Pre League: Ευνοϊκό το πρόγραμμα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά στο πρωτάθλημα

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέσυρε την συμμετοχή του από το πρωταθλημα της Pre League την περασμένη εβδομάδα και την… ξεαπέσυρε στις αρχές της τρέχουσας, μετά την κινητοποίηση των παλαιμάχων.

Η διοίκηση Μεσινέζη πέταξε το μπαλάκι σε αυτούς να έρθουν να αναλάβουν και να τρέξουν το σύλλογο και πλέον οι προοπτικές να ξεκινήσει κανονικά την σεζόν ο Εθνικός είναι αρκετές, αλλά το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να την ολοκληρώσει κιόλας.

Σύμμαχος πάντως στην προσπάθεια που γίνεται είναι το πρόγραμμα που ανέδειξε η κληρωτίδα. Με δεδομένο ότι το οικονομικό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτήν την στιγμή, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ολόκληρο τον Νοέμβριο ο Εθνικός δεν έχει κανένα μακρινό και άρα πολυέξοδο ταξίδι.

Ο ΜΓΣ Εθνικός θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο εντός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε ΟΦΗ και Πανερυθραϊκό. Η πρώτη εκτός έδρας αποστολή έρχεται στα μέσα Νοεμβρίου στην σχετικά κοντινή Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Αρη, ενώ ο Νοέμβριος θα κλείσει πάλι με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ηφαιστο.

Μέχρι και τα Χριστούγεννα, ουσιαστικά μόνο δύο μακρινά ταξίδια υπάρχουν, αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Φλοίσβο και μέσα του μηνα στην Σάμο με τον Κέρκη, αν φυσικά τελικά αυτή η ομάδα κατέβει να αγωνιστεί (διεκδικεί άνοδο στην Volley League και απειλεί με απόσυρση αν δεν συμβεί αυτο).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιοι αναλάβουν να τρέξουν διοικητικά το ανδρικό τμήμα του Εθνικού, έχουν αρκετό χρόνο προκειμένου, χωρίς να χρειαστεί άμεσα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να μπορέσουν να κατεβάσουν σε αγωνες αξιοπρεπώς την ομάδα με το υπάρχον της ρόστερ.

Αυτονόητο ότι όποιοι αναλάβουν θα πρέπει να τρεξουν αυτό το διάστημα ως τον ερχομό των μακρινών ταξιδιών όλες τις διαδικασίες για να βρουν χορηγούς, να πουλήσουν κάρτες ενίσχυσης και γενικά να εξασφαλίσουν τα χρήματα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσει με την έλευση του 2024 και να ολοκληρώσει ο Εθνικός την σεζόν, στην διάρκεια της οποίας θα χρειαστεί να κάνει ταξίδια μέχρι και την Κρήτη (πέρα από την Σάμο που προαναφέρθηκε).

Μάλιστα, τον πρώτο μηνα του 2024 υπάρχει ένα πρόγραμμα φωτιά με τρια σερί εκτός έδρας παιχνίδια για τον Εθνικό σε Κρήτη, Αίγιο, Αθήνα και με μια διακοπή αμέσως μετά αρχές Φλεβάρη και στην Φλώρινα.