Super League: Με γκολ Ιωαννίδη και νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε η εποχή Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του ήταν μια εύκολη νίκη, χωρίς άγχος. Αυτή ήρθε με τους πράσινους να επικρατούν με 2-0 της ομάδας των Ιωαννίνων, να βγάζουν δείγματα των όσων θέλει ο Τούρκος τεχνικός στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά να κερδίζουν χρόνο για να δουλέψουν και άλλο.

Πρωταγωνιστές για το τριφύλλι, ήταν ο συνήθης ύποπτος Φώτης Ιωαννίδης, που πέτυχε ένα ακόμη τέρμα αλλά και ο Τόνι Βιλένα ο οποίος σημείωσε το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Οι πράσινοι μετά το τρίποντο πιου πήραν στη Λεωφόρο μείωσαν ξανά στον έναν βαθμό την απόσταση που τους χωρίζει από τον ΠΑΟΚ που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήθελε να καθαρίσει από νωρίς το τρίποντο στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του τριφυλλιού. Οι πράσινοι προσπαθούσαν κυρίως από τον άξονα να αναπτυχθούν και να βγάλουν στα πλάγια με σωστές προϋποθέσεις ώστε να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον πρώτο σκόρερ τους, τον Φώτη Ιωαννίδη στο πρώτο ημίχρονο και να βγάλουν από πάνω τους το άγχος ενώ την ίδια ώρα είχαν ευκαιρίες με τους Αϊτόρ, Μαντσίνι και δοκάρι με τον Βαγιαννίδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός “κλείδωσε” νωρίς το τρίποντο καθώς στο 48′ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Βιλένα να είναι αυτός που πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο όταν και δημιούργησαν και απείλησαν περισσότερο από το δεύτερο μέρος, εκεί όπου ο Τούρκος τεχνικός έκανε όλες τις αλλαγές του, τους έδωσε αρκετό χρόνο καθώς ήθελε να τους δει ώστε να ξέρει ενόψει των επόμενων αγώνων ποιους και πόσο μπορεί να υπολογίζει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80′ Ζέκα), Μπερνάρ (61′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (62′ Τσέριν), Αϊτόρ (61′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86′ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριέντστρα (70′ Λεό Μπατίστ), Τζίνο, Ροσέρο (69′ Γκάρο), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Μπάλαν (69′ Κόντε).