέχει μακρινές αποστάσεις…) στην εκδήλωσή προς τιμή του στις 4/10/2017, στην ειδική εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης για τα  Ελευθέρια  της πόλης».

Αυτούσια η τότε δήλωση του Αθανάσιου Μπαμπάτσου: «Δεν ήταν αυτοσκοπός μου οι διακρίσεις. Για μένα τα 50 χρόνια ενεργού αθλητισμό είναι τρόπος ζωής. Οφείλω την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό στον καθηγητή μου τον αείμνηστο Νικόλαο Παταγιάννη. Αυτός διέκρινε ότι έχω ταλέντο στις μεγάλες αποστάσεις. Από εκεί ξεκίνησαν και άρχισα σιγά σιγά να έρχονται οι πρωτιές για την Ξάνθη μας πρώτα σε μαθητικό επίπεδο μετά στον Στρατό και μετά άρχισαν να τρέχω στους Μαραθωνίους δρόμους. Την τελευταία 10ετία δημιουργήθηκαν οι αγώνες βουνού και υπάρχουν αγώνες που είναι των 168 χιλιόμετρων όπου τρέχουμε και την νύχτα με φακό κεφαλής. Εκεί είναι συνδυασμός δύναμης ψυχής και σώματος. Μ’ ενδιαφέρει ότι πολύς κόσμος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια και τρέχουν ή περπατάνε στην πόλη μας και οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο γήπεδο και γυμνάζονται. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα συνεχίσουν τον αθλητισμό, θα βρουν το καλό μπροστά τους. Αυξάνεται η θέληση, η υπομονή, η επιμονή κάνει μόνο καλό! Αφιερώνω λοιπόν αυτήν την τιμητική διάκριση στους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τον αθλητισμό γιατί θα το βρουν μπροστά στη ζωή τους αργότερα και επίσης συγχαίρω όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που περπατούν και τους συναθλητές μου που οργώνουν καθημερινά τα βουνά και τα μονοπάτια του περιαστικού άλσους».