Super League: Τρίποντο πέρασμα της ΑΕΚ με βασικό Μάνταλο από την Τρίπολη του αρχηγού Μουνάφο

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα σημαντικό διπλό στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, επικρατώντας του Αστέρα με 3-0 για την 8η αγωνιστική της Super League. Τα γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν οι Ελίασον, Τσούμπερ και Μοχαμάντι. Μάλιστα οι δύο πρώτοι είχαν και από μια ασίστ.

Οι Αρκάδες στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και είχαν ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Καλτσά με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 23ο λεπτό. Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ με τον Ελίασον στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, μετά από γλυκιά σέντρα του Τσούμπερ.

Στο 52ο λεπτό ο Καστάνιο άφησε τον Αστέρα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εκεί απλοποιήθηκε το έργο για την Ένωση που κυριάρχησε πλήρως και πέτυχε άλλα δύο γκολ. Στο 77′ ο Ελίασον εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο Μοχαμάντι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός με πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παπαδόπουλο να μένει άγαλμα.

Η ΑΕΚ με αυτούς τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 17, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους οκτώ. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ένωση διατηρεί ανέπαφη την εστία της, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς για 14ο παιχνίδι δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Κάλτσας (55′ Χριστόπουλος), Κρεσπί, Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (64′ Ζίνι), Τσούμπερ, Ελίασον, Αραούχο (46′ Πινέδα).