Γ’ Εθνική: Περίπατος Πανθρακικού και τρίτη σερί νίκη με τεσσάρα και Ρουμπιέ πρωταγωνιστή κόντρα στην Βαρβάρα στο ΔΑΚ

Tο τρίτο συνεχόμενο τρίποντο και το δεύτερο στο ΔΑΚ κατέκτησε ο Πανθρακικός που κέρδισε εύκολα 4-0 την αδύναμη ομάδα του Αετού Βαρβάρας Χαλκιδικής και παρέμεινε τέταρτος στο -10 από την πρωτοπόρο Καβάλα.

Ο αγώνας δεν χωράει σε κριτική αφού οι γηπεδούχοι από την αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος. Μόλις στο 5′ σε συνδυασμό του Στοινοβιτς που ξεκίνησε βασικός μετά από καιρό και του Βασκου ο Ρουμπιες με σουτ έκανε το 1-0. Στο 23′ σε ατομικη προσπάθεια και εκπληκτικό σουτ του Βασκου έγινε το 2-0 που σημείωσε το δέκατο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα και τα 45 συνολικά στην Γ’ Εθνική. Στο 35′ το καλο σουτ του Μπρούνο που ανεβαίνει και ξεκίνησε πάλι βασικός ο αμυντικός Παπαγεωργίου απομάκρυνε πάνω στην γραμμή με το νέο σουτ του Ελληνοβραζιλιάνου μεσοεπιθετικού να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ. Στο 37′ ο Αετός απείλησε οταν το σουτ του Βούρτση έδιωξε σωτηρια ο Ιβάν στην γραμμή, ενώ στο 45 σουτ στο γαμα της εστίας του Βασκου έδιωξε έξοχα ο Πασχάλης σε κόρνερ.

Και το β’ μερος ο Πανθρακικός πίεσε, στο 47′ δυαντό σουτ Βασκου ο Σούλης έδιωξε πάνω από την γραμμή του τέρματος, ενω στο 58′ από μπαλιά ακριβείας του Μπρούνο ο Στοινοβιτς ‘έπιασε ένα καλό σουτ από πλάγια που απομάκρυνε ο πορτιέρε Πασχάλης με τον Ρουμπιε στην επαναφορά με πλασέ να κάνει το 3-0 σημειώνοντας το έκτο του φετινό τέρμα. Στο 89’ ο νεαρός Ζακυνθινός Καψάσκης που πέρασε ως αλλαγή με σουτ έγραψε το τελικό 4-0.

Ο Πανθρακικός με την ενατη φετινή του νίκη έφτασε τους 30 βαθμούς και την Τετάρτη αγωνίζεται στον Πετινό ώστε με νίκη να κλείσει θετικά το 2023 και στην πρώτη τριάδα. Από την άλλη ο Αετός Βαρβάρα με μόλις 8 βαθμούς στην τελευταία θέση δύσκολα αναμένεται να σώσει την κατηγορία και στο φινάλε της χρονιάς αγωνίζεται πάλι εκτός έδρας στην Μηχανιώνα.

Διαιτητής ήταν ο Τσοπουλιδης με βοηθούς τους Τόσκα και Εμίν Κεχαγιά όλοι της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτερης. Καλογρανας (60′ Παπαδοπουλος), Σαπναρας, Κωσταρελης, Ιβάν (75’Καψασκης), Πεχλιβανοπουλος (60′ Λαρεα), Παχουμης, Μπρούνο (60′ Χακαν), Στοινοβιτς, Βάσκος, Ρουμπιες (60′ Γιαννακιτσιδης)

ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Πασχάλης, Γκούσκος, Σούλης, Παπαγεωργίου, Κωστάκης, Πολυζωίδης, Κεχαγιάς, Βλαχάκης, Βουρτης (60′ Τσιαλας), Αγαπητός (82′ Κεφαλας), Παπαδημητρίου (76′ Δημου)