Ήρθε επιτέλους στην Ξάνθη ο «ανεπιθύμητος» Αυγενάκης αλλά δεν ακούστηκε… «κιχ» από τους οπαδούς του ΑΟΞ

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για πρώτη φορά μετά την περίφημη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που ξέσπασε τέτοιες μέρες πριν τέσσερα χρόνια και είχε ως ουσιαστικό αποτέλεσμα τον αφανισμό της ομάδας του ΑΟΞ που ουσιαστικά διαλύθηκε, πέφτοντας από τα σαλόνια της Super League στα αλώνια της κατώτερης κατηγορίας του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Στα μάτια ορισμένων οπαδών, ο Αυγενάκης ήταν ο κύριος υπαίτιος της διάλυσης του ΑΟΞ. Μάλιστα, σχολίαζαν μετ’ επιτάσεως ότι μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης απόφευγε συστηματικά να επισκεφθεί την Ξάνθη και όποτε είχε έρθει στην περιοχή, φρόντιζε κατευθείαν από την Καβάλα να μεταβεί στην Ροδόπη και τον Έβρο (και το αντίθετο) παρακάμπτοντας την πόλη της Ξάνθης, προς αποφυγή συναντήσεων με οπαδούς της τοπικής ομάδας.

Βέβαια στο πέρασμα του χρόνου και καθώς μπόρεσαν οι περισσότεροι να δουν όχι εν θερμώ αλλά με πιο ψύχραιμο μάτι τις εξελίξεις, διαπίστωσαν ότι ίσως και να αδικήθηκε από τους Ξανθιώτες ο Αυγενάκης. Ίσως και να μην ήταν τόσο μεγάλη (ή και καθόλου) η ευθύνη του για την κατάντια της αγαπημένης τους ομάδας. Ίσως και να μην ήταν τόσο… «αυγενάκειος» η περίφημη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως υποστήριζαν.

O ίδιος ο Αυγενάκης απέφευγε σχετικές δηλώσεις για το θέμα. Μόνον στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ThrakiSportS όταν ανέβηκε Κομοτηνή είχε ερωτηθεί σχετικά, αλλά με έντεχνη ντρίπλα απέφυγε να απαντήσει. Πιο πρόσφατα, πέρυσι, είχε δηλώσει για του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης: «Προσπάθησαν να χτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Καλοδεχούμενη η κριτική. Κανένα πρόβλημα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και ήρεμη».

Η ουσία είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αυγενάκης στοχοποιήθηκε (κυρίως από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ) και κάπως έτσι πέρασε στην συνείδηση ορισμένων ότι αυτός ήταν ο κύριος υπαίτιος του υποβιβασμού και μετέπειτα της διάλυσης του ΑΟΞ. Με δεδομένο ότι και αυτός απέφευγε τις κακοτοπιές και όποτε ερχόταν στην Θράκη δεν πατούσε το πόδι του στην Ξάνθη, καλλιεργήθηκε ένας μύθος που τον ήθελε ανεπιθύμητο στην πόλη λόγω της εμπλοκής του στο θέμα του ΑΟΞ.

Οι μύθοι όμως είναι για να καταρρίπτονται και κάπως έτσι ο Αυγενάκης το περασμένο Σάββατο βρέθηκε για πάνω από ένα 24ωρο στην Ξάνθη με τη νέα του ιδιότητα, αυτήν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (αφού κόντρα στα όσα λέγονταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλά δεν τον καρατόμισε αλλά τον επιβράβευσε και τον αναβάθμισε μετά τις εκλογές).

Στην Ξάνθη διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο για την απονομή των βραβειων του «Αγρότη της χρονιάς» και ο Αυγενάκης ως αρμόδιος υπουργός παραβρέθηκε κανονικά και έμεινε μια ολόκληρη μέρα στην πόλη. Και στο διάστημα της παραμονής του στην Ξάνθη δεν βρέθηκε ούτε ένας από εκείνους που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ξιφουλκούσαν εναντίον του, να έρθει και να του διαμαρτυρηθεί. Να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

«Η γνώση, οι νέες τεχνολογίες και η συλλογική προσπάθεια που προάγει την εξωστρέφεια, είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηριχθούμε για να οδηγηθούμε σε μια νέα εποχή στον αγροδιατροφικό τομέα», τόνισε ο Αυγενάκης, που ουσιαστικά από την Ξάνθη ανέπτυξε τους στόχους του στο νέο του κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, ως το κεντρικό πρόσωπο στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.

Η παρουσία του στην Ξάνθη ήταν γνωστή από μέρες. Εντούτοις, καμία εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν διοργανώθηκε, κανένα πανό δεν σηκώθηκε, σχεδόν γνώρισε αποθεωτική υποδοχή στην πόλη στην οποία από μερίδα του κόσμου χαρακτηριζόταν ως «ανεπιθύμητος» πριν μερικούς μήνες. Δείγμα ξεκάθαρο είτε ότι ο κόσμος γρήγορα ξεχνά είτε ότι πολύ απλά εξ αρχής δεν ήταν και τόσος πολύς ο κόσμος που του επέρριπτε πραγματική ευθυνη για την κατάντια του ΑΟΞ. Ή και τα δύο μαζί…