LIVE λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα στον β’ γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στην Θράκη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS τα αποτελέσματα του β’ γύρου των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στην Θράκη.

Ωρα 18:20 Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.  Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί σε 84 δήμους και εξι περιφέρειες της χώρας και κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα, αναμεσα τους την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τους Δημους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης, Μυκης και Αρριανών.Το σύνολο των εκλογικών τμημάτων σε αυτές τις εκλογές είναι 12.966, ενώ στον α’ γύρο ήταν 22.722.

Ωρα 18:30 Εως τις 17:30 είχαν ψηφίσει ε ολη τη χωρα 1.765.000 πολίτες, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 31,2%, έναντι 42,6% στον α’ γύρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΥΠΕΣ. Στην ΑΜ-Θ η αποχή δειχνει για την ωρα να ειναι ακομα μεγαλυτερη σε σχέση με το πανελλαδικο ποσοστό. Συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής κυμαίνεται στο 30,1% ενω το αντίστοιχο ποσοστό του α’ γύρου στην ΠΑΜ-Θ ηταν 44,4%.

Ωρα 18:45 Ενα τεταρτο απεμεινε για να κλεισουν οι καλπες. Δεν υπάρχουην exit polls αλλά σιγουρα θα εχουμε πολυ γρηγορη ροη αποτελεσματων

Ωρα 19:00 Εκλεισαν οι κάλπες, αναμενουμε αποτελεσματα

Ωρα 19:18 Οπως μετεδωσε η ΕΡΤ, στο 6,5% της ενσωματωσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δείχνει να εκλέγεται ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Αλλά ειναι μικρή η ενσωματωση.

Ωρα 19:23 Νεώτερο αποτέλεσμα σε ενσωματωση 13,5%, αρχιζει να υπάρχει γρηγορη ροή.

Ωρα 19:27 Ενσωμάτωση στο 15% με την ψαλίδα να μικραίνει και όλα να δείχνουν ένα θρίλερ.

Ωρα 19:32 Στην Ορεστιάδα δείχνει να βγαινει ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος έναντι του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, με ενσωματωμενο το 10% των ψηφων

Ωρα 19:36 Ο Στρατος Κοντός εκλέγεται νέος δήμαρχος Ξάνθης με πάνω από 10 μονάδες διαφορά με βάση την ενσωματωση στο 13%

Ωρα 19:40 Ανετη επανεκλογή Ζαμπουκη στον Δημο Αλεξανδρούπολης με βάση την ενσωματωση περίπου στο 20%

Ωρα 19:48 Εκτιμηση νικης Τοψιδη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και επισημως από το υπουργειο Εσωτερικων. Αναφερθηκε παντως οτι θα ειναι ντέρμπι και με ενσωματωμενο λιγο πανω απο το 50% ειναι πραγματι ντέρμπι, αλλά οσο πλησιαζουμε προς το τέλος δεν θα ανατρέπεται

Ωρα 19:55 Οριακή επικράτηση του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και διατήρηση της εικόνας που έχει διαμορφωθεί έως τώρα στις υπόλοιπες πέντε περιφέρειες και στους τρεις μεγαλύτερους δήμους, προβλέπει και επισημως πλεον η Singular Logic.

Ωρα 19:58 Τα ποσοστά που εκτιμά η εταιρεία για τους νικητές στις περιφέρειες είναι τα εξής: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης 51%, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης 56,9%, Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας 59,4%, Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής 64,4%, Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός 53,2% και Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης 54,3%.

Ωρα 20:01 Η εκτίμηση για τους δήμους είναι για την Αθήνα επικράτηση του Χάρη Δούκα με 55,9% (μεγαλη εκπληξη, κανει την ανατροπή απέναντι στον Κώστα Μπακογίαννη), στη Θεσσαλονίκη πρωτιά του Στέλιου Αγγελούδη με 67,3% (ανθρωπου του αθλητισμού, μέλους της ΕΟΕ και επί χρονια προέδρου της ομοσπονδιας χαντμπολ) και στην Πάτρα νίκη του Κώστα Πελετίδη του ΚΚΕ με 56,8%.

Ωρα 20:05 Μια ωρα και κατι αφοτου εκλεισαν οι κάλπες, όλα δείχνουν ότι στην Θράκη έχουμε εκλογή Τοψίδη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, επανεκλογή Ζαμπούκη στην Αλεξανδρούπολη, πανηγυρική επικράτηση του Στράτου Κοντού στην Ξάνθη και του Αδαμάντιου Παπαδόπουλου στην Ορεστιάδα.

Ωρα 20:10 Πλέον φτάσαμε στο 75% ενσωματωσης στην ΠΑΜ-Θ και μπορεί η διαφορά να μειώνεται σε μιαμισι μοναδα, μένει ομως σε πανω απο 2.000 ψηφους και δυσκολα ανατρέπεται

Ωρα 20:20 Μειώνεται κι άλλο σε λιγο πανω από τις 2.000 ψήφους και λιγο πάνω από τη μονάδα η διαφορά με ενσωματωμένο άνω του 80%, αλλά δύσκολο να ανατραπεί η διαμορφωθεισα υπέρ Τοψίδη κατάσταση.

Ωρα 20:30 Στις 2.000 ψηφους η διαφορά Τοψίδη – Μέτιου και ενω απομένει η ενσωματωση του 15% των τμηματων, δειχνει να κλειδωνει οριστικα η νικη Τοψιδη

Ωρα 20:50 Δηλωσεις του πρωθυπουργου Κυριακου Μητσοτάκη. Αναγνωρισε οτι δεν ειναι μια καλη βραδιά για τη ΝΔ. Συνεχάρη όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους, και ανέφερε ότι είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. Επισήμανε ότι τα βασικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή, επισήμανε τη μεγάλη αποχή που «πρέπει να μας προβληματίσει» και πρόθεσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να πορεύεται με τα πόδια γειωμένα καλά στη γη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα. Είχαμε εθνικές εκλογές πριν 3 μήνες όπου καταγράφηκε με σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων».

Ωρα 21:00 Πλέον έχει κλειδωσει το αποτέλεσμα, σε λιγο θα ειναι και τελικο. Η διαφορά ανέβηκε σε περιπου 4.000 ψηφους και δυο ποσοστιαίες μονάδες, δεν ανατρέπεται, υπήρξε ωστόσο τελικα το πιο μεγάλο ντέρμπι σε Περιφέρεια σε όλη την χώρα

Ωρα 21:15 Πρωτη νικητηρια δηλωση Τοψίδη: «Θα είμαι περιφερειάρχης όλων των πολιτών, είτε μας ψήφισαν είτε όχι. Δεν χωράνε σε εμας διακρίσεις και κόμματα, κόμμα μας είναι ο τόπος μας και τα προβληματά του. Η Περιφέρεια χρειάζεται ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ο τόπος τους. Εμεις θα δουλευουμε με ανοιχτές πόρτες και ο τόπος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι». Επισης αποκαλυψε ότι μόλις του τηλεφώνησε ο περιφερειάρχης και του έδωσε συγχαρητήρια, αρα εχουμε παραδοχη ήττας από Μέτιο, ενω αναφέρθηκε σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχθηκε από μέσα ενημέρωσης.

Ωρα 21:30 Αλλαγη σκυταλης και στους μειονοτικους δημους Μύκης και Αρριανών. Στην Μυκη της Ξάνθης εκλέγεται ο Κιουρτ Αχμέτ ενώ στα Αρριανα της Ροδόπης ο Χουσεϊν Ερδέμ.

Ωρα 21:35 Αλλαγη σκυτάλης υπενθυμίζουμε οτι έχουμε και στους Δημους Ξάνθης και Ορεστιάδας με τους Στρατο Κοντο και Αδαμάντιο Παπαδόπουλο. Μόνο στον Δημο Αλεξανδρουπολης έχουμε νίκη νυν δημάρχου, σε αυτον τον δευτερο γυρο.

Ωρα 21:45 Πολιτικος πολιτισμος στην Ορεστιάδα. Ο απερχομενος δημαρχος Βασίλης Μαυρίδης επισκεφθηκε το εκλογικο κεντρο του νέου δήμαρχου Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλου και του έδωσε συγχαρητήρια.

Ωρα 22:00 Πλέον θα περιμένουμε τελικο αποτέλεσμα σε κάθε Δήμο για να σας παρουσιάσουμε, όλα βέβαια έχουν κριθει

Ωρα 22:10 Τελικο αποτέλεσμα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ανετη και πανηγυρική επανεκλογή του Γιάννη Ζαμπούκη ως δημάρχου.

Ωρα 22:30 Δεν εχουμε ακομα άλλο τελικο αποτέλεσμα από την Θράκη αλλά όλα έχουν κριθει, απλά μένουν ένα – δυο εκλογικά τμήματα που δεν μετεδωσαν αποτέλεσμα. Θα περιμένουμε όμως να μεταδώσουμε τελικά.

Ωρα 22:53 Τελικο αποτέλεσμα στον Δημο Ξάνθης. Ο Στρατος Κοντος νέος δήμαρχος. Επιτηδες παρουσιάζουμε και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής

Ωρα 23:05 «Σε αυτή την αναμέτρηση θέλω να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι μόνο ο λαός της Ξάνθης που ζήτησε ξεκάθαρα τη μεγάλη αλλαγή. Από αύριο σηκώνουμε μανίκια λοιπόν και ξεκινάμε τη δουλειά, ούτε μια μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι να φτάσουμε την Ξάνθη μας εκεί που της αξίζει, σας ευχαριστώ πολύ» ανέφερε στις πρώτες του δηλώεις ως νεος δημαρχος Ξάνθης ο Στράτος Κοντός.

Ωρα 23:15 Εχουμε οριστικο τελικο αποτέλεσμα και στον Δημο Αρριανων. Οπου επισης έχουμε αλλαγη σκυτάλης.

Ωρα 23:25 Αλλαγη σκυτάλης και στον Δημο Μυκης. Εχουμε οριστικο τελικο αποτέλεσμα, νεος δημαρχος ο Κουρτ Αχμετ

Ωρα 23:45 Εχουμε τελικο αποτέλεσμα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την εκλογή Τοψίδη. Η διαφορά έκλεισε σε λιγο πανω από 3.600 ψηφους. Ουσιαστικά ο Μέτιος χάνει από το γεγονος οτι δεν ειχε 2ο γυρο την πατριδα του την Ροδόπη στους μεγαλους δημους στις δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλη αποχη και να χάσει περίπου 8.500 ψηφους μονο εκει και συνολικά 24.000 σε όλη την ΠΑΜ-Θ. Και ο Τοψίδης πήρε λιγότερες ψηφους από την πρώτη Κυριακή αλλά περιορισε σε μόλις 500 τις απώλειες και εκλέγεται.

Ωρα 23:59 Εχουμε τελικο αποτέλεσμα και στον Δημο Ορεστιάδας, καθως ενσωματωθηκε και εκει το τελευταιο εκλογικο τμημα. Ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος πανηγυρικά νέος δήμαρχος, εκλέγει 17 δημοτικους συμβουλους έναντι μόλις οκτώ του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μαυριδη.

Ωρα 00:05 Και καπου εδω κλεινουμε αυτήν την live μετάδοση αλλά μεινετε συντονισμένοι στο ThrakiSportS για ενημέρωση και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τα αποτελέσματά τους, με έμφαση στις αθλητικές πτυχές της διαδικασίας. Για τις σταυροδοσίες θυμηθείτε και το live της περαμένης Κυριακής…