Γ’ Εθνική: Με δύο «χτυπήματα» στην αρχή και το τέλος ο Άρης Αβάτου πήρε το ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Πετεινό

Ο Άρης Αβάτου ήταν ο νικητής του ξανθιώτικου ντέρμπι, καθώς με ένα γκολ στην αρχή του αγώνα και ένα στο φινάλε επικράτησε με σκορ 2-0 του Πετεινού στο γήπεδο Φελώνης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής (φώτο xanthisport).

Το Άβατο μπήκε από νωρίς μπροστά στο σκορ, καθώς στο 5ο λεπτό ο Σαμπανίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με σκαστή κεφαλιά και ο Βασιλάκης πήρε το «ριμπάουντ» και με νέα κεφαλιά σε άδεια εστία νίκησε τον εξουδετερωμένο Τάτση για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τον αγώνα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Κοντογιαννίδη και Σαμπανίδη για να σημειώσουν δεύτερο τέρμα, ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι την ανάπαυλα ήταν για τον Πετεινό, καθώς ο γκολκίπερ Νταφόπουλος είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Τουρατζίδη.

Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Τσέσκος στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη και πάλι το Άβατο μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας ένα δεύτερο τέρμα που θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο 54ο λεπτό ο Τάτσης κράτησε τον Πετεινό στο παιχνίδι, καθώς απέκρουσε το τετ-α-τετ του Θεολόγου, ενώ στο 78ο λεπτό η κεφαλιά του Κουτσούμπα πέρασε άουτ.

Στο τελευταία δεκάλεπτο ο Πετεινός πήρε μέρα στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση με το σουτ του Παυλίδη στο 82ο λεπτό μέσα από την μεγάλη περιοχή να μην βρίσκει στόχο, ενώ δύο λεπτά πιο πριν ο Τσάπαρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ για τους γηπεδούχους.

Στο 90ο λεπτό ο Θεοδοσιάδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πετεινού, κοντρόλαρε τη μπάλα αλλά πριν εκτελέσει ο γκολκίπερ Τάτσης του πήρε τη μπουκιά από το στόμα μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο 90+2′ ο Άρης Πετεινού άγγιξε την ισοφάριση, με το σουτ του Τουρατζίδη να αποκρούει σε πρώτο χρόνο ο Νταφόπουλος, ενώ στην επαναφορά ο Χριστοφορίδης γύρισε παράλληλα από δεξιά αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Στο 90+4′ ο Άρης Αβάτου πέτυχε το 2-0, καθώς ο Τσάπαρης βρήκε τον Θεολόγου, με τον Πετεινό να είναι αρκετά ανεβασμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο τελευταίος με ωραία πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Χαράλαμπο Αραμπατζή και ο τελευταίος με άψογο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το γκολ στο δεκάλεπτο ντεμπούτο του.

Ο Άρης Αβάτου ανέβηκε στην 5η θέση και τους 11 βαθμούς μετά την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα και την επόμενη αγωνιστική παίζει στο Παραλίμνιο. Ο Άρης Πετεινού έμεινε χαμηλά στους 3 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική παίζει ένα «must win» παιχνίδι με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου στη Γενισέα.

Διαιτητής ήταν ο Αριστοτέλης Κωστούλας της ΕΠΣ Άρτας με βοηθούς τους Μάριο Γκιόση και Ευάγγελο Σοφτά από την ΕΠΣ Θράκης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κώστας Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Παπαχρήστου (60′ Κουτσός), Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Ψεμματάς (60′ λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Τσάπαρης, Σαμπανίδης (86′ Καραμανίδης), Αναγνωστόπουλος (80′ Αραμπατζής), Κοντογιαννίδης (46′ Θεολόγου).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Τάτσης, Δασκαλάκης, Παπαδόπουλος (78′ Χριστοφορίδης), Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Τσέκος (69′ Μελισσόπουλος), Τυριάκης (46′ Εφέντη), Καλαϊτζόπουλος (69′ Ασλανίδης), Τουργαΐδης (72′ Γιαννακός), Σιδηρόπουλος, Τουρατζίδης.