LIVE τα αποτελέσματα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές στην Θράκη με έμφαση στις αθλητικές υποψηφιότητες

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την πορεία των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Θράκη σε Δήμους και Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνουμε στο τι κάνουν οι υποψηφιότητες που προέρχονται από τον αθλητικό χώρο.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα μπορέσετε να παρακολουθήστε τα αποτελέσματα τν αυτοδιοικητικών εκλογών σε Δήμους της Θράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δίνουμε στις αθλητικές υποψηφιότητες, που είναι ουκ ολίγες τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια.

Ωρα 18:20 Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 και αξιζει να σημειωθεί ότι δεν έχουμε exit polls, θα έχουμε όμως, όπως αναμένεται, σχετικά γρήγορη ροή στα αποτελέσματα των συνδυασμών. Πιο αργά θα ξέρουμε σταυροδοσίες.

Ωρα 18:25 Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ η βασική κόντρα που απασχολεί και τα μεγάλα κανάλια, είναι αυτή ανάμεσα στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που στηρίζεται από τη ΝΔ και τον αντάρτη της ΝΔ ανεξάρτητο υποψήφιο Χριστόδουλο Τοψίδη.

Ωρα 18:30 Στους Δήμους, με βάση και τις στοιχηματικές εταιρείες, φαβορί φαίνονται να είναι οι απερχόμενοι δήμαρχοι στους τέσσερις μεγάλους δήμους της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας – όπου υπήρξαν στοιχεία.

Ωρα 18:45 Σε ένα τέταρτο κλείνουν οι κάλπες και όλα δείχνουν ότι στην Θράκη θα έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής σε όλη τη χώρα, όπου επίσης έχουμε μεγάλη αποχή

Ωρα 18:55 Περίπου από τις 19:30 αναμένεται ροή αποτελεσμάτων. Θα σας κραταμε ενήμερους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ωρα 19:00 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Ωρα 19:09 Από την Θράκη το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα, όπως μολις μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Σκάι. Προέρχεται από τον Δήμο Ορεστιάδας.

Ωρα 19:15 Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συμμετοχή ανέρχεται στο 45,8%. Ειναι από τα πιο μικρά ποσοστά συμμετοχής και από τα πιο μεγάλα αποχής σε όλη την χώρα.

Ωρα 19:30 Αρχιζουν να πληθαινουν τα αποτελέσματα. Αξιζει να σημειωθεί ότι τα μισα εκλογικά τμήματα οφείλουν να στέλνουν πρώτα αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και τα άλλα μισά στις περιφερειακές, οπότε θα έχουμε μια αναλογική κατανομη.

Ωρα 19:40 Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουμε ενσωματωμένα μόλις το 1,8% των ψηφων και μπροστά είναι ο Χρηστος Μέτιος, αλλά με ποσοστό που θα είναι θρίλερ αν θα ξεπερασει η όχι το 42%. Δευτερος ειναι καθαρά ο Τοψιδης.

Ωρα 19:45 Υπενθυμίζεται ότι για να πετύχει κάποιος υποψηφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος εκλογή από τον πρώτο γυρο, πρέπει να εχει ποσοστό 43% συν μία ψήφο. Αλλιως πάμε σε επαναληπτιή εκλογή την άλλη Κυριακη αναμεσα στους δυο πρώτους.

Ωρα 19:55 Ξεπέρασε το 5% η ενσωμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και αυτό είναι το επίσημο αποτέλεσμα μέχρι στιγμης:

Ωρα 20:00 Μια ωρα αφορου έκλεισαν οι κάλπες, πάμε να δουμε και μια πρώτη γυρα στα μεχρι στιγμης αποτελέσματα των εκλογών στους Δημους και πρωτα στις τρεις πρωτεύουσες της Θράκης. Και ξεκινάμε από την Κομοτηνή, όπου έχουμε ενσωματωμένα μόλις πέντε εκλογικά τμήματα αλλά με βάση τα αποτελέσματα σε αυτά, ο Γιάννης Γκαράνης θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του από αυτήν την Κυριακή

Ωρα 20:07 Στην Ξάνθη τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν αυξημένη πιθανότητα για δεύτερο γύρο. Επίσης αν και έχουμε μόλις ενσωμάτωση απο δύο τμήματα, έχουμε απόλυτη ισοψηφία στην πρώτη θέση ανάμεσα στον απερχομενο δημαρχο Μανώλη Τσέπελη και τον Στράτο Κοντό. Δεν είναι πάντως μακριά και ο Σάββας Μελισόπουλος. Αναμεσα στους τρεις θα παιχτεί το δίδυμο της άλλης Κυριακής.

Ωρα 20:15 Στην Αλεξανδρούπολη έχουμε ενσωματωση απο έξι εκλογικά τμήματα και φαίνεται ότι επίσης θα πάμε σε δευτερες κάλπες. Ο Σταυρος Σταυράκογλου δείχνει να προηγείται οριακά, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Αρκετά πιο πισω ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ακόμα πιο πίσω ο νυν αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς και τελευταίος ο Σάββας Δευτεραίος.

Ωρα 20:21 Ενδιαφέρον αποτέλεσμα – έκπληξη για την ωρα από την Ορεστιάδα. Δείχνει για την ωρα να χάνει σε αυτον τον πρώτο γυρο από τον Αδαμάντιο Παπαδόπουλο ο απερχόμενος δημαρχος Βασίλης Μαυρίδης. Οι δυο τους φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθούν, καθώς η ενσωμάτωση είναι πλέον σχεδόν στο 10%.

Ωρα 20:26 Ξεπεράσαμε το 10% στην ενσωμάτωση και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Καθαρό προβάδισμα για Χρήστο Μέτιο, αλλά απέχει 1,5% από την εκλογή από τον πρώτο γυρο. Δηλαδή περίπου 400 ψήφους. Ειναι άγνωστο ποιες περιοχές έχουν ενσωματωθει, οπότε κραταμε μικρο καλαθι για το αν θα καθαρίσει η κατασταση από απόψε ή αν θα πάμε σε δευτερο γυρο με τον Τοψίδη, όπως δείχνει αυτήν την στιγμη και όπως είχχε γίνει και το 2019.

Ωρα 20:31 Με βάση τα υπάρχοντα αποτελέσματα, από σήμερα θα κριθεί η εκλογή δημάρχων και στους τέσσερις δήμου της Περιφερειακής Ενοτητας Ροδόπης. Δειχνουν να επανεκλέγονται με μεγαλα ποσοστα άνω του 50% οι Γιάννης Γκαράνης στην Κομοτηνή και Ντίνος Χαριτόπουλος στον Δημο Μαρωνείας Σαπών, προηγείται με 60% ο Ιμάμ Τζανέρ στα Αρριανα και δείχνει να πετυχαίνει την εκλογη του και ο Χουσεϊν Ερδέμ στα Αρριανα, που ειναι λιγο κατω απο το 47% (αλλα του αρκει να ειναι πανω από το 43%).

Ωρα 20:36 Στην Περιφερειακή Ενοτητα Ξάνθης καθαρίζουν απο απόψε οι δυο απο τους τέσσερις δημους, με βάση τα μεχρι στιγμης αποτελέσματα. Ο Θωμάς Μιχογλου ειχε εκλεγει πριν καν διεξαχθουν οι εκλογές ως μόνος υποψήφιος, που μοιραία λαμβάνει το 100% ενώ άνω του 50% εχει και ο Γιώργος Τσιτιρίδης. Σε Ξάνθη και Μύκη μάλλον πάμε σε δευτερο γυρο.

Ωρα 20:41 Στον Εβρο, φαινεται οτι εχουμε εκλογή σε τρεις απο τους πεντε Δημους. Στο Διδυμότειχο δείχνει να εκλέγεται ο πρώην δημαρχος Χρήστος Τοκαμάνης, στη Σαμοθράκη ο επίσης πρώην δημαρχος Αθανάσιος Βιτσας και στο Σουφλί ο νυν δημαρχος Παναγιώτης Καλακίκος. Σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη πάμε μάλλον σε δευτερο γυρο, ενδιαφέρον ειναι οτι πλέον προηγείται ο Ζαμπουκης.

Ωρα 20:44 Παμε να δουμε την κατασταση ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, που έχουμε ακόμα πολύ χαμηλή ενσωμάτωση. Μολις οκτώ εκλογικά τμήματα, κάτω από το 6%. Αρα δεν μπορούμε να εχουμε ασφαλη συμεράσματα.

Ωρα 20:48 Στον Δημο Διδυμοτειχου ειναι πολυ νωρις για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Η διαφορά μεταξυ των δυο υποψηφιων, του νυν και του πρώην δημάρχου, ειναι μόλις 17 ψήφοι. Και η ενσωμάτωση ακόμα πολύ μικρή.

Ωρα 20:52 Θριλερ στον Δημο Ξάνθης, με βάση τα μέχρι στιγμης αποτελέσματα. Πλέον εχει περάσει μπροστά ο Μανώλης Τσεπελης αλλά οριακά δευτερος ειναι ο Μελισσόπουλος και μένει τρίτος ο Κοντός. Αλλά προφανως ειναι πολυ νωρίς για να εξαχθουν οριστικά συμπεράσματα. Αλλωστε ξ ενσωματωση ειναι μολις σε 9 εκλογικα τμηματα απο τα 118, ποσοστό κάτω του 8%.


Ωρα 20:58 Με τα μέχρι στιγμης δεδομένα, οι Δημοι Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και ο Δημος Μυκης ειναι οι τέσσερις από τους 13 Δημους της Θράκης που θα πάνε σε δευτερο γυρο. Στους αλλους εννιά θα έχουμε εκλογή από τον πρώτο γυρο.

Ωρα 21:03 Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ πλησιάζουμε στο ένα τέταρτο της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά δεν δείχνουν να αλλάζουν και πλέον όλα δείχνουν ότι Μέτιος και Τοψίδης θα ξανακοντραριστούν την άλλη εβδομάδα με τον Μέτιο να κινείται στο 41,5% και να έχει περίπου επτά μονάδες διαφορά από τον Τοψίδη.

Ωρα 21:10 Στο Διδυμοτειχο ξαναπέρασε μπροστα ο Χατζηγιάννογλου εναντι του Τοκαμάνη. Θα εχουμε θριλερ σε αυτον τον Δημο.

Ωρα 21:18 Επειδη κάποιοι αγωνιουν, οι σταυροδοσίες θα γίνουν γνωστες πολυ πιο αργά το βράδυ, αφου ξεκαθαρίσουν τα αποτελέσματα των συνδυασμών και πόσους συμβούλους εκλέγει ο καθένας.

Ωρα 21:22 Ξανα ο Τοκαμάνης πάνω από τον Χατζηγιάννογλου στο Διδυμότειχο. Αλλα εχουμε ενσωματωση μολις στο 12,5% και συγκεκριμένα 9 από τα 72 εκλογικά τμήματα.

Ωρα 21:35 Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δείχνει να κλειδωνει ο δευτερος γυρος των εκλογών, εχοντας καταγράψει πάνω από το ενα τρίτο της ενσωατωσης (ειμαστε κοντα στο 35%). Ο Χρηστος Μετιος ειναι κοντα στο 42% αλλά θέλει 43%, απέχει χιλιες ψηφους δηλαδη. Πλέον και στα πανελ των αθηναϊκων σταθμων στελεχη της ΝΔ θεωρουν δεδομενη την διεξαγωγή δευτερου γυρου στην Θράκη

Ωρα 21:50 Ανατροπη στην Ορεστιάδα μετά την τελευταια ενσωμάτωση. Πλέον περνά μπροστά ο απερχομενος δημαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δευτερο γυρο. Η ενσωμάτωση ειναι πάνω από το 30%.

Ωρα 21:58 Στο θριλερ του Διδυμοτειχου προηγείται ο Ρωμυλος Χατζηγιάννογλου με μολις 16 ψήφους. Ειμαστε ακομα λιγο πανω από το 25% της ενσωμάτωσης. Ειναι το πιο μεγάλο θρίλερ της βραδιάς στην Θράκη. Και αυτο γιατι υπενθυμιζεται οτι στο Διδυμοτειχο θα εχουμε δεδομενα απο σημερα εκλογη δημάρχου, αφου έχουμε δυο μολις υποψηφίους.

Ωρα 22:03 Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουμε πλέον τον Μέτιο να αγγίζει το 42%. Δυσκολα θα φτάσει το 43% αλλά στο επιτελειο του λένε ότι παλευεται, οπότε ας κρατήσουμε λιγο μικρο καλαθι για το τι θα γίνει. Η ενσωμάτωση ειναι λιγο πανω από το 40%. Σε απολυτους αριθμους, ο Μετιος θα ηθελε επιπλέον 1.300 ψηφους απο αυτους που εχει τωρα. Θα μπορέσει να καλυψει το εδαφος;

Ωρα 22:06 Η εκτιμηση της Singular Logic ειναι οτι ο Μετιος θα πάρει ποσοστό 42,4%. Αρα θα μεινει κατω απο το 43%. Ηδη ο Αδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 δηλωσε οτι η ΝΔ ειναι νικητρια, γιατι ο Μετιος θα εχει αντιπαλο τον Τοψιδη, τον εκλεγμένο με τη ΝΔ στο Επιμελητήριο Εβρου

Ωρα 22:10 Στο Διδυμοτειχο ξαναπέρασε μπροστά ο Τοκαμανης με 27 ψηφους, ενω φτασαμε στο ενα τριτο της ενσωμάτωσης, στο 33,3% ακριβως.

Ωρα 22:19 Πάμε στον Δημο Ξάνθης, όπου δειχνουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα ενω ειμαστε με ενσωμάτωση κατω απο το ενα τριτο. Ολα δειχνουν οτι Τσεπελης και Κοντός θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο δημαρχειακό αξίωμα στον β γυρο.

Ωρα 22:24 Στην Αλεξανδρούπολη ειναι χαμηλα η ενσωμάτωση, κατω από το 25% αλλα ολα δειχνουν οτι την πρωτια θα πάρει ο Ζαμπουκης και δευτερος θα αναδειχθει ο Σταυρακογλου με τριτο τον Λαμπάκη. Δεδομενα θα υπάρξει δευτερος γυρος.

Ωρα 22:28 Δευτερος γυρος ειναι δεδομενο οτι ΔΕΝ θα υπάρξει στην Κομοτηνη όπου επανεκλέγεται ο Γιάννης Γκαράνης. Εχουμε ενσωματωση στο ενα τριτο, αξιζει να δουμε το μέχρι στιγμης αποτέλεσμα:

Ωρα 22:35 Παμε να δουμε πως διαμορφωνεται η εικονα στην Ορεστιάδα, εναςν απο τους Δημους που οδηγούνται σε δευτερο γυρο

Ωρα 22:47 Κάθε εκλογικό τμηα που προστίθεται, αλλάζει και τον νικητή στο Διδυμοτειχο. Πλέον φτάσαμε στο 50% και η εικόνα ειναι η εξης:

Ωρα 22:55 Στη Σαμοθράκη όπου έχουμε δύο υποψηφίους και κρίνεται από σήμερα δεδομένα δήμαρχος, έχουμε συμπληρώσει τα δύο τρίτα αλλά επειδή οι διαφορές ειναι μικρές, κάτω από 100 ψήφους (αλλλα και με λιγους ψηφοφορους ετσι κι αλλιως) ας κρατήσουμε λιγο ακομα μικρο καλαθι για το τελικο αποτέλεσμα, αν και Βίτσας ειναι πλέον ξεκάθαρο φαβορί.

Ωρα 23:01 Εχουμε ενα θριλερ και στον Δημο Μυκης. Εκει πάμε δεδομενα σε δευτερο γυρο αλλα ειδικα ο δευτερος με τον τριτο απεχουν μεταξυ τους ελάχιστα, ουτε καν 20 ψηφους. Και με ενσωμάτωση κάτω από το ενα τρίτο

Ωρα 23:10 Ξεπεράσαμε το 50% στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και αντι ο Μετιος να ανεβαίνει πανω από το 42%, πλέον δείχνει να απομακρύνεται απο αυτο. Σε μια αναλυση ανα νομο, ο Τοψίδης προηγείται σε Εβρο, Δράμα και Θάσο, ο Μέτιος σε Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα.

Ωρα 23:15 Εχουμε μια πρώτη εικονα για τις σταυροδοσίες στις περιφερειακές εκλογές στην Ξάνθη, με ενσωμάτωση στο 30%. Από την παράταξη Μέτιου προηγείται ο Κώστας Κουρτίδης με 2.320 σταυρους, ακολουθεί ο Δημήτρης Γαλανόπουλος με 1.111και τρίτη είνι η Σοφία Ψωμά με 1.072. Ακολουθουν Μπουραζάνης Κυριάκος με 995, Σιαμπάν Ογλού Αλέβ με 871, Αμοιρίδης Μιχάλης με 868, Κουμουλίδης Αναστάσιος με 833 και Μπουγιουκλού Μεμέτ με 807. Από την παράταξη Τοψίδη, προηγείται ο Ιρφάν Χατζηγκενέ με 905, ακολουθούν οι Ισμαήλκο Φατήχ με 792, Μπρίκα Πολυξένη (Ξένια) με 648 και η Βάσω Παυλακάκη με 620.

Ωρα 23:22 Ανατροπή σημειώνεται στις Σάπες, με τον Ιωάννου να είναι μπροστά σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση που έρχεται από τις Σάπες και μεταδιδει ο “Χρονος”. Ήδη έχουν στηθεί χωροί στο εκλογικό κέντρο του Απόστολου Ιωάννου. Πάντως η εικονα από τα αποτελεσματα του υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση κοντά στο 50% είναι η ακόλουθη:

Ωρα 23:33 Αποχωρεί από την αυτοδιοικηση ο πρώην δημαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος μένει τρίτος συμφωνα με τα αποτελέσματα. Σε δήλωσή του αναφέρει:
Δώσαμε αγώνες με τιμιότητα και ειλικρίνεια.
Δώσαμε αγώνες με αγάπη για τον τόπο, με πυγμή και αφοσίωση, τιμώντας την όποια θέση μάς έδωσε ο λαός να υπηρετήσουμε.
Νιώθω ότι η ψυχή μου είναι γεμάτη με όλα όσα προσέφερα στον τόπο που γεννήθηκα, που αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ.
Σας κοιτάζω στα μάτια με περηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, που δέχθηκαν την προσφορά μου, όλα αυτά τα χρόνια.
Διατηρώ ισχυρή την πεποίθηση πως οι ψήφοι που έλαβα είναι κάτι παραπάνω από ιερές για εμένα. Δεν μεταβιβάζονται, ούτε εκχωρούνται.
Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα συνομιλήσω με κανέναν και δεν θα κατευθύνω τους ψηφοφόρους της ιστορικής μας παράταξης πουθενά. Επίσης, δεν θα συναντήσω κανέναν από τους διεκδικητές της θέσης του Δημάρχου, τη δεύτερη Κυριακή.
Η παράταξη μας άφησε το αποτύπωμα της, ιστορικά το στίγμα της, όπως επίσης και μία πολύ ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Μετά από 20 χρόνια ενεργούς συμμετοχής και απόδοσης σπουδαίου έργου στην Αυτοδιοίκηση, αποχωρώ, ελπίζοντας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί το έργο μας.
Ευχαριστώντας εκ βαθέων τους συνεργάτες μου, διαχρονικά, εύχομαι στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ό,τι καλύτερο.

Ωρα 23:49 Και επισημως περνά μπροστά ο Αποστολος Ιωάννου στις Σαπες, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε μιση ωρα νωρίτερα

Ωρα 23:55 Το θριλερ καλά κρατει στο Διδυμότειχο. Μολις 12 ψηφους η διαφορά ενω μενουν να ενσωματωθουν 20 εκλογικά τμήματα

Ωρα 00:08 Αλλαξε η μέρα, συνεχίζεται η ροή των αποτελεσμάτων. Εχουμε αρκετή ώρα να δουμε την εικόνα στην περιφέρεια ΑΜ-Θ. Προηγείται ο Μέτιος με 11.500 ψήφους του Τοψίδη αλλά δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να ξεπεράσει το 43%. Πιθανά να βρεθεί και κάτω από το 42%

Ωρα 00:14 Κλειδωνει στη Σαμοθράκη η νικη Βιτσα. Ειναι πάνω από 100 σταυρούς η διαφορά με ενα εκλογικό τμημα να απομένει, για να έχουμε τελικο αποτέλεσμα

Ωρα 00:22 Για 23 ψηφους φαινεται ότι εκλέγεται δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών ο Απόστολος Ιωάννου, άνθρωπος του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου και αυτός, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ομάδας του χωριού του, του Ερμή Αμφιων, που δεν υφίσταται πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΣ Θράκης.

Ωρα 00:35 Στην Θράκη έχουμε τον μόνο δήμαρχο της ηπειρωτικής Ελλάδας που εκλέγεται με το 100% επί των εγκύρων, αφου δεν ειχε αντίπαλο. Αλλοι πέντε έχουν καταφέρε κατι τέτοιο, όλοι σε νησιά. Και οι έξι ήταν ήδη δήμαρχοι. Εχουμε και λεμε λοιπον: είναι ο Κωνσταντίνος Βρατσάνος στα Ψαρά, ο Γκίκας Γκίας στην Ίο, ο Φώτης Μάγγος στους Λειψούς, ο Βασίλης Μαράκης στη Σίκινο και ο Αναστάσιος Φαρούπος στην Αντίπαρο. Και ο Θωμάς Μιχαλόγλου που εξελέγη με 100% στον Δήμο Τοπείρου στην Ξάνθη.

Ωρα 00:53 Παμε λιγο εκτος Θράκης για να δουμε μερικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, στην Αττική, στον Δημο Κηφισιάς, εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με μεγάλη άνεση ο Βασίλης Ξυπολυτάς έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό κοντά στο 65%. Κοινως εξασφαλίσει 22 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο και αυτό έχει ενδιαφέρον, γιατί μία από αυτές ενδέχεται να είναι αυτή του νυν τιμ μάνατζερ της ομάδας της Κηφισιάς και πρώην τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και μέλος του ΔΣ αυτής Γιώργου Κασναφέρη.

Ωρα 01:09 Στην Αθηνα έχουμε εκλογή περιφερειάρχη, του Νικου Χαρδαλιά, από την πρώτη Κυριακη. Ο υποψήφιος της ΝΔ φαίνεται να εξασφαλίζει ποσοστό άνω του 46% στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι με το Χαρδαλιά έχει θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος ο Άγγελος Παυλακάκης, ο Ξανθιώτης κάτοχος ακόμα και σήμερα του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μέτρα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον ειναι οτι οπως ειδαμε νωρίτερα, και η αδελφη του Βάσω Παυλακάκη ειναι υποψήφια για περιφερειακή σύμβουλος στην Ξάνθη και έρχεται ως αυτήν την στιγμή τέταρτη με το ψηφοδέλτιο Τοψίδη, κάτι που σημαίνει ότι εν πολλοίς η εκλογή της θα εξαρτηθεί από τον δεύτερο γύρο, από το ποιος θα ειναι ο νέος περιφερειάρχης.

Ωρα 01:21 Οπως μας ενημερώνει ο Δημήτηρης Μπακιρτζής, για τρίτη συνεχή θητεία εκλέγεται δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας με ποσοστό 56% από τον α’ γύρο των εκλογών ο Περικλής Μίγδος, παλιός φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και άλλοτε ποδοσφαιριστής της Δόξας Γρατινής και του Πανθρακικού στα χρόνια της Δ’ Εθνικής καθώς φυσικά και της πανεπιστημιακής ομάδας του Δημοκριτείου.

Ωρα 01:40 Εχουμε πλέον και το πρώτο οριστικό τελικο αποτέλεσμα από Δήμο της Θράκης. Προκύπτει από την Σαμοθράκη, όπου ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και στα εννιά εκλογικά τμήματα. Νέος δήμαρχος ο Αθανάσιος Βίτσας, με διαφορά ακριβως 99 ψηφων.

Ωρα 02:00 Σιγα σιγα θα εχουμε ροη τελικων αποτελεσμάτων και πλέον αυτα θα παρουσιάζουμε από εδω και στο εξης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στον Δημο Διδυμοτειχου που εχουμε το γνωστο θριλερ, στις Σαπες-Μαρωνεια που επισης εχουμε ενα θριλερ και στην Μυκη αναφορικα με το ποιος θα ειναι δευτερος.

Ωρα 02:28 Το ενα θριλερ μολις έληξε αλλά είναι πιθαν να συνεχιστει και στο Πρωτοδικείο. Και τι θρίλερ. Στο Διδυμότειχο ενσωματώθηκε και το τελευταίο τμήμα και η διαφορά πρώτου-δευτερου ειναι μόλις πέντε ψήφοι. Με 50.02% εκλέγεται ο Χρήστος Τοκαμάνης, μένει δεύτερος ο νυν δημαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με 49,98%. Ουσιαστικά τρια άτομα να είχαν διαφορετική γνώμη, θα είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα. Ειναι προφανές οτι θα πάμε σε επανακαταμέτρηση, αλλά η ουσία είναι ότι αυτήν την στιγμή ο Τοκαμάνης είναι αυτός που με βάση το αποτέλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών εκλέγεται δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Ωρα 02:40 Στα πρώτα δύο τελικά αποτελέσματα στην Θράκη είχαμε και τα δυο πιο μεγάλα θρίλερ. Απο εδω και πέρα έχουμε μικρά θριλεράκια και θα περιμένουμε να σας τα μεταδόσουμε όλα.

Ωρα 03:00 Οσο περνά η ώρα ανεβαίνει πάνω από το 42% ο Χρηστος Μέτιος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αλλά απέχει πολύ από την εκλογή του από τον πρώτο γυρο. Δεδομένα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα έχουμε δευτερο γυρο για τι περιφερειακές.

Ωρα 03:20 Απο εκει και πέρα, δευτερο γυρο θα εχουμε σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα από τον Εβρο, στα Αρριανά από την Ροδόπη, στην Ξάνθη και την Μύκη καθως και στους Δημους Καβάλας και Δράμας από την Ανατολική Μακεδονια.

Ωρα 03:53 Τελικο αποτέλεσμα στο Σουφλί, καθώς ενσωματώθηκαν και τα 50 εκλογικά τμήματα. Ανετα επιτυγχάνει την επανεκλογή του ο Παναγιώτης Καλακίκος. Εμεινε δευτερος ο Σταμάτης Τσιακίρης, επί χρόνια το μπάσκετ του Εβρυ Σουφλίου (αφου εκανα παικτης, προπονητής, εφορος κλπ) και ιδιοκτήτης πρακτορειοων ΟΠΑΠ στην περιοχή.

Ωρα 04:19 Εχουμε τελικο αποτέλεσμα και στον Δημο Μαρωνείας – Σαπών. Είχαμε την ανατροπή από τον Απόστολο Ιωάννου, πρώην πρόεδρο του Ερμη Αμφίων, που έχει ως ενα από τα βασικά στελέχη στο ψηφοδέλτιο του τον Χρηστο Κουκουλάκη της ΕΠΣ Θράκης. Με περισσότερες από 200 ψήφους διαφορά τελικά εκλέγεται δήμαρχος, έναντι του απερχόμενου Ντίνου Χαριτόπουλου (αδελφου του επι χρονια κοουτς της Ελπιδας Σαπών Βασίλη).

Ωρα 04:29 Εχουμε τελικο αποτέλεσμα και στον Δήμο Ιάσμου. Ο πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης Ιμάμ Τζανέρ είναι ο νέος δήμαρχος. Δυο υποψηφίους είχαμε έτσι κι αλλιώς, δεδομένα λοιπον θα είχαμε εκλογή από τον πρώτο γυρο. Δευτερος έμεινε ο Μεχμέτ μεχμέτ, επίσης αθλητική υποψηφιότητα, πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

Ωρα 05:00 Λιγο πριν τις πέντε το πρωι έχουμε τελικά αποτελέσματα σε τέσσερις από τους 13 δήμους της Θράκης. Πλέον όμως, για να μην σας κουράζουμε, θα επεμβαίνουμε μόνο όταν έχουμε κάποιο τελικό για την ιστορική καταγραφή. Τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν βγει, ενω τις επόμενες ώρες αναμένουμε και τις σταυροδοσίες.

Ωρα 05:53 Τελικό αποτέλεσμα στον Δήμο Αβδήρων, στον Νομό Ξάνθης. Επανεκλέγεται ο Γιώργος Τσιτιρίδης.

Ωρα 06:30 Ενα γενικο συμπέρασμα είναι ότι πλην Δημου Κομοτηνής, όλες οι πρωτεύουσες νομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας και Θράκης πάνε σε δευτερο γυρο. Γενικά, σε δευτερο γυρο πανε οι μεγαλες πολεις, οι πιο μικροι περιφερειακοί δημοι εχουν δημαρχο απο την πρώτη Κυριακη με εξαιρεση τους μειονοτικοπυς σε Μυκη κι Αρριανα.

Ωρα 07:00 Ανοιγει περιπου στις 20.000 ψηφους η διαφορά αναμεσα σε Μέτιο και Τοψίδη, που θα κονταροχτυπηθουν στον δευτερο γυρο των περιφερειακών εκλογών. Οχι και ασημαντη, σαφές προβάδισμα για τον νυν περιφερειάρχη. Απομενει ακομα η ενσωματωσθη αρκετών τμημάτων πάντως.

Ωρα 07:30 Ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα του πρώτου γυρου ο δημαρχχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης. Σε δηλωση του αναφέρει: «Κάναμε έναν ωραίο αγώνα έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης. Οι συνδημότες μας αξιολόγησαν τη δυναμική και την αναπτυξιακή προοπτική της πρότασής μας, κατατάσσοντάς μας πρώτους, σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα του Δήμου μας. Πετύχαμε μια μεγαλειώδη νίκη! Και είναι νίκη ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε με πίστη και αποφασιστικότητα για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

Ωρα 07:57 Τελικο αποτέλεσμα στον Δημο Κομοτηνης. Ανετη επανεκλογή του Γιάννη Γκαράνη, αποφοιτου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης και άνρθωπου του αθλητισμου, απο την πρώτη Κυριακη.

Ωρα 08:05 Πλέον απομένουν στους περισσότερους Δημους ένα ή δύο εκλογικά τμήματα για να έχουμε τελικό αποτέλεσμα. Η λογική λέει ότι σιγά – σιγά θα κλέινουν οι εκκρεμότητες. Ηδη απο τους 13 Δημους της Θράκης έχουμε τελικά στους τρεις του Εβρου, στους δυο της Ροδόπης και έναν της Ξάνθης.

Ωρα 08:11 Και σε δευτερο της Ξανθης τελικο αποτέλεσμα, η πιο αδιαφορη εκλογικη αναμέτρηση σε όλη την χωρα. Ο Θωμάς Μίχογλου, άνθρωπος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης, πρώην παίκτης και προπονητης, επανεκλέγεται με το 100% αφου ηταν ο μονος υποψηφιος. Απορία γιατι άργησε τοσο πολυ να βγει τελικο εκλογικο αποτέλεσμα…

Ωρα 08:40 Τελικο αποτέλεσμα στον Δημο Αλεξανδρούπολης. Ζαμπουκης και Σταυράκογλου θα δώσουν την μάχη στον δευτερο γυρο. Ο πρωην δημαρχος Βαγγέλης Λαμπάης έμεινε τρίτος και ανακοινωσε ότι εγκαταλείπει την τοπικη αυτοδιοικηση. Αναλυτικά το αποτέλεσμα:

Ωρα 08:48 Τελικο αποτέλεσμα και στον Δημο Ορεστιάδας που επίσης πηγαίνει σε δευτερο γυρο. Κλεισαμε με τελικά και στους πέντε Δημους του Έβρου.

Ωρα 09:15 Αξιζει να σημειωθεί ότι έχουμε τελικο και μάλιστα συντριπτικο ποσοστο επανεκλογης Μιχαηλίδη στον Δήμο Νέστου, τον πρώτο δημο που συναντάμε μετά την Θράκη στην περιφερειακή ενότητα της Καβάλας.

Ωρα 09:30 Παμε να κανουμε μια συνοψη ανα νομό. Στον Εβρο έχουμε τελικά αποτελέσματα και στους πέντε Δήμους. Οι δυο μεγαλύτεροι, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, οδηγούνται σε δευτερο γυρο. Εκλέχθηκαν οι Τοκαμάνης σε Διδυμότειχο για πέντε ψήφους διαφορά, Καλακίκος σε Σουφλί και Βιτσας στην Σαμοθράκη.

Ωρα 09:40 Στην Ροδόπη έχουμε τελικά αποτελέσματα σε τρεις από τους τέσσερις Δημους, όπου κρίθηκε και η εκλογή. Στην Κομοτηνή επανεκλέγεται ο Γκαράνης, στον Δημο Μαρωνείας – Σαπών έκανε την ανατροπή ο Ιωάννου, στον Ιασμο κέρδισε ο Τζανέρ Ιμάμ. Επανληπτικές εκλογές θα έχουμε στα Αρριανά, όπου ακομα δεν έχουμε τελικο αποτέλεσμα αλλά δεν θα αλάξει, Χουσεϊν Ερδέμ και ο νυν δημαρχος Αχμέτ Ριτβάν θα κοντραριστουν την Κυριακή.

Ωρα 09:50 Στην περιφερειακή ενοτητα Ξάνθης, τελικο αποτέλεσμα έχουμε μονο στους δυο απο τους τέσσερις δημους. Σε Αβδηρα με επανεκλογή Τσιτιρίδη και σε Τοπειρο με επανεκλογή Μιχογλου με ποοστό 100%. Δευτερος γυρος στην Ξάνθη με αντιπάλους Τσέπελη και Κοντό, αλλά και στην Μυκη όπου μένουν ακομα τρια εκλογικά τμηματα και δίνεται μαχη για την δευτερη θέση. Ας τα περιμένουμε πριν βγάλουμε τελικο συμπέρασμα.

Ωρα 10:00 Στις περιφερειακές τέλος, ο Χρηστος Μετιος με τον Χριστοδουλο Τοψιδη θα δωσουν την μάχη στον δευτερο γυρο. Ο Μετιος αγγίζει πλέον το 42,3% αλλά δεν προκειται να ξεπεράσει το 43%. Η διαφορά τους δείχνει να ξεπερνά πλέον τις 21.000 ψήφους, δεν είναι μικρή αλλά καλύπτεται αν πάρουν γραμμή να καταψηφίσουν τον κυβερνητικο υποψηφιο οι ψηφοφόροι Καγγελιδη κλπ, εφοσον φυσικά πάνε και στην κάλπη.

Ωρα 10:10 Συνεπώς περιμένουμε τελικά σε Δημους Ξάνθης, Αρριανων, Μυκης και φυσικά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Και θα αρχίσουμε σιγα σιγα να αναζητουμε τι εγινε και στη μαχη του σταυρου.

Ωρα 10:32 Εχουμε τελικο αποτέλεσμα στον Δημο Μυκης. Κλειδωσε οτι παμε σε δευτερο γυρο μεταξυ των δυο πρωτων, δευτερος οριακα ο νυν δημαρχος απεναντι στον πρώην δημαρχο.

Ωρα 10:39 Τελικο αποτέλεσμα και στον Δήμο Ξάνθης που επισης οδηγείται σε δευτερο γυρο την εχομενη Κυριακη αναμεσα σε Τσέπελη και Κοντο, δυο ανεξαρτητες υποψηφιοτητες που προέρχονται αμφότερες από τον χωρο της Νέας Δημοκρατίας. Τριτος έμεινε ο Σάββας Μελισσόπουλος, πολυ πισω ο πρώην δημαρχος Μπάμπης Δημαρχοπουλος.

Ωρα 10:50 Αρα μονη εκρεμοτητα για τελικο αποτέλεσμα σε Δημο έχουμε στα Αρριανα, που επισης οδηγουνται σε δευτερο γυρο. Απο εκει και πέρα, έχουμε τελικά σε 12 απο τους 13 δημους της Θράκης. Κριθηκαν δημαρχοι σε Κομοτηνη, Ιασμο, Μαρωνειας-Σαπες απο την Ροδόπη, Διδυμότειχο, Σουφλί και Σαμοθράκη από Εβρο, Αβδηρα και Τοπειρο απο Ξάνθη. Επαναληπτικές σε πέντε από τους 12 Δημους: Αλεξανδρουπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και οι μειονοτικοι Μύκης και Αρριανων.

Ωρα 11:00 Μενουν πέντε εκλογικά τμηματα για να έχουμε τελικο και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ. θα το δωσουμε οταν το έχουμε, αλλά το συμπέρασμα ειναι οτι Μετιος και Τοψιδης θα κοντραριστουν στον δευτερο γυρο, ο Μετιος μπαίνει με αβαντάζ άνω των 21.000 ψήφων και οτι δεν εξελέγη απο την πρώτη Κυριακή για περίπου 2.500. Αναλυτικά:
Μέτιος Χρήστος 42,27% και 128.720 ψηφοι
Τοψίδης Χριστόδουλος 35,33% και 107.594 ψήφοι
Καγγελίδης Δαμιανός 8,98% και 27.355 ψήφοι
Ηλιόπουλος Στέργιος 5,89% και 17.938 ψήφοι
Κλάδης Διονύσιος 5,74% και 17.478 ψήφοι
Περεντιδης Θεόδωρος 1,79% και 5.459 ψήφοι

Ωρα 11:10 Λοιπον, τα πεντε εκλογικα τμηματα που απομένουν ειναι δυο στην Ροδοπη και τρια στην Ξάνθη, για να έχουμε τελικο στην περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εχουμε και μια πρώτη εικονα για σταυρους, παμε να δουμε ανα περιφερειακή ενότητα.

Ωρα 11:20 Στον Εβρο προηγείται ο Τοψίδης του Μέτιου. Ο Τοψίδης, που ειναι και Εβρίτης, έχει 29.792 ψηφους και 42,41% ενω ο Μετιος 24.083 ψηφους και 34,28%.
Από τον Τοψίδη εκλέγονται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Πιτιακούδης Μιχαήλ (4.806), Βενετίδης Κώστας (4.380), Μπαχαρίδου Φανή (4.235), Πουλιλιός Ευάγγελος (2.918), Κατσογριδάκης Στέλιος (2.712), Μεντίζης Χριστόδουλος (2.629), Κυριακίδης Θέμης (2.497), Εξακουστός Κωνσταντίνος (2.477) και Ατζανός Παναγιώτης (2.005).
Από τον Μέτιο εκλέγονται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Δελησταμάτης Βασίλειος (5.390), Τσώνης Αθανάσιος (4.074), Γραμμενίδης Ανδρέας (3.358), Γκουλιάμα-Μανδαλίδου Αλεξάνδρα (3.296), Φωτακίδης Πρόδρομος (2.109), Γκρορίδου-Σταγκοπούλου Σταυρούλα (1.791), Σαββόγλου Μαρία (1.626) και Καραμπουναρλής Παύλος (1.596)

Ωρα 11:30 Στην Ροδόπη απομένει η ενσωμάτωση δυο εκλογικων τμημάτων για τελικο αποτ΄έλεσμα στην περιφέρεια. Ο Μέτιος που ειναι και Κομοτηναίος επιτυγχάνει νταμπλ σκορ, έχει υπεριπλάσιες ψηφους από τον Τοψίδη. 31.081 ψηφους και 55,68% ο Μετιος, 15.615 ψηφους και 27,97% ο Τοψιδης.
Από τον Μέτιο εκλέγονται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Τσαλικίδης Νικόλαος (6.492), Μουμίν Καάν (4.938), Κασάπ Αχμέτ (4.668), Κυρουβίδης Βασίλειος – ο γνωστός μας Ζάετς του Πανθρακικου (4.096), Ιμάμογλου Τζιχάν (4.050), Ιμπράμ Αχμέτ (4.012), Κιαμήλ Ιμπραχήμ (3.677), Κοσμίδου-Παπαναστασίου Ζωή (3.471), Νάκος Χρήστος (3.465).
Από τον Τοψίδη εκλέγονται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Ταπατζάς Εμμανουήλ (2.741), Χατζή Μεμέτ Ριτβάν (2.458), Μολλά Ισά Ριτβάν (2.381), Ευκαρπίδης Νικόλαος (2.205), Οσμάν Πεχλιβάν Αχμέτ (1.821), Καδή Ισμέτ (1.533)

Ωρα 11:40 Στην περιφερειακη ενοτητα Ξάνθης έχουμε αναμονη απο τρια εκλογικα τμηματα για να εχουμε τελικο αποτέλεσμα. Με διαφορά άνω των 10.000 ψηφων προηγειται ο Μετιος του Τοψίδη. Συγκεκριμένα ο Χρηστος Μέτιος λαμβάνει 50,24% και 28.250 ψήφους, πο Τοψίδης 32,56% και 18.312 ψήφους.
Από τον Μέτιο εκλέγονται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Κουρτίδης Κωνσταντίνος (6.911), Ψωμά Σοφία (3.618), Γαλανόπουλος Δημήτριος (3.572), Μπουραζάνης Κυριάκος (3.267), Αμοιρίδης Μιχαήλ (2.927), Μπουγιουκλού Μεμέτ (2.844), Σιαμπάν Ογλού Αλέβ (2.702), Κουμουλίδης Αναστάσιος (2.689), Εμήν Σουρή (2.360).
Από τον Τοψίδη εκλέγοτνται κατά σειρά (σε παρένθεση οι μεχρι στιγμης σταυροι, το ποσοι θα εκλεγουν θα εξαρτηθει βεβαια απο το ποιος θα εκλεγει τελικα περιφερειαρχης): Χατζηγκενέ Ιρφάν (2.809), Ισμαήλκο Φατήχ (2.461), Μπρίκα Ξένια (2.093), Παυλακάκη Βασιλική (1.999), Γιουρούκ Σαλή (1.745), Τσιναρίδης Νικόλαος (1.724), Αμούτσκα Ιμπραχήμ (1.556), Μωραΐτης Στέλιος (1.495), Τριανταφυλλίδης Δημήτριος (1.411)

Ωρα 11:55 Σιγα σιγα παμε να κανουμε μια συνοψη ανα νομο στους Δημους και αμεσως μετα θα δουμε και στις σταυροδοσίες σε αυτους, οπως μας έρχονται (αν και έχουμε δρομο ακομα).

Ωρα 12:05 Στον Νομό Εβρου, οπως εχουμε πει, έχουμε εκλογή σε τρεις Δημους από την πρώτη Κυριακη και παμε σε επαναληπτικες μονο σε Αλεξανδρουπολη και Ορεστιάδα. Παρακατω βλέπετε ποιος τερμάτισε πρώτος στον πρώτο γυρο, με πιο μαυρα γράμματα αυτοι που ήδη εξελέγησαν δήμαρχοι

Ωρα 12:15 Στο Διδυμότειχο που κρίθηκε για 5 ψήφους υπέρ του Χρηστου Τοκαμάνη, ο νέος δημαρχος εκλέγει 15 δημοτικούς συμβούλους και ο απερχόμενος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου εκλέγει 10 συμβούλους. Πρώτος σε σταυρους και ο μονος που ξεπερνά τους 1.000 είναι ο πρώην προεδρος της ΑΕ Διδυμοτείχου Αθανάσιος Σιαλάκης.

Ωρα 12:20 Στον Δημο Σουφλίου που επανεκλέγεται δήμαρχος ο Παναγιώτης Καλακίκος, θα έχει στο νέο δημοτικο συμβούλιο 15 συμβούλους έναντι 10 του Σταμάτη Τσιακίρη. Πρώτος σε σταυρους στο Σουφλί με μεγάλη διαφορά ο Θεόδωρος Τσιαμίτας, προσεγγίζει τους 1.000 και κατά πάσα πιθανότητα θα τους ξεπεράσει.

Ωρα 12:25 Στην Σαμοθράκη έχουμε επιστροφή του Αθανάσιου Βίτσα στον δημαρχιακό θώκο. Εννιά έδρες για την παράταξη του δημάρχου, έξι για του μέχρι σημερα δημάρχου Νικου Γαλατουμου.

Ωρα 12:40 Στην Ορεστιάδα που πάμε σε δευτερο γυρο και έτσι δεν ξέρουμε από τώρα έδρες, αξιζει να δουμε ποιοι προηγουνται και τι κάνουν οι αθλητικές υποψηφιότητες. Αξιζει να αναφερθει οτι μεσα στην πολη της Ορεστιάδας προηγείται ο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος και είναι 29 ψηφους πισω του ο Μαυριδης. Σε σταυρους πάντως, ο πρώτος του Παπαδόπουλου ειναι η Χριστινα Γκιλιλούδη με 601 και ακολουθει ο Αντωνης Τσομπανιδης με 580, ενώ από την παράταξη Μαυριδη ήδη υπάρχουν πεντε υποψηφιοι με πάνω από 1.000 σταυρους: κατα σειρά οι Γιωργος Καραγιάννης (1.669), Γιαννης Περιστεράκης (1.424), Αρχοντης Αρχοντιδης (1.181), Δημητρης Βαρσαμακίδης (1.064) και Αθανάσιος Τζιώρτας (1.025). Εκτος δεκάδας, από την παράταξη Παπαδόπουλου ειναι ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου με 408 σταυρους μεχρι στιγμης στην 11η θεση και ο νυν πρόεδρος του ΑΟΟ που ειναι ως τωρα 17ος με 356 σταυρους.

Ωρα 12:55 Και στην Αλεξανδρουπολη ως γνωστον παμε σε δευτερο γυρο. Αντιπαλοι Ζαμπουκης και Σταυράκογλου. Απο τον προηγηθέντα Ζαμπουκη, πάνω απο 1.000 σταυρους εχουν για την ωρα και προηγουνται οι Ηλιας Δαστεριδης (1.093), Σαββας Σεφεριάδης (1.076) και Γιαννης Ναϊτιδης (1.007) και ακολουθουν πιο πισω οι Χαραλαμπος Μιχαηλιδης, Ελενη ΙνζεπελίδουΤασος Σεραφειμιδης, Κυριακος Αετοπουλος και στην ογδοη θεση ο αντιδημαρχος Αθλητισμου Θεόδωρος Βουρδολης. Βεβαια η ενσωματωση ειναι στο 85%, απομενουν πανω απο 15 κλογικα τμηματα να μπουν. Απο τον Σταυρακογλου πάνω απο 1.000 σταυρους εχει μονον η Μαρια Κιτσικιδου αλλα περισσοτερους ανεξαρτητως παραταξεων (1.369) και ακολουθουν με τριψήφια οι Νικος Βουλγαριης, Νικος Γρηγοριάδης, Χρηστος Ζιωγας, Στεφανος Κυριακιδης, Γιαννης Καρυπίδης, Βαγγέλης Μπαταρλής, Χρηστος Βαλκάνης, Κυριάκος Αραμπατζης, Γιαννης Κεσεσιδης, Δεσποινα Βοτάνη και Γιωργος Παντελιδης. Από την παράταξη Λαμπάκη προηγουνται οι Χρηστος γερακολουλος, Γιαννης Βαταμίδης, Γιωργος Ουζουνίδης, Στελιος Βραχιολογλου, Γιαννης Φαλεκας και Γιαννης Βρυζας.

Ωρα 13:03 Επιτέλους έχουμε τελικο αποτέλεσμα και στον μονο Δημο της Θράκης που απέμενε, στα Αρριανα, οπου παμε σε δευτερο επαναληπτικο γυρο την προσεχη Κυριακη. Ιδου:

Ωρα 13:10 Παμε να δουμε και την συνοψη στον Νομο Ροδοπης, όπου με πιο μαυρα γραμματα οι δημαρχοι που ηδη εξελεγησαν απο την πρωτη Κυριακη. Αμεσως μετα θα ξεκινησουμε να βλεπουμε τι γινεται στους σταυρους ανα Δημο:

Ωρα 13:35 Ξεκιναμε τα των σταυροδοσιων απο τον Δημο Κομοτηνης, όπου ο Γιαννης Γκαράνης εκλέγει 21 συμβουλους, η παράταξη Γραβανη 12 και από έναν, τους επικεφαλής του, οι παραταξεις του Κωνταντίνου Καραϊσκου και Γιάννη Λεβέντη.
Από τον Γκαράνη έχουν πάνω από 1.000 σταυρους και προηγουνται και εκλέγονται δεδομενα οι Ισμαήλ Λεβέντ (1.492), Στρατος Τσακιρίδης (1.409), Μεσούτ Μεχμέτ (1.374), Θέμης Τζενετίδης (1.308), Κίμωνας Λεχούδης (1.276), Νατάσσα Λιβεριάδου (1.039) και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου (1.022). Κάτω απο τους 1.000 σταυρους έρχονται μέχρι στιγμης κατά σειρά οι Κασικτσή Χασάν Αρήφ, Μαγιόπουλος Πέτρος, Μολλά Χουσεΐν Αμέτ Ριτβάν, ο διαιτητής Σακης Λάπατας (εχει 866 σταυρους μεχρι στιγμης) και οι Μολλά Μεμέτ Ισμαήλ, Χατζηπέμου Χρήστος (απο την ομάδα του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης με 744), Μουρτίδης Ιωάννης, Πολιτειάδης Δημήτριος, Κιοσέ Εριτζάν, Τσολάκ Χουσεϊν Σεχέρ, Λαζαρίδης Γεώργιος, Καρά Χουσεϊν Μουσταφά, Τσολάκη Αρτεμις απο τον συλογο Περπατώ και Ηρόδικος, Ζωγράφου Πέτρος της Αναγεννησης Ποντίων Θρυλορίου, Καρακαξίδου Ελένη, Παπουτσής Χρήστος, Μπαμπαγεωργάκας Πρόδρομος, Πάττας Σταύρος, Ρούσης Σάκης της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, Μεχμέτ Σουχά, Κυργιαλάνης Τόλης και Χαλήλ Τεφήκ Χακάν. Ολοι αυτοι έχουν πανω απο 500 σταυρους αλλα μονον οι 16-17 πρωτοι θα εκλεγουν. Ακριβως κατω απο τους 500 σταυρους και μακρια απο πιθανη εκλογη του η σημαια του Πανθρακικου Νικος Μπαχαρίδης.
Από την παράταξη Γραβάνη πρώτη σε σταυρους ειναι η Βουλα Ελευθεριάδου, γιατρος πολλών ομάδων της Κομοτηνης, αλλά και αυτη δεν πιάνει για την ωρα το ψυχολογικο οριο των 1.000 (εχει 981). Ακολουθουν Κιαμήλογλου Μπιουλέντ, Μαϊνας Κωνσταντίνος, Χασάν Χασάν, Κωνσταντινίδης Μαρίνος, Λαφτσής Ευάγγελος, Αλή Ζιγιά, Χασάν Μεσούτ, Βαφειάδης Ανέστης και ο «Χάτζη» Νίκος Χατζηθεοδώρου με 542 σταυρους, η εκλογή του οποίου ειναι οριακή αυτη τη στιγμη. Κατω απο τους 500 ειναι οι επόμενοι, με τους Αγη Βεσεξιδη και Κώστα Νικολαΐδη να είναι κάτω απο τους 400 και 300 αντιστοιχα, χωρις δηλαδη πιθανότητες εκλογής.

Ωρα 13:50 Στον Δημο Μαρωνείας – Σαπων εκλέγεται ο Αποστολος Ιωάννου, η παράυταξη του οποίου πρώτευσε στην Μαρωνεια. Αντιθετα, μεγαή ηταν η διαφορά υπέρ του απερχομενου δημάρχου Ντινου Χαριτόπουλου στις Σαπες, αλλά καλυφθηκε απο την Μαρωνεια.
Στις Σάπες από την παράταξη Χαριτόπουλου προηγουνται οι Μολλά Αμέτ Μουσταφά με 878 σταυρους, Μαυρίδης Μίλτος με 668 και Βασιλειάδης Μιχάλης με 504 (οι υπολοιποι ειναι κατω απο 500). Από την παράταξη Ιωάννου προηγούνται οι Τοπάλ Μεμέτ Αλή με 649 σταυρους, Μπαξεβάνης Ματθαίος με 524 και Τριφωνίδου Μαρία με 495.
Στη Μαρωνεια η παράταξη Ιωάννου εκλέγει τους Μεραχτσάκης Χρήστος με 827 σταυρους, Καραγκιόζ Μουσταφά με 746, Χαλήλογλου Οκάν με 658 ενώ οι Βαρνιτσιώτης Ευάγγελος με 635 και Δονγκας Γεώργιος με 615 ξεπερνουν για την ωρα τους 600 σταυρους. Κάτω απο αυτο το όριο και παμω απο 500 ειναι αλλοι τρεις. Από την παράταξη Χαριτόπουλου αυτο το οριο το ξεπερνά μονον ο Μουσταφά Οσμάνογλου Τζανέρ με 609 σταυρους, ενω ο Γιαννης Κυριαζίδης εχει 541 και ολοι οι αλλοι κατω απο 500.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει πληθυσμού το Δημοτικο Συμβουλιο ειναι 25μελές και 15 έδρες καταλαμβάνει η παράταξη Ιωάννου, 10 αυτη του Χαριτόπουλου.

Ωρα 14:05 Παμε και στον Νομο Ξανθης, οπου κλειδωσε ως γνωστον το αποτελεσμα σε δυο Δηους (Αβδηρα, Τοπειρο) και θα εουμε επαναληπτικες εκλογές σε Ξάνθη και Μυκη.

Ωρα 14:20 Ας ξεκινησουμε με τις σταυροδοσίες απο τον Δημο Τοπειρου, όπου ο Θωμάς Μιχογλου ηταν ο μονος υποψηφιος και εξελέγη δημαρχος με ποσοστό 100%.
Το δημοτικο συμβουλιο ειναι 19μελές και με τέσσερα εκλογικα τμηματα να απομένουν να ενσωματωθουν, εκλέγονται κατα σειρά οι Δραμπίδης Ρήγας (950), Γιοβαννόπουλος Αγγελος (732), Τουργαΐδης Στυλιανός (720), Βαχαρέλη Βούλκου Σμαρώ (705), Χουσεΐν Ογλού Σουνάη (679), Παπαδόπουλος Δημήτριος (Μπούλης) (661), Κουτσομιχάλης Χαράλαμπος (635), Αγγελάκης Πασχάλης (592), Χαραλαμπίδης Βασίλειος (525), Λεπτοκαρίδης Χαράλαμπος (521), Σαλή Ογλού Ερέν (510), Σαλή Ογλού Τζεμ (506), Δραγανίδης Νεραντζής (Τζούλης) (505), Ψεμματάς Δημήτριος (486), Κετίπης Αρης (479), Πολυχρονιάδου Ελένη (475), Σιακήρ Ογλού Ριτβάν (448), Τζελεπάκης Θεόδωρος (434), Ραΐφ Ογλού Ραΐφ (431), Σπυριδόπουλος Χαράλαμπος (403). Οι αλλοι ειναι κατω απο 40 σταυρους, αλλα επειδη μιλαμε για χωριά, αν καποιος λαβει μαζικα μπορει ν ανεβει και να ξεπεράσει καποιους απο εκεινους που βρισκονται κατω απο την 15η θεση.

Ωρα 14:40 Στον Δημο Αβδηρων η παραταξη Τσιτιρίδη εξασφαλίζει 15 έδρες και αυτη του Αθανασιου Κριτσίνη δέκα. Στα Αβδηρα ο Φωτης Σταυρακαρας της παράταξης Τσιτιρίδη λαμβάνει 888 σταυρους και 452 δευτερος ο Παντελης Χατζηπαπαδόπουλος, ενώ ο πρώτος από την πλευρά Κριτσινη ειναι ο Γιαννης Ξανθοπουλος με 360. Στη Βιστωνίδα από την παράταξη Τσιτιρίδη προηγουνται οι Νικος Μαυριδης με 1.057 σταυρους, Βλαδίμηρος Γκαζιμπαγιαζίδης με 970, Χριστίνα Ζουρνατζιδου Χρηστακιδου με 845 και Βασίλης Ρουφος με 747. Αντιθετα, ο πρώτος της άλλης παραταξης που ειναι ο Δημυτρης Δοντσος έχει 689 κι ακολουθει με 619 ο Σαμή Μεμέτ. Τέλος, στο Σέλερο όπου πρώτευσε η παράταξη Κριτσίνη, προηγουνται οι Αληνταή Ογλου Ονουρ με 620 και απο κοντα με 597 ειναι ο Ιλχάν Γκιρετλή, ενω απο την παράταξη Τσιτιρίδη έχουμε μπροστά τους Ντεμήρ Σαντρή (Καδρή) με 396 και Τσιτιρίδης Βασίλειος με 336.

Ωρα 15:05 Παμε να δουμε σιγα σιγα και την Ξανθη, που η οριστικη κατανομη των εδρών του 35μελους Δημοτικου Συμβουλίου θα καθοριστεί μετά και τον δευτερο γυρο. Οποιος εκλεγει δημαρχος θα έχει τουλάχιστον 18 έδρες, η μια εκ των οποίων στην Σταυρουπολη. Από την παράταξη Τσέπελη στην σταυροδοσία προηγουνται ο μεχρι σημερα αντιδημαρχος Αθλητισμου Μπεκήρ Ογλού Σουά (1.102), ο παλαιμαχος γκολκιπερ του ΑΟΞ Μανώλης Φανουράκης (975), ο Στέφανος Ιγιαννίδης (862), ο Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ (817), ο Ηλίας Ασκαρίδης (812), ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης (798), ο Ιπποκράτης Καμαρίδης (611), Χουσεΐν Ογλού Χουσεΐν (610), Χασάν Ογλού Ορχάν (607), Αγκόρτσας Απόστολος (563), Χασάν Ογλού Φερτούν (560), Γουναρίδης Στυλιανός (555). Ολοι αυτοι δειχουν να εκλέγονται αν εκλεγει ξανα δημαρχος ο Τσεπελης. Από εκει και πέρα, μάχη δίνουν η Ειρήνη Χαριτωνίδου που ειναι αυτη τη στιγμη στην 16η θέση (αδελφη του παλαιμαχου ποδοσφαιριστη Λάζαρου Χαριτωνίδη) και ο πρόεδρος του Λευκιππου Ξάνθης Ματθαιος Σαββίδης που έχει μεχρι στιγμης 402 σταυρους και ειναι 19ος. Δεν δείχνουν να επιτυγχάνουν την εκλογή τους η Πηνελόπη Δάγκα που έχει μέχρι στιγμής 253 σταυρους και ειναι στην 36η θέση ενώ πολύ πιο πίσω, στην 57η για την ωρα ειναι ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΞ Αρης Πιαλόγλου με 174 σταυρους και ακομα πιο πίσω, στην 84 θέση, προτελευταιος δηλαδη, ο πρώην τιμ μάνατζερ του ΑΟΞ Κώστας Τσαλίκης με μολις 49 σταυρους.

Ωρα 15:15 Απο την παράταξη του Στρατου Κοντου, προηγείται σε σταυρους με 867 ο Μπαντάκ Σιαμπάν και ακολουθεί ο πρώην αντιδήμρχος και κοουτς του Μιρμάνη Ξάνθης στο τζουντο Θωμάς Ηλιάδης με 644, δεκα περισσότερους πό τον Γιαννη Ζερενίδη. Στην τέταρτη θέση ειναι ο προεδρος τη Αναγέννησης Θαλασσιάς Τάσος Ταρενίδης με 574 σταυρους, δείχνει να επιτυγχανει την εκλογή του. Ακολουθουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σάκης Χατζηαντωνίου, Μάριος Τσορμπατζίδης, Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης, Γιάννης Δρεμσίζης και στην 10η θεση ο πρόεδρος του Αρη Αβατου Ηλίας Κοτόπουλος με 439 σταυρους. Στην 24η θέση με 272 σταυρους ειναι ο πρώην αντιδημαρχος Αθλητισμου και πρώην αθλητικογράφος Μιχάλης Λομβαρδέας και στην 36η θέση με 214 σταυρους η Αλεξία Γκιρτζίκη, κόρη του πρωην προέδρου της ΕΠΟ και πρώην προέδρου του Νομαρχιακου Συμβουλίου Ξάνθης Γιωργου Γκιρτζίκη. Ουδεις απο αυτους εχει ελπίδες εκλογής στο Δημοτικο Συμβουλιο ακομα και αν πετύχει να εκλεγεί δημαρχος ο Στρατος Κοντός.

Ωρα 15:25 Αναφορικά με την παράταξη του Σαββα Μελισσόπουλου, την πρωτιά πέτυχε ο Σταυρος Αμοιράς με 1.054 σταυρους. Ακολουθούν ο Βασίλης Παπαδόπουλος με 785 και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Παναγιώτης Σταυρακάρας με 758. Την εκλογή του δείχνει να επιτυγχάνει και ο πρώην διαιτητής Πασχάλης Λύρατζης με 714 ψήφους ενώ ο παράγοντας της Ασπίδας Φανης Παπαδάκης έλαβε 494 σταυρους. Αντιθέτως δεν δειχνουν να επιτυγχάνουν την εκλογή τους στο Δημοτικο Συμβουλιο οι Μαρίνος Ψωμάς, Μιχάλης Ρεκάρης, Νίκος Ανταμπούφης, Ηλίας Μπουναρτζής, Στέλιος Τσετινές, Γιάννης Μπόσβελης που κινούνται όλοι παντως αρκετά πάνω απο τους 200 σταυτους ενώ πιο πισω ειναι ο Ρωμανος Κοντογιαννιδης. Από την παράταξη Δημαρχοπουλου ειναι ο Χρηστος παππας αυτος που προηγείται σε σταυρους με 138 ενω από την παράταξη Βογιατζη του ΚΚΕ τους πιο πολλούς σταυρους λαμβανει ο πρώην προεδρος της ΑΕ Ποντιων και γνωστος φιλος του Αρη Πολυς Φωτιάδης με 134 σταυρους.

Ωρα 15:50 Αφου ολοκληρώσαμε και με τις σταυροδοσίες, παμε να δουμε το μεχρι στιγμης αποτέλεσμα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Δεν ειναι τελικο, αφου απομένουν δυο εκλογικά τμήματα για να ενσωματωθουν. Προφανως δεν θα αλλαξει κατι με την ενσωματωση να ειναι στο 99,87%, αλλά ας δουμε το μεχρι στιγμης αποτέλεσμα και οταν εχουμε οριστικο θα το δημοσιευσουμε και αυτο.

Ωρα 16:05 Ανατροπή ίσως έχουμε στον Δημο Διδυμοτειχου όπου με βάση το τελικο αποτέλεσμα που φαίνεται απο το υπουργείο Εσωτερικών, δημαρχος εκλέγεται ο Χρηστος Τοκαμάνης με πέντε ψηφους διαφορά από τον απερομενο δημαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Απο την πλευρά Χατζηγιάνογλου λένε οτι ειναι αυτοι οι νικητές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι έκανε λάθος ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο χωριό Ευγενικό και αντί να στείλει 62 ψήφους για την παράταξη του Χατζηγιάννογλου, έστειλε 26.  Αν ισχυσει αυτο και επιβεβαιωθει απο το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, τότε ο Χατζηγιάννογλου θα πραμείνει άλλα πέντε χρόνια στον δημαρχειακο θωκο.

Ωρα 17:34 Τελικο αποτέλεσμα επιτέλους και στην ΠΑΜ-Θ. Οποτε καπου εδω κλεινουμε το live αυτο και ανανεώνουμε ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή με τον δευτερο γύρο…