Γ’ Εθνική: Σκόραρε στο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα ο πρώην μέσος του Ορέστη Φρέντερικ Μιγιένγκα

Δύσκολη νίκη με 3-1 επί της Ερμιονίδας πήρε ο Παναιγιάλειος και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και τους Κόρινθο και Ραφήνα.

Η αιγιώτικη ομάδα προηγήθηκε με φάουλ του Κοντοχρήστου στο 20′, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 46′ με κεφαλιά τον Φρεντερικ Ντιγιένγκα που μόλις την περασμενη εβδομάδα αποχώρησε από τον Ορεστη. Στο φινέλε όμως στο 89′ ο Μακρής λύτρωσε τον Παναιγιάλειο και στο 93′ ο Λιάτος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μάλιστα μια μέρα μετά το ντεμπούτο του ανακοινώθηκε ο Μιγιένκα: Ο Φρεντερίκ Μιγιένγκα γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1999 και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός. Κατάγεται από το Καμερούν και διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. Φορούσε από το καλοκαίρι τη φανέλα του Ορέστη Ορεστιάδας, ομάδα που μετέχει στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ντουάλα, ομάδα που πρωταγωνιστεί στη χώρα του. Στα 18 του βρέθηκε στη Γαλλία για λογαριασμό της Μονπελιέ, αγωνιζόμενος αρχικά στην Κ-19 και στη συνέχεια τη σεζόν 2019-20 στη δεύτερη ομάδα του γαλλικού συλλόγου. Συνέχισε την περίοδο 2021-22 στην Τσεχία, καθώς μεταγράφηκε στη Βίσκοβ (β’ κατηγορία), αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και επέστρεψε στο Καμερούν, όπου αποθεραπεύτηκε πλήρως. Πέρυσι (2022-23) ήρθε στη χώρα μας και φόρεσε τη φανέλα της Κοζάνης (πρωταγωνίστησε στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, κατακτώντας την άνοδο στα μπαράζ). Την τρέχουσα σεζόν βρέθηκε στον Ορέστη Ορεστιάδας, σύλλογος στον οποίο ανήκε μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη (16/01).

Ο Φρεντερίκ Μιγιένγκα υπογράμμισε για τη νέα σελίδα της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕ Ερμιονίδας, που έχει σημαντική ιστορία στην κατηγορία και θα τα δώσει… όλα στη συνέχεια για να βρεθεί στη θέση που της αρμόζει. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στις προπονήσεις και στους αγώνες για να βοηθήσω τον νέο σύλλογό μου να φτάσει στην παραμονή, και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων του και του προπονητικού τιμ. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλουμε».