Γ’ Εθνική: Συνεχίζει το απόλυτο εκτός έδρας ο Πανθρακικός! Νίκη στην Δράμα επί της Δόξας μετά από… 18 χρόνια

Μια πολύ σημαντική νίκη την σπουδαιότερη στο πρωτάθλημα πήρε ο Πανθρακικός μέσα στην Δράμα επί της Δόξας με 1-2 και την πρώτη από το 2005 όταν οι δυο ομάδες αγωνίζονταν και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά και στο 3′ ο Βάσκος από καλή θέση αλλά από πλάγια νικήθηκε από τον Μπεζυρτζή που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 9′ σε μακρινό φαουλ του Γιαννακιτσίδη, η κεφαλιά του Παυλίδη δεν ανησύχησε τον πορτιέρε της Δόξας. Στο 11′ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση για την Δόξα όταν σε ωραία μπαλιά του Περσίδη από τον χώρο του κέντρου ο Μπρατσιάνι με σέντρα βρήκε τον Κυριακίδη που υπό πίεση αν και από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 22′ ο Γιαννακιτσίδης βρέθηκε κοντά στην εστία, αλλά ο Μπεζυρτζής έδειξε και πάλι σε ετοιμότητα, ενώ στο 26′ η Δόξα είχε ένα σουτ με τον Μπρατσιάν έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Παϊτέρη. Στο 27′ ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ όταν από λάθος του Στάικου στον χώρο του κέντρου ο Βάσκος με ωραία προσπάθεια ολομόναχος απέναντι στον Μπεζυρτζή έκανε το 0-1 σκοράροντας για 5η φορά φέτος στο πρωταθλημα. Το ημίχρονο έληξε με σουτ του Βάσκου έξω από την περιοχή, με τον καλό Μπεζυρτζή να μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του γωνία.

Με το καλημέρα ο Πανθρακικος στο 47′ έκανε το 0-2 με πολύ ωράιο δυνατό σουτ του Γκουτσίδη από πλάγια νικώντας τον Μπεζυρτζή (φωτο SportDrama). Στο 60′ οι Δραμινοί χωρίς να απειλήσουν μειώνουν σε 1-2 όταν σε σέντρα του Κόντου ο Μπρατσιάνι με κεφαλιά νικά τον Παιτερη. Στο 62′ η Δόξα πήγε να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα δίλεπτο όταν σε καλοχτυπημενο φάουλ του Οικονομιδη ο Παιτερης έδιωξε σωτήρια στο γαμα χτυπώντας ο ίδιος στην δοκό. Στο 79′ το επικίνδυνο σουτ του Ρούτση που πέρασε ως αλλαγή απομακρύνεται με δυσκολία από τους αμυντικούς του Πανθρακικού. Στο 85′ η Δόξα μένει με δέκα μετά από την δεύτερη κίτρινη του Δρακίδη στον Περσίδη με τον Πανθρακικό μετά από 20 σχεδόν χρόνια να παίρνει το διπλό στην Δράμα.

Με την νίκη του αυτή ο Πανθρακικός έπιασε στην δεύτερη θέση τους Νέστο Χρυσούπολης και Θερμαικό στους 16 βαθμούς, με την ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη που έκανε το 2/2 στον πάγκο να υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο μεγάλο ντερμπι της δεύτερης θέσης τον Νέστο Χρυσούπολης. Η Δόξα Δράμας από την αλλη μετά την πρώτη ήττα στην έδρα της έμεινε με 5 βαθμούς 5 βαθμούς κάτω από την ζωνη του υποβιβασμού και αναμένονται εξελίξεις ίσως στο θέμα του προπονητή αλλά και νέες μεταγραφές λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.

Διαιτητες της αναμέτρησης οι Ξανθιώτες Δρακίδης, Εμίν Κεχαγιά και Ασικίδης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάριος Παναγιώτου): Μπεζυρτζής, Στάικος, Παπαϊωάννου, Κυριακίδης Δημήτρης(46′ Ατανάσοφ, 85′ Γεωργηεφένδης), Οικονομίδης (77′ Ρούτσης), Χατζηδημητρίου, Μπρατσιάνι, Θεοδοσιάδης (85′ Χατζηκούρτης), Μπλιός, Περσίδης, Κόντος (88′ Σουβλερης)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Παϊτέρης, Καλογράνας (90′ Στοινοβιτς), Λαρέα (56’Σμαλης), Κωσταρέλης, Πεχλιβανόπουλος, Σίλβα, Γιαννακιτσίδης, Βελή Χακάν Μεμέτ (46′ Μανισογλου), Γκουτσίδης, Βάσκος, Παυλίδης (65′ Μπρουνο)