Ρέκορντμαν νικών ο Λουτσέσκου, έφτασε τις 96 στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Αναστασιάδη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει φτιάξει ένα σύνολο φέτος στον ΠΑΟΚ που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε Ελλάδα και Ευρώπη και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Την Πέμπτη στην Καισαριανή ο Δικέφαλος επικράτησε με 6-0 της Κηφισιάς, έφτασε σε μια ευρεία νίκη και μάλιστα αυτή έδωσε ένα ξεχωριστό ρεκόρ στον Ρουμάνο τεχνικό.

Πλέον ο Λουτσέσκου έφτασε τις 96 νίκες στη Stoiximan Super League και ξεπέρασε τον Άγγελο Αναστασιάδη ο οποίος είχε σταματήσει στις 95. Συγκεκριμένα σε σύνολο 146 αγώνων πρωταθλήματος που έχει καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος τεχνικός έχει 96 νίκες 27 ισοπαλίες και 23 ήττες.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της Super League αναφέρει:

“Τις 96 νίκες έφτασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην Super League με τον ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος είχε σταματήσει στις 95 με το Δικέφαλο στην καριέρα του.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 της Κηφισιάς στο γήπεδο της Καισαριανής και σημείωσε την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του στην Α΄ Εθνική/Super League. Ο Δικέφαλος για δεύτερη φορά σκόραρε έξι φορές μακριά από την έδρα του σε αγώνα πρωταθλήματος, με το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-6 στις 24 Οκτωβρίου 1976 να είναι το προηγούμενο ρεκόρ του που πέρασε στο παρελθόν.

Υπάρχουν ακόμη τρεις νίκες με 5-0 μακριά από την έδρα του, με τις δύο να είναι με αντίπαλο τον Αθηναϊκό, το 1990-91 και το 1997-98 και την άλλη με την Κέρκυρα το 2016-17.

Η ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις είναι η νίκη με 9-1 επί της Λαμίας στη Φθιώτιδα για το Κύπελλο Ελλάδος τη σεζόν 1984-85″.