Πρωτιά για την κόρη του Άγγελου Παυλακάκη στο ίδιο σκάμα όπου αγωνίστηκε και ξεκίνησε τη σεζόν με 8.32μ ο Τεντόγλου (+video)

Την πρώτη θέση με 5.43μ κατέκτησε στο μήκος στην κατηγορία Κ16 η Βαλίνα, κόρη του ξανθιώτη παλαίμαχου πρωταθλητή των σπριντ και ρέκορντμαν ακόμα και σήμερα στα 100μ Άγγελου Παυλακάκη, στην προπονητική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

Στην ίδια ημερίδα και ουσιαστικά στο ίδιο σκάμα αγωνίστηκε και ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έδειξε κεφάτος και σε πολύ καλή κατάσταση και πέταξε στα 8,32. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αν και επίσημη, η ημερίδα, που έγινε στο ανακαινισμένο και (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ζεστό κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, δεν είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της World Athletics, ο Ολυμπιονίκης του μήκος έδειξε

Ο Μίλτος ξεκίνησε πολύ δυναμικά με άλμα στα 8,20, ανέβηκε στα 8,21 στη δεύτερη προσπάθεια του και πήδηξε 8,03 στην τρίτη για να φτάσει στο 8,32 στο τέταρτο άλμα του. Αμέσως μετά, σαφώς ικανοποιημένος, έβγαλε τα παπούτσια του και παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών, από τους οποίους ξεχώρισε ο 21χρονος Νίκος Σταματονικολός με το εξαιρετικό 7,71, επίδοση πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ του (7,86 από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο).

Ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημερίδας, δήλωσε: «Είναι από τα καλύτερά μου άλματα αυτό. Κάθε φορά που κάνω 8,30 στην προπόνηση ξέρω ότι είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος για τους επίσημους αγώνες. Τα άλματά μου έγιναν με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω περιθώριο άλλα δύο βήματα για να την τρέξω καλύτερα. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα. Από εκεί κρίνονται τα μεγάλα άλματα, από την καλή φόρα. Γιατί τα άλματά μου είναι πολύ καλά τεχνικά».

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μίλησε και για το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ: «Περισσότερο από όλα με βοήθησε ότι μπήκε θέρμανση, ήταν το πιο σημαντικό. Είμαστε, βέβαια, ευγνώμονες και για όλα τα υπόλοιπα που έχουν φτιάξει».

Δείτε σε βίντεο την προσπάθεια της Βαλίνας όπως την ανάρτηση στα social media ο πατέρας της Αγγελος Παυλακάκης: