Για πολλά θέματα, την πορεία της αλλά και την ξαφνική φυγή Αποστολίδη σε Πανθρακικό μίλησαν στην Δόξα Δράμας

Στην τηλεόραση “STAR Βορείου Ελλάδος” και την εκπομπή “GOAL και θέαμα” με τον Δημήτρη Αδάκτυλο μίλησε ο πρόεδρο Δημήτρης Περσίδης και ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Μάριος Παναγιώτου. 

Όπως μας τα μεταφέρει το soccer practor o Κύπριος τεχνικός των “Μαυραετών”, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι χαμηλών τόνων άνθρωπος και πιστεύω πολύ στη δουλειά. Στις 7 ομάδες που δούλεψα, έχω 4 ανόδους, στις άλλες 3 δεν είχα ποτέ υποβιβασμό κατηγορίας. Δούλεψα Α΄ Εθνική σε Κ19, σε ομάδες Β΄ Εθνικής. Ήρθα στη Δόξα με την προοπτική να δουλέψω σε βάθος χρόνου. Η ομάδα έχει πολλά νεαρά παιδιά, άπειρα, τα οποία θέλουν πολλή δουλειά και στήριξη, για να μπορέσουν να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό και να προοδεύσουν και την ομάδα. Με όλο το σεβασμό στους προηγούμενους προπονητές, πρέπει να λέγεται οτι στο β΄γύρο πέρυσι η Δόξα, μετά από 7 ατυχή αποτελέσματα, 5 ισοπαλίες και δυο ήττες από Καβάλα και Άρη Αβάτου, ο προηγουμενος προπονητής (σ.σ. Γιάννης Αποστολίδης) είχε υποβάλει παραίτηση, θα μπορούσε να είναι και αποτυχία, αυτά που συζητάμε για επιτυχία του. Για καλή του τύχη, ο πρόεδρος είναι αντίθετος σε αυτά. Μαζί με άτομα του Δ.Σ. του μίλησαν, τον στήριξαν, ήταν δίπλα του και έτσι έμεινε.

Σε εμάς ήρθαν παιδιά και έφυγαν, ενώ νομίζαμε οτι θα μείνουν. Χάσαμε τη βάση του ρόστερ, ένα τερματοφύλακα, δυο βασικούς στόπερ, τρεις αριστερούς μπακ, δυο επιθετικούς, έπρεπε να χτίσουμε ξανά φέτος. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να καλύψουμε αυτά τα κενά. Στην πορεία, εκεί που περιμέναμε κάποια παιδιά να μείνουν, όπως ο Θεοδοσιάδης και ο Πιτσόλης, ήθελαν να ψάξουν για κάτι άλλο. Στην προετοιμασία είχαμε τραυματίες Δημήτρη Κυριακίδη και Παύλο Χατζηδημητρίου, δουλέψαμε χωρίς αυτούς, άρα με ελλιπέστατο ρόστερ σε όλη την προετοιμασία. Δε μπορούσαμε να βγάλουμε ορθολογικό σχηματισμό, φτιάχνεις τακτική, μέσα από αυτό χτίζεις την ομάδα που θα προοδεύσει, έτσι χτίζονται οι ομάδες”.

O προεδρος Περσίδης ανέφερε: “Περσι ήραμε παίκτες από Σούπερ Λιγκ 2, έμπειρους και από την κατηγορία μας. Πήραμε προπονητή έμπειρο στην κατηγορία (σ.σ. Κυριάκος Κετσιεμενίδης), με πολλές παραστάσεις, αλλά δυστυχώς η στήριξη που είχαμε δεν ήταν αυτή που έπρεπε, για να κρατήσουμε το ρόστερ με το οποίο είχαμε ξεκινήσει. Μετά το Νοέμβριο είδαμε οτι δεν υπήρχε η στήριξη που περιμέναμε, παίξαμε 16 φιλικά, ξεκίνησε αργά το πρωτάθλημα και αποφασίσαμε οτι έπρεπε να αλλάξουμε ρότα και να πάμε σε πιο νεανικό ρόστερ. Κανένας δεν έφυγε απλήρωτος από την ομάδα, από τους έμπειρους που είχαμε και τον προπονητή, μπορείτε να τους ρωτήσετε. Κανείς δε μπορεί να μας προσάψει τίποτα. Οι κακοπροαίρετοι δεν είναι πολλοί, αλλά συνέχιζαν να λένε. Πήραμε τον Γιάννη Αποστολίδη προπονητή, ήταν επιλογή που κάποιοι μας κατηγόρησαν και κάποιοι τον είδαν καλοδεχούμενο. Νομίζω οτι πέτυχε, βγήκε τέταρτη η ομάδα και κάποιοι μπήκαν στο… καβούκι τους και δεν έβγαλαν άχνα”.

Για το σχεδιασμό αυτού του καλοκαιριού και για το τι έγινε με τον Αποστολίδη: “Κάναμε μια κουβέντα με τον Αποστολίδη για να συνεχίσουμε. Ήταν απόφασή του και δε του οφείλαμε ούτε ευρώ. Την είδε πιο επαγγελματικά την απόφασή του, παρά συναισθηματικά. Είπε οτι θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, με καλύτερες προοπτικές, όπως ο Πανθρακικός. Οι προοπτικές δεν ήταν το οικονομικό, καμία σχέση. Ο Πανθρακικός είχε αθλητικό κέντρο, προοπτικές να κάνει πρωταθλητισμό, είχε χρήματα να κάνει μεταγραφές πρωταθλητισμού. Εμείς αυτές τις προοπτικές δε μπορέσαμε να τις δώσουμε. Το σκεπτικό μας ήταν να βρούμε νέο προπονητή και δε το κρύβω, το λέω δημόσια, οτι στενοχωρηθήκαμε πραγματικά.

Ψάχναμε προπονητή να δουλεύει με νέους παίκτες σε ηλικία, να αναδείξει ταλέντα και χωρίς να τον γνωρίζουμε καταλήξαμε στον Μάριο Παναγιώτου, που είχε ασχοληθεί με τμήματα υποδομής σε ΠΑΣ Γιάννενα, ΑΕΚ, ήταν προπονητής σε Β και Γ Εθνική, σε Πιερικό, Ζάκυνθο και άλλες ομάδες. Η επιλογή της διοίκησης ήταν ομόφωνη. Ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό από το μηδέν. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τους περισσότερους στό ρόστερ. Το 80% είναι το ίδιο ρόστερ με πέρυσι και αυτό είναι επιτυχία αυτής της διοίκησης. Το σκεπτικό της διοίκησης είναι οτι το κενό του Σαμπανίδη καλύφθηκε με τον Μπρατσιάνι. Ήρθε και ο Ατανάσοφ που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει. Έγιναν κατά ένα χρόνο πιο έμπειροι οι Χατζηδημητρίου και Δ. Κυριακίδης, τους δίνει πιο πολλές παραστάσεις να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο Οικονομίδης, αποκτήσαμε και το μεσοεπιθετικό Νίκο Παπαδόπουλο. Θεωρώ οτι μεσοεπιθετικά είμαστε πιο ενισχυμένοι, με καλύτερο ρόστερ από το κέντρο και μπροστά. Όσο για την άμυνα, η προσπάθεια να μείνουν Φραγκούλης και Αγιώτης ήταν έξω από τις δυνατότητές μας. Δυστυχώς δε τα καταφέραμε. Το θέμα του Φραγκούλη δεν ήταν οικονομικό, ο ίδιος δεν ήθελε να παίξει σε αυτό το επίπεδο, ήθελε να δει πιο χαλαρά το ποδόσφαιρο. Κάποια πράγματα δε μας βγήκαν μέχρι τώρα, όπως έπρεπε να μας βγουν”.