Δημήτρης Αντωνάτος: Στην κορυφή της Ευρώπης με καταγωγή από το Κόσμιο, προπονήσεις εξ αποστάσεως στην Κεφαλονιά και υποτροφία στο Κάνσας

Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το next big thing του ελληνικού αθλητισμού. Σίγουρα του ελληνικού στίβου. Γι τις επιτυχίες του το 2023 βραβεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Λίγοι ωστώσο γνωρίζουν την θρακιώτικη καταγωγή του.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος ωστόσο την γνωρίζει για τα καλά και όταν δέχθηκε το βράδη της Δευτερας στο Μέγαρο Μουσικής τα συγχαρητήρια από το ThrakiSportS, αμέσως έσπευσε να το επισημάνει στην υπερήφανη (παρούσα στην εκδήλωση) μητέρα του.

Ο Αντωνάτος αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγωνες, αλλά όχι αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι αλλά το 2028 στο Λος Άντζελες. Αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού στίβου και αναμένεται να βελτιώσει τα επόμενα χρόνια πολύ την τεχνική του, καθώς εξασφάλισε υποτροφία για το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Κάνσας και θα μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από την επόμενη ακαδημαϊκή σεζόν.

Το 2023 ο Δημήτρης Αντωνάτος διακρίθηκε δύο φορές σε αγωνες ηλικιακών κατηγοριών. Αρχικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που φιλοξενήθηκε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας (για αυτήν την διάκριση τιμήθηκε στα βραβεία της ΕΟΕ την περασμένη Δευτερα). Ακολούθως, πέρα από το ότι αναδείχθηκε πανελληνιονίκης Κ18 και Κ20 στην σφαιροβολία, κατάφερε να ανεβει στο βάθρο και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 της Ιερουσαλήμ, αν και ήταν ακόμα μόλις 17 ετών.

Κατά την τελετή της βράβευσης, τον καμάρωνε ο μητέρα του Άννα Μιχαηλίδη, Κομοτηναία στην καταγωγή καθότι κόρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη που έλκει την καταγωγή του από το Κόσμιο αλλά έφυγε σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει τη δεκαετία του ’60 στην Κεφαλονιά και τελικά έμεινε μόνιμα στο νησί των Επτανήσων και παντρεύτηκε, ενώ διέπρεψε και στο τοπικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος στις ομάδες του νησιού.

Μαζί με την υπερήφανη μητέρα στην εκδήλωση βραβευσεων της ΕΟΕ ήταν και ο Γρηγόρης Τζορτζιάδης (δεξια στη φωτο), ο προπονητής του Δημήτρη Αντωνάτου που αξίζει να χειροκροτηθεί και για έναν ακόμα λόγο: τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείται αφού ο ίδιος είναι στην Κεφαλονιά αλλά ο προπονητής του όχι, με αποτέλεσμα να του στέλνει σχεδόν καθημερινά με την βοήθεια της τεχνολογίας το πρόγραμμα που όφειλε να ακολουθήσει για να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο που σημερα βρίσκεται, μεταξύ των κορυφαίων σφαιροβόλων του κόσμου στην ηλικία του.