Europa League: Με δύο σοβαρά λάθη Αθανασιάδη ηττήθηκε από τον Άγιαξ στην Ολλανδία και έμεινε εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήγε λειψή στο Άμστερνταμ για τον “τελικό” του Conference League και έδωσε μια γενναία μάχη αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε 3-1 από τον Άγιαξ. Ο Αίαντας τερμάτισε τρίτος και η Ένωση έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Άκπομ πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του Φαν Σιπ, ένα ο Τέιλορ, με τον Λιβάι Γκαρσία να ισοφαρίζει προσωρινά.

Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο πέμπτο λεπτό. Ο Χλίνσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και Άκπομ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.’

Η ΑΕΚ ισοφάρισε έξι λεπτά μετά. Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Γκαρσία με μια ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άγιαξ δεν άργησε να ανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Χάτο πήρε μια κόντρα και ο Τέιλορ με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πάλεψε για να ισοφαρίσει, όμως ο Άγιαξ ήταν αυτό που βρήκε το γκολ ξανά με τον Άκπομ. Ο Μάρτα τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος φορ έπιασε ένα αδύναμο σουτ, όμως ο Αθανασιάδης έκανε λάθος υπολογισμούς και η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε στα πόδια της την μπάλα και πάλεψε για την ισοφάριση, όμως ο Άγιαξ βρήκε τρεις φορές εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ με τον Άκπομ, αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη και στις τρεις, κρατώντας το 3-1 μέχρι το τέλος.

ΑΓΙΑΞ: Ραμάι, Ρενσχ (74′ λ. τρ. Χόιερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Τέιλορ, Άκπομ, Φορμπς (62′ Χάεϊ), Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (90+1′ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Τσούμπερ, Γκαρσία (83′ Γιόνσον).