Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα β’ γύρου με σημαντικές αναμετρήσεις στην Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Ορεστιάδα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 18η αγωνιστική ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, με δύσκολες και σημαντικές αναμετρήσεις για όλες τις ομάδες της Θράκης.

Στην Θεσσαλονίκη θα αγωνιστούν οι δυο από τις τέσσερις ομάδες μας. Στην Ευκαρπία ο τρίτος Πανθρακικός (36 βαθμοί) σε ένα δύσκολο ματς φιλοξενείται από την τοπική Νίκη Ευκαρπίας (24 βαθμοί) έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τον κρυο και το πλαστικό αγωνιστικό χωρο. Ο Πανθρακικός με τις 5 σερί νικες του βρίσκεται στο -10 από την πρωτοπόρο Καβάλα αλλά μείωσε την διαφορά στους 3 από τον δεύτερη θέση που είναι ο στόχος του και τον Νέστο Χρυσούπολης. Από την άλλη η Νίκη ενισχυμένη με τον περσινό MVP της Κώστα Κώστα που επέστρεψε στην ομάδα του κόουτς Καμπουρίδη, μετά το μεγάλο νικηφόρο σερί της γνωρισε 2 ήττες σε 3 αγώνες και βρίσκεται στο +3 από τον Αρη Αβάτου και την ζώνη του υποβιβασμού ενώ ακολουθεί και δύσκολο πρόγραμμα και θέλει κόντρα στους Κομοτηναίους βαθμό ή βαθμούς. Αμφίρροπη αναμέτρηση, μοιρασμένες σχεδόν οι αποδόσεις στην bet365 και στην stoiximan (εβγαλε αποδόσεις το πρωί της Κυριακής) με οριακό φαβορί τον Πανθρακικό.

Ένας ακόμα πρόωρος τελικός αν και μόλις ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος θα είναι αυτός στην Θέρμη ανάμεσα στον Άρη Αβάτου (21 βαθμοί) που προέρχεται από την πολύτιμη νίκη κόντρα στην Βέροια με τον Θερμαικό (29 βαθμοί). Οι Ξανθιώτες βρίσκονται στο -3 από την παραμονή. Ο Αρης χωρίς πλέον τον σκόρερ του με 10 γκολ Σαμπανίδη που πήγε στην Καβάλα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και να προσέξει τον πρωην φορ των ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και ΑΟΞ Αλέξη Γκαργκαλατζίδη που κάνει καταπληκτική σεζόν (9 γκολ) και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του Θερμαικού. Μοιρασμένη και η προιστορία, πέρυσι το Άβατο επικράτησε με 1-3 στην Θέρμη και πρόπερσι ηττήθηκε με 1-0. Φαβορί στην bet365 και την stoiximan o Θερμαικός με αποδόσεις από 1,8 έως 2.

Επιστροφή στις νίκες και την πρώτη του για το 2024 θέλει να πετύχει η έκπληξη του πρωταθλήματος ο τέταρτος Ορέστης Ορεστιάδας (33 βαθμοί) που φιλοξενεί εκ των ουραγών Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας (9 βαθμοί). Ο αήττητος Ορεστης στην έδρα του με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στην Ευκαρπία και την ισοπαλία στην Χανιώτη ώστε καθαρίσει πρόωρα την υπόθεση παραμονής (βρίσκεται στο +12). Η stoiximan δίνει ακλόνητο φαβορί τον Ορεστη με 1,15.

Τελικός και για την Δόξα Δράμας (19 βαθμοί) μετά την αυτοκτονία και την ήττα από την ουραγό Βαρβάρα είναι αυτός που δίνει κόντρα στον ουραγό πρωταθλητής Ξάνθης Αρης Πετεινού (8 βαθμοί) που μετρά επτά σερί ήττες και έχει ελάχιστες πιθανότητες παραμονής. Οι Ξανθιώτες ωστόσο παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους ωστόσο κόντρα στους Δραμινούς του Άκη Στολτίδη που βρίσκονται στο -5 από την παραμονή και έχουν πολύ αγχος μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Απόλυτο φαβορί με 1.30 στην stoiximan η Δόξα Δράμας.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η αναμέτρηση στην Καασανδρεία ίσως των δυο πιο φορμαρισμένων ομάδων κατηγορίας του πέμπτου ΑΟ Χανιώτη (32 βαθμοί) που έχει να ηττηθεί 11 αγώνες με την… Μπαρτσελόνα της κατηγορίας τον ΠΑΟΚ Κρηστωνης (26 βαθμοί) που μετρά 6 σερί νίκες και 7 ματς αήττητος και πλέον βρίσκεται στο +5 από την παραμονή από εκεί που ήταν τελευταίος. Ο αμφίρροπος αυτός αγώνας δεν στοιχιματίζεται μέχρι στιγμής στις εταιρείες.

Κρίσιμη είναι και η αναμέτρηση στις Σερρες του Απόλλωνα Παραλιμνιου (25 βαθμοι) που προέρχεται από 5 αγώνες χωρίς νίκη και 3 σερί ήττες κόντρα στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας (29 βαθμοί) που έχει αντίστροφη πορεία με 4 σερί νίκες. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις ομάδες πρωτοπόρες ομάδες του Νομού Καβάλας να αγωνίζονται εντός έδρας έχοντας εύκολες αποστολές, με τους αγώνες Νέστος Χρυσούπολης – Αετός Βαρβάρας και Καβάλα – Αναγέννηση Επανομής, όπου στον ΑΟΚ ίσως κάνουν ντεμπούτο οι Νίκος Σαμπανίδης και Νάσης Στοίνοβιτς. Ακόμα έχουμε Βέροια – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.

Το πρόγραμμα (18η αγωνιστική, Κυριακή 14/1/2024, 15:00)
Νέστος Χρυσούπολης – Αετός Βαρβάρας
Άρης Πετεινού – Δόξα Δράμας
Ορέστης Ορεστιάδας – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Θερμαϊκός Θέρμης – Άρης Αβάτου
ΑΟ Χανιώτης – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Νίκη Ευκαρπίας – Πανθρακικός
Καβάλα – Αναγέννηση Επανομής
Απόλλων Παραλιμνίου – Ποσειδώνας Μηχανιώνας
Βέροια – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 3-0 α.α.