EURO 2024: Έβαλε και τους τρεις Θρακιώτες ο Πογέτ και η Εθνική πανηγύρισε τεράστιο διπλό στο Δουβλίνο

Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο Δουβλίνο πανηγύρισε η Εθνική. Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας στο AVIVA Stadium για την 7η αγωνιστική του δεύτερου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Πρωτεργάτες αυτού του τριπόντου, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος αύξησε το προβάδισμα για την Εθνική στο 45+4′.

Πρόκειται για ένα τρίποντο που αυξάνει τις ελπίδες της Ελλάδας για απευθείας πρόκριση στο Euro. Βρίσκεται στην 2η θέση με 12 πόντους στο +3 από την Ολλανδία, την οποία αντιμετωπίζει την Δευτέρα στην OPAP Arena σε παιχνίδι-τελικό.

Πλέον η πρόκριση είναι στο χέρι της Εθνικής, καθώς με το δύο στα δύο κόντρα στους οράνιε και την αδιάφορη πλέον Γαλλία, η Ελλάδα θα έχει από τον Νοέμβριο εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70′ Τζονστον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (70′ Ρόμπινσον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε (86′ Άιντα), Κόλινς (46′ Μάνινγκ).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Πέλκας (64′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (88′ Σιώπης), Μασούρας (88′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70′ Ιωαννίδης).