Συγκινητική στιγμή στην βραδιά ΠΣΑΤ – Ο Δομάζος παρέδωσε το βραβείο στον Αντωνιάδη (+video)

Μετά τον Νίκο Γκάλη ο ΠΣΑΤ βράβευσε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής και τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο μεγάλος “κανονιέρης” του Παναθηναϊκού που με τα γκολ του οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 πήρε το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς από τα χέρια του Μίμη Δομάζου.

Ο «ψηλός» και ο «στρατηγός» έσμιξαν ξανά στα βραβεία ΠΣΑΤ και χάρισαν μια στιγμή συγκίνησης στους παρευρισκόμενους αλλά και στους τηλεθεατές. 

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, αναδείχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είχε σημαντική συμβολή στους «πράσινους» μέχρι τον τελικό του 1971 ενάντια στον Άγιαξ, ενώ αξέχαστη θα μείνει και η πρώτη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την ίδια σεζόν, πετυχαίνοντας δέκα γκολ!

Φέτος, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τότε που απονεμήθηκε στον Αντώνη Αντωνιάδη το «Ασημένιο Παπούτσι», στο Παρίσι, για τα 39 γκολ που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1971-72.

Μετά το τέλος της καριέρας του παρέμεινε κοντά στο ποδόσφαιρο ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ και ανέπτυξε τεράστια κοινωνική δράση.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης, όπως νικούσε στους αγωνιστικούς χώρους… έτσι νικά και στη ζωή. Δύο φορές διαγνώστηκε με καρκίνο… και τον νίκησε και τις δύο!

Ο «πολεμιστής» Αντώνης Αντωνιάδης τιμάται από τον ΠΣΑΤ τόσο για τη συγκλονιστική του πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τη δύναμη ψυχής του.