Γ’ Εθνική: Δραματικό τρίποντο στον Πετεινό του Ορέστη Ορεστιάδας στο 96′ με «Σταμ» και σταθερά στην τριάδα οι Εβρίτες

Με MVP σε ένα ακόμα ματς τον Σταματόπουλο που πέτυχε δυο τέρματα ο Ορέστης Ορεστιάδας με την όγδοη φετινή του νίκη και δεύτερη εκτός έδρας πέρασε και από τον Πετεινό Ξάνθης σε ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις επικρατώντας 1-2 του τοπικού Άρη και παρέμεινε τρίτος με το πέρας της 14ης αγωνιστικής.

Στο 22′, μετά από πίεση στους αντιπάλους των Πασχαλίδη, Οτέμπερη στο ύψος της αντίπαλης περιοχής ο Σταματόπουλος με διαγώνιο ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Στο 24′ ο Τυριάκης απείλησε με σουτ από πλάγια θέση με τον Μαδένη να αποκρούει, ενώ στο 25′ ο Ορέστης είχε μια κεφαλιά του Πασχαλιδη χωρίς αποτέλεσμα. Στο 26′ ο Κοτσάκης νίκησε σε τετ α τετ τον Πασχαλίδη με το ημίχρονο να λήγει με 0-1 για τους Εβρίτες.

Στο 50′ το διαγώνιο σουτ του Σταματόπουλου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 55′ ο Τυριάκης σε θέση βολής νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Μαδένη αρχικά και στη συνέχεια μετά από κόντρα η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα πριν διώξει ο Γκιντίδης σχεδόν στην γραμμή. Στο 59′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τυριάκη με τον Παναγιωτίδη να συνεχίζει τον αγώνα. Στο 78′ ο Οτέμπερης με κάθετη πάσα βρήκε τον Πασχαλίδη που προχώρησε πέρασε τον Κοτσάκη αλλά από δύσκολη θέση στα πλάγια έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 83′ ο Τσακαλος με σουτ δεν μππορεσε να νικήσει τον Μαδένη για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου είχαμε δυο τέρματα. Στο 93′ ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος είδε τον τερματοφύλακα Μαδένης εκτός θέσης και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 αλλά στο τέλος, ήρθε το πέναλτι που κέρδισε ο Πασχαλίδης με το οποίο ο Σταματόπουλος έκανε το τελικό 1-2. Για το πέναλτι διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Με την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του ο Ορεστης έφτασε τους 29 βαθμούς παρέμεινε τρίτος και την επόμενη αγωνιστική την προτελευταία του 2023 θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ο Πετεινός έμεινε στους 8 βαθμούς, βρίσκεται στο -10 από το Άβατο και την σωτηρία και αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική σε ένα ακόμα δύσκολο ματς την φορμαρισμένη Κρηστώνη στο Κιλκίς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παναγιωτίδης που δέχθηκε τα παράπονα των γηπεδούχων για τις φάσεις των πέναλτι. Επόπτες ήταν οι Γκιόσης και Διονίδης επίσης από την ΕΠΣ Θράκης (φώτο xanthi-sport).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Αν. Νεοφυτίδης): Κοτσάκης, Ασλανίδης, Παπαδόπουλος (72′ Δασκαλάκης), Παυλίδης, Σιδηρόπουλος (72′ Πουτακίδης), Εφέντη, Τυριάκης, Αλή (88′ Στριγκώνης), Αμανατίδης (72′ Μελισσόπουλος), Γιαννακός (77′ Τσάκαλος), Καλαϊτζόπουλος.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Γκιντίδης, Πεταλωτής, Λιάνας, Τσιεγγελίδης, Μιγιενγκα, Άγγος (85′ Ασπιώτης), Αντωνόπουλος (60′ Θεμελής), Σταματόπουλος, Οτέμπερης (92′ Σπυρόπουλος), Πασχαλίδης.