Super League: Από τεσσάρα σε τεσσάρα πετάει ο Λουτσέσκου με επιβλητικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Τρίπολη

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί του και στην Τρίπολη, καθώς επικράτησε 4-1 του Αστέρα για τη 14η αγωνιστική της Super League. Δύο γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχαν ο Τόμας Μουργκ και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ενώ για τους Αρκάδες μείωσε προσωρινά ο Ζουκάνοβιτς.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο έβδομο λεπτό. Ο Αλάγκμπε έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά αυτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο όμως κόπηκε. Η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που απέφυγε τον Παπαδόπουλο και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Αρκάδες έμειναν σταματημένοι, καθώς θεώρησαν ότι ο Αυστριακός ήταν οφσάιντ, όμως καλυπτόταν από τον Ζουκάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στη δεύτερη τελική του. Ο Σαμάτα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βούλγαρος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 60ο λεπτό. Ο Αστέρας μείωσε προσωρινά με τον Ζουκάνοβιτς μετά από λάθος του Κοτάρσκι, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω.

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Μουργκ στο 60′ και τον Ντεσπόντοφ στο 90′, μετά από ασίστ του Τζίμα και σφράγισε ένα εντυπωσιακό τρίποντο.

Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη του Δικεφάλου (πέμπτη στο πρωτάθλημα) και ανέβηκε προσωρινά πρώτος στη βαθμολογία με 32 βαθμούς. Ο Αστέρας παρέμεινε στην έκτη θέση, έχοντας 17 βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27′ Γκος), Καλτσάς (90+1′ Γιούμπα), Ζουγλής (77′ Σίτο), Μιριτέλο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (81′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Σαμάτα (89′ Τζίμας).