Γ’ Εθνική: Άξιζε την νίκη αλλά ο Γκάργκα στέρησε το τρίποντο στον Ορέστη! Ωραίος και μοιραίος ο Πασχαλίδης

Μια πολύ ακόμα εμφάνιση πρόσθεσε ο Ορέστης Ορεστιάδας που πήρε ισοπαλία 1-1 στην Θέρμη κόντρα στον δυνατό Θερμαικό αν και άξιζε την νίκη ικανοποιώντας ωστόσο τους φίλους του που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη.

Παρόλο που ο αγώνας έγινε σε ένα λασπωμένο βούρκο το ματς ήταν πολύ καλό με αρκετές φάσεις ιδίως στο τέλος με τις δυο ομάδες να διεκδικούν την νίκη.

Ο Ορέστης αν και χωρίς τον ηγέτη του Κώστα Ανδρεάδη έλεγχε το ματς στην αρχή και στο 11′ απείλησε όταν σε όμορφη προσπάθεια και σέντρα από αριστερα του Λιάνα οι αμυντικοί έδιωξαν πριν ο Λαζαρίδης απειλήσει τον Μάντζαρη. στο 15′ αδράνεια της άμυνας των Εβριτών ο Γκαργκαλατζίδης από κοντά έστειλε με κεφαλιά την μπαλα άουτ. Στο 17′ έγινε το 0-1 όταν από δυνατό σουτ του Οτέμπερη ο Μάντζαρης δεν μπλοκαρε σταθερά την μπαλα και ο Πασχαλίδης με προβολή από κοντά πέτυχε το πέμπτο του φετινό τέρμα. Μετά το 25λεπτο ο Θερμαικός πίεσε και στο 30′ ο Γκαργκαλατζίδης μέσα στην μικρή περιοχη απέφυγε τους αντιπάλους του αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαδένη. Στο 35′ σε μακρινή μπαλιά από την άμυνα του Λογαρά ο Λιάνας από πλάγια από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάντζαρη. Στο 43′ ο Ορεστης έχασε μια αλλη μεγάλη ευκαιρία όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Πασχαλίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας έχοντας δίπλα και τον Λαζαρίδη έχοντας αντίπαλο έναν αμυντικο αλλά σούταρε αντί ίσως να σουταρει με τον Μάντζαρη να κρατά το 0-1. Στο 44′ ο Λαζαρίδης έστειλε την μπαλα μόλις δίπλα από την δοκό με όμορφο φαλτσαριστό σουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με απ’ευθείας φάουλ από πλάγια του Σενγέργκη που πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπαθησαν για την ισοφάριση χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα με τους Εβρίτες να έχουν τις ευκαιρίες. Στο 68’έγινε ίσως η φάση που έκρινε το ματς με τον Πασχαλίδη να βρίσκεται μόνος στην μικρή με τον Μάντζαρη όμως να πετάγεται εντυπωσιακά στην γωνιά και να κρατά την ομάδα του ζωντανή. Στο 70′ ωραίο σουτ του Φούσκα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 77′ η προβολή του Θεμελή κατέληξε λίγο άουτ. Στο 80′ ο νεοεισερχών Κουρτελέσης δεν πρόλαβε να κάνει προβολή αφού οι αμυντικοί τον πρόλαβαν. Στο 83′ μετά από αμφισβητούμενο φάουλ, ο Σένγκέρκης βρήκε τον Γκαργκαλατζίδη που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και ισοφάρισε σε 1-1 με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και του ΑΟΞ να πετυχαίνει και αυτός το πέμπτο του φετινό τέρμα. Οι δυο ομάδες προσπαθησαν στο τέλος για το γκολ της νίκης, που αυτό δεν συνέβη αν και στο 91′ ο Πασχαλίδης είχε κεφαλιά αουτ και στο 92′ σουτ του Κολέτσι μπλοκαρε ο Σερραίος κήπερ του Ορέστη.

Με την ισοπαλία του αυτή ο Ορεστης με 16 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση, 8 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Άρη Αβάτου σε ένα σημαντικό Θρακιώτικο ματς με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δυο. Ο Θερμαικός μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με 5 σερί νίκες έμεινε τέταρτο ματς χωρίς νίκη και με 17 βαθμούς βρισκεται στην τέταρτη θέση αγωνιζόμενος την επομενη αγωνιστική στο Κιλκίς με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Καλή η διαιτησία των Μιχαηλίδη (ΕΠΣ Πέλλας), Μαυρίδη και Κονισπολιάτη (ΕΠΣ Κιλκίς).

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ (Κουτσης): Μάντζαρης, Τσάτσιος, Σενγκέργκης, Παπαστεριαννός, Βαβλιάκης, Δ. Λουφάκης, Αναστασιάδης, Γκαργκαλατζίδης, Φούσκας, Πουρνάρας, Γεωργιάδης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Γκιντίδης, Λιάνας, Πεταλωτής Λογαράς, Θεμελής Σταματόπουλος, Φρεντερικ (70′ Κουρτελέσης), Οτέμπερης, Λαζαρίδης, Πασχαλίδης