Γ’ Εθνική: Με Αναγνωστόπουλο να ξανασκοράρει το ‘Αβατο πήρε «Μέγα» τρίποντο εκτός έδρας επικρατώντας στην Βέροια της Αγίας Μαρίνας

Νέα σπουδαία εκτός έδρας νίκη την δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνεχόμενη (τέταρτη εαν υπολογίζουμε και το ματς με το Αγγελοχωρι) πήρε ο Άρης Αβάτου επικρατώντας της Αγίας Μαρίνας με 0-1 με γκολ με το καλημέρα του Αναγνωστόπουλου και βλέπει το μέλλον του με αισιοδοξία και πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Όπως μας μεταφέρει το sportsfun από όπου και οι φωτογραφίες, o Αρης μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ύστερα από τέρμα που πέτυχε αμαρκάριστος ο Αναγνωστόπουλος με κεφαλιά που έκανε το 0-1 σκοράροντας δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική φτάνοντας τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε ένα διάστημα χαμηλής παραγωγικότητας από τις δύο ομάδες, με την επόμενη ευκαιρία να ανήκει και πάλι στους φιλοξενούμενους με τον Αναγνωστόπουλο στο 18′ να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Θεολόγου και με το κεφάλι να τη στέλνει άουτ. Ο Άρης παρέμεινε απειλητικός και έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τον Θεολόγου στο 23′ να εκτελεί εξ επαφής και να τη στέλνει άουτ. Άλλη μια στιγμή είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 29′, με τον Κοντογιαννίδη να επιχειρεί ένα φιλόδοξο μακρινό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, οι δύο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια με τον Άρη Αβάτου να προηγείται με 0-1.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Αβάτου απείλησε πρώτη και στο 48′ πλησίασε το γκολ με κεφαλιά του Ψεμματά να καταλήγει ψηλά άουτ. Και η επόμενη τελική για τους φιλοξενούμενους προήλθε από στημένη φάση 57′, την οποία με το κεφάλι έστειλε ελάχιστα άουτ ο Τενεκές. Ο ίδιος παίκτης απείλησε την εστία του Μυλωνά στο 60′, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίος ύστερα από κόντρες έφυγε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας ήρθε στο 68′, με τον Τάσο Καραγιάννη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ύστερα από αναστάτωση στην άμυνα του Άρη και σουτάρωντας από πλάγια θέση ανάγκασε τον Νταφόπουλο να αποκρούσει με υπερένταση. Σπουδαία ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ είχε ο Άρης στο 73′, με τον Γκιορτζίνη να παίρνει προωθημένη μπαλιά, να τρέχει το μισό γήπεδο, αλλά να τα χαλάει στην εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ. Άμεση ήταν η απάντηση της Αγία Μαρίνας, με τον Τάσο Καραγιάννη από τα δεξιά να σεντράρει και τον Λέκκα να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην ευστοχεί. Ο “Μέγας” κυνήγησε το γκολ της ισοφλαρισης , αλλά δεν τα κατάφερε με την επόμενη ευκαιρία να είναι ένα σουτ του Ράδη 90′, το οποίο ο αντίπαλος γκολκίπερ είχε τη λύση.

Με το τρίτο του διπλό ο Αρης Αβάτου έφτασε τους 30 βαθμούς εαν υπολογίσουμε το ματς με το Αγγελοχωρι την επόμενη αγωνιστική και βρλισκεται στο +6 από την Ευκαρπία. Από την άλλη η υποβιβασμένη Αγια Μαρίνα έμεινε στους 9 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστεί στην Κρηστώνη με τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Αγρίμης, με βοηθούς τους Ν. Κολιπέτρο και Χρ. Κλεισιάρη, όλοι του Σ.Δ. Μακεδονίας.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Σαφαρίκας): Μυλωνάς, Θεολόγου, Ράδης, Τότσκα, Δημητρούσης (46′ Τριανταφυλλίδης), Ακένα, Νιογκάνα, Λέκα, Καραγιάννης Τ. (75′ Αντωνίου), Κοσέογλου (55′ Καραγιάννης Β.), Αναστασιάδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάνογλου, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Τσάπαρης, Ψεμματάς, Αναγνωστόπουλος (66′ Φούντας), Θεολόγου (46′ Βαφειάδης), Κοντογιαννίδης (58′ Γκιορτζίνης).