Γ’ Εθνική: Στο ρελαντί ο Πανθρακικός διέλυσε την Βασίλισσα δίχως στέμμα Βέροια! (+photos)

Εύκολο απόγευμα όπως και αναμενόταν παρά το όνομα της αντιπάλου είχε ο Πανθρακικός που κέρδισε στο ρελαντί 5-0 την ιστορική αλλά αδύναμη ομαδα της Βέροιας και παρέμεινε στην τρίτη θέση και στο μείον οχτω από την κορυφή μετά το πέρας της 10ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Γιώργου Μαραντα που σε ένα ακόμα ματς άφησε εκτός εντεκάδας τον Γιώργο Παυλίδη και έκανε αρκετές αλλαγές, εκτός από τα 5 τερματα είχε ένα δοκάρι με τον Χρήστο Παχούμη που ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός και αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ κόντρα σε μια νεανική ομάδα με νέο προπονητή αλλά χωρίς τον έμπειρο πορτιέρε Καντιμοίρη που αποχώρησε και αυτός από την Βασίλισσα του Βορρά.

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά και στο 5′ σε μπαλιά του Ρουμπιέ που ξεκίνησε και πάλι βασικός στον Βάσκο, ο τελευταίος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με τον νεαρό Βάντση να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 14΄τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Λαρέα με τον Γιαννακιτζίδη να τον αντικαθιστά και τους Κομοτηναίους να περιμένουν έαν έχει κατι σοβαρό ο Αργεντινός στόπερ. Στο 24′ σε ανατροπή του Γκουτσιδη από τον Βασιλακάκη, ο Τσοπουλίδης καταλόγισε πεναλτι με το Βασκο να ευστοχεί κάνοντας το 1-0. Στο 26′ και στο 28′ ο Καστοριανός επιθετικός είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες. Στο 34 σε σεντρα του Γιαννακιτσιδη το μονοκόμματο σουτ του Παχούμη βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων με τον Βαντση να διώχνει στην συνέχεια τον κίνδυνο. Το 2-0 έγινε στο 40΄με ωραίο σουτ του Ρουμπιέ μετά από ωραία πάσα του Γιαννακιτζίδη. Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή φάση σε σουτ του Μελικιωτη που έδιωξε σωτήρια ο Παιτερης.

Στο β’ μέρος η Βέροια προσπαθησε για το γκολ της τιμής και στο 50 το σουτ του Κετογλου πέρασε μόλις. Στο 52′ το σουτ του Γκουτσιδη απομάκρυνε προσωρινά ο τερματοφύλακας και ο Βάσκος με πλασέ έκανε το 3-0 σημειώνοντας το 7ο φετινό του τέρμα. Ο Πανθρακικός έκανε τρεις αλλαγές στο 60′ και στο 69′ ο Ρουμπιες έκανε το σουτ με τον Βάντση να κρατά το 3-0, κατι που δεν μπόρεσε στο 77′ σε πλασέ του Μπρούνο Χαλκιαδακη που έκανε το 4-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα του με τους πράσινους. Στο 80′ με πλασε ο Ρουμπιές έκανε το τελικό 5-0, σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα και το τρίτο του στο πρωτάθλημα.

Με την δέυτερη νίκη στην έδρα του στο ΔΑΚ σε πέντε αναμετρήσεις ο Πανθρακικός έφτασε τους 20 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική έχει δύσκολη αποστολή στην Θέρμη κόντρα στον ισόβαθμο Θερμαικό. Από την άλλη η χωρίς στέμμα φέτος βασίλισσα του Βορρά έμεινε στους 4 βαθμούς και τελευταία φιλοξενώντας τον Ποσειδώνα Μηχανιώνα για την 11η αγωνιστική.

Εύκολο ματς για τον διαιτητή Τσοπουλιδη από την ΕΠΣ Ξάνθης που είχε βοηθούς τους Χατζηνάκο και Μποΐτσιο από την ΕΠΣ Δράμας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτερης, Καλογρανας, Λαρεα (14′ Γιαννακιτσιδης), Χακαν, (59′ Σμαλης), Κωσταρελης, Σαπναρας, Παχούμης (46′ Χαλκιαδάκης), Πεχλιβανοπουλος, Ρουμπιες, Βασκος (59′ Παπαδοπουλος), Γκουτσιδης (59′ Στοινοβιτς)

ΒΕΡΟΙΑ (Πολλαετίδης): Βαντσης, Χαβιαροπουλος, Βασιλακάκης (53′ Αδαμιδης), Τζιμογιαννης, Έσσοντο, Λαφαρας (56′ Γιαγτσιδης), Κετογλου, Μελικιωτης, Μιχαηλιδης (75′ Γαλοπουλος), Χατζηπαντος